این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۲۳-۴۳
عنوان فارسی
تغییرات رشد، آنزیمهای گوارشی، فلور باکتریایی روده و پارامترهای خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان(Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با نانو عصاره گیاه فراسیون سفید (Marrubium vulgare) و پروبیوتیک
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه با هدف بررسی تغییرات رشد، آنزیمهای گوارشی، فلور باکتریایی روده و پارامترهای خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان (
Oncorhynchus mykiss
) تغذیه شده با نانو عصاره گیاه فراسیون سفید (
Marrubium vulgare
) و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (
lactobacillus
plantarum
) و باسیلوس سابتیلیس (
Bacillus
subtilis
) انجامگردید. برای این طرح ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن متوسط
2/0
±
66/8 گرم
به مدت 8 هفته در چهار تیمار (تیمارشاهد: بدون نانو عصاره گیاه و پروبیوتیک، تیمار2: 400 میلیگرم نانو عصاره گیاه و 1 گرم پروبیوتیک ، تیمار3: 800 میلیگرم نانو عصاره گیاه و 1 گرم پروبیوتیک و تیمار4: 1 گرم پروبیوتیک با نسبت مساوی از
لاکتوباسیلوس
پلانتاروم
و
باسیلوس
سابتیلیس
) در هرکیلوگرم از جیره غذایی در 12 تانک به تعداد 20 قطعه، مورد آزمایش قرارگرفتند. در پایان دوره علاوه بر وزن ماهیان، ترکیبات لاشه شامل رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر اندازهگیری شد. همچنین به منظور سنجش فاکتورهای بیوشیمیایی خون و آنزیمهای کبدی از ماهیان در پایان دوره خونگیری انجام شد. طبق نتایج وزن نهایی، کارایی پروتئین و درصد بازماندگی در تیمار2 بیشترین مقدار را نسبت به سایر تیمارها داشت. همچنین، تیمار 3 دارای بیشترین ضریب تبدیل غذایی نسبت به سایر تیمارها بود اما تیمار 2 کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی را در بین تیمارها نشان داد.گلبول قرمز،گلبول سفید، هموگلوبین، هماتوکریت در تیمار 2
به طور معنیداری افزایش یافتند (05/0
>
p
). میزان گلوکز، تریگلیسرید، پروتئین کل و میزان آنزیمهای کبدی
AST
،
ALT
و
ALP
گروههای مختلف تیماری ماهیان، اختلاف معنیداری را با یکدیگر نشان دادند (05/0
>
p
) و همچنین میزان آن در تیمارها نسبت به گروه شاهد کمتر بود.
آنزیم آمیلاز تحت تاثیر سطوح پروبیوتیک و نانو عصاره گیاه ارتقا یافت و بیشترین میزان مربوط به تیمار 2 بود. آنزیم تریپسین و کیموتریپسین در تیمارهای 2 و 3 اختلاف معنیداری را با تیمار شاهد نشان دادند
(05/0>
p
).
نتایج این تحقیق نشان داد که
400 میلیگرم
نانو عصاره گیاه فراسیون
در هرکیلوگرم غذا و پروبیوتیک به عنوان یک مکمل غذایی میتواند اثر مثبتی روی فاکتورهای رشد و شاخصهای بیوشیمیایی خون ماهی قزلآلای رنگینکمان داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فراسیون سفید، قزلآلای رنگینکمان، پروبیوتیک، نانو عصاره
عنوان انگلیسی
A survey of changes on growth, digestive enzymes, intestine bacterial flora and hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with a nano capsule of Marrubium vulgare and probiotic
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted with the aim of investigating growth changes, digestive enzymes, intestinal bacterial flora and blood parameters of rainbow trout (
Oncorhynchus mykiss
) fed with probiotics and nano extract of
Marrubium vulgare
.
For this project, rainbow trout with an average weight of 8±0.01 g for 8 weeks in 4 treatments (treatment 1: without plant and
probiotic
s
, treatment 2: 400 mg plant nanoextract and 1g of probiotic
s
, treatment 3: 800 mg of nano plant extract and 1g of probiotic
s
, treatment 4: 1 gram of probiotic with an equal concentration of
Lactobacillus plantarum
and
Bacillus subtilis
) per kilogram of diet were tested in 12 tanks with a total of 20.
At the end of the period, in addition to the weight of the fish, carcass composition including moisture, protein, fat and ash was measured. Also, in order to measure biochemical factors, blood enzymes and liver enzymes (alkaline phosphatase ALP, alanine aminotransferase ALT and aspartate aminotransferase AST) were taken from the fish at the end of the blood collection period.
According to the results of the final weight, protein efficiency and survival percentage in treatment 2 had the highest values compared to other treatments. Also, treatment 3 had the highest food conversion coefficient compared to other treatments, but treatment 2 showed the lowest value of food conversion coefficient among the treatments.
Red blood cell, white blood cell, hemoglobin, hematocrit increased significantly by adding 400 mg of nano plant extract and probiotic to the fish diet (p<0.05).
The amount of glucose, triglyceride, total protein and the amount of liver enzymes AST, ALT and ALP of the treatments showed a significant difference with each other (p<0.05) and the amount was also lower in the treatments compared to the control group.
Amylase enzyme was improved under the effect of probiotic and nano plant extract levels and the highest level was related to treatment 2. Trypsin and chymotrypsin enzymes in treatments 2 and 3 showed a significant difference with the control treatment (p<0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Oncorhynchus mykiss, Marrubium vulgare, Probiotic, Nano extract
نویسندگان مقاله
فرید فیروزبخش | Farid Firouzbakhsh
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
راحله میرزایی | Rahele Mirzaie
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حسین اورجی | hosein oraji
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-479-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات