این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۲۰، شماره ۵، صفحات ۴۰۵-۴۱۲

عنوان فارسی بررسی تاثیر مصرف روغن خوراکی دانه گیاه خرفه بر میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی در موش آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سکته مغزی علت اصلی مرگ­ومیر افراد بعد از سرطان، بیماری ­های قلبی و تنفسی است. به­ دلیل نقش خرفه در کاهش آسیب­های ناشی از التهاب و اثر حفاظتی آن روی بافت عصبی هیپوکسیک، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف روغن خرفه و میزان نفوذ پذیری سد خونی مغزی در مدل سکته مغزی موش انجام شد. مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی نژاد ویستار به ­صورت تصادفی به 5 گروه ((n= 7 تقسیم شدند: گروه کنترل (تیمار با آب مقطر+القای ایسکمی)، سه گروه آزمایشی (تیمار با روغن خرفه با دوزهای 0/25، 0/50، 0/75 میلی لیتر بر کیلوگرم+القای ایسکمی) و گروه شم (عدم تیمار و القای ایسکمی). تیمار به ­مدت 30 روز به­ صورت خوراکی و از طریق گاواژ صورت گرفت. در نهایت در همه گروه ها نفوذپذیری سد خونی-مغزی (غلظت اونس بلو) بررسی شد. نتایج: میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی، در دوزهای 0/50 و 0/75 در گروه ­های مورد بررسی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت، ولی دوز 0/25 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی­ داری را نشان نداد. نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه روغن خرفه می­ تواند با کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی به­ عنوان یک گزینه مناسب برای پیش­درمان سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ایسکمی، خرفه، نفوذ پذیری سد خونی مغزی

عنوان انگلیسی The effect of edible oil from Portulaca oleracea seeds on the blood-brain barrier permeability in rat
چکیده انگلیسی مقاله Background: After cancer, cardiovascular and respiratory disorders, stroke is considered as the four major death reasons in general population. Due to the important role of Portulaca oleracea in reducing the inflammatory damages and its protective effect on hypoxic nervous tissue, the present study was conducted to investigate the relationship between the intake of Portulaca oleracea oil and the blood-brain barrier (BBB) permeability in a rat stroke model. Materials and Methods: In this experimental study, male Wistar rats (n=35) were randomly allocated into 5 equal groups: Control (distilled water+ischemia); three Experimental groups (Portulaca Oil at doses of 50, 75 and 100 mg/kg+ischemia) and Sham group (no treatment and ischemia). Pretreatment with Portulaca Oil was performed for 30 days, orally through gavage. In each of the groups blood-brain barrier permeability was studied using the Evans-Blue concentration. Results: Compared to the Control, the permeability of BBB was decreased only in Experimental groups with 0.50 and 0.75 mg/kg doses. However, the Experimental group with a dose of 0.25 did not reveal any significant difference compared to Control. Conclusion: Based on the results of this study, as a precautionary measure for stroke the administration of Portulaca oleracea oil can reduce the BBB permeability.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Brain ischemia, Portulaca Oleracea, Blood-brain barrier

نویسندگان مقاله مرضیه ورناصری | marzyeh varnaseri


مهدی رهنما | mahdi rahnema
department of physiology, biology research center, zanjan branch, islamic azad university, zanjan, i. r. iran.
زنجان، خیابان معلم، خیابان شهید منصوری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان (Islamic azad university of zanjan)

محمدرضا بیگدلی | mohammad reza bigdeli



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-1297&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات