این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۱۷-۳۰

عنوان فارسی استفاده از آرد محصولات کشاورزی به جای پودر جلبک اسپیرولینا در تغذیه آرتمیا (Artemia franciscana) در شرایط پرورشی
چکیده فارسی مقاله
      به منظور تحقیق برای رسیدن به جیره غذایی ساده­تر و اقتصادی­تر برای پرورش آرتمیا، سه جیره، آرد نخود چی (100%) به عنوان تیمارتغذیه­ایی نخست ، تیمار تغذیه ایی دوم از آرد سویا (100%) و تیمار تغذیه ایی سوم شامل آرد نخود چی (40%) ، آرد کنجاله سویا (40%) و آرد شاهدانه (20%) در مقایسه با شاهد (جلبک اسیرولینا) در این تحقیق به کارگرفته شد. غذادهی با تیمارهای آزمایشی در سه تکرار انجام گرفت. مدت زمان آزمایش از زمان تخم گشایی تا بلوغ آخرین گروه تیماری، 23 روز طول کشید.  نتایج نشان داد که بین گروه­های تغذیه شده با تیمارهای مختلف و شاهد اختلاف معنی­داری از نظر میانگین رشد طولی وجود داشت (p<0.5). میانگین طول کل آرتمیا در تیمار دوم  بالاترین میزان (01/0±98/0 سانتی­متر) و شاهد (اسپیرولینا) دارای کمترین مقدار (01/0±60/0 سانتی­متر) بود. روز بلوغ آرتمیا در افراد گروه (وجود حداقل ده فرد بالغ در هر سه تکرار) به عنوان پدیده موثر در وقفه رشد طولی جمعیت، در تیمار  اول (آرد نخودچی) و در روز هیجدهم تغذیه اتفاق افتاد. پس از آن بلوغ در تیمار دوم (آرد کنجاله سویا) با مدت زمان بیست روز و تیمار سوم (آرد مخلوط) با مدت زمان بیست و سه روز مشاهده شد. تا پایان روز بلوغ گروه­های تیماری، گروه شاهد آرتمیای تغذیه شده با جلبک اسپیرولینا به بلوغ نرسیدند. تغذیه لاروها بعد از تفریخ سیست­ها با آرد نخودچی و نیز با آرد کنجاله سویا در این آزمایش رشد طولی بهتری را  نسبت به جلبک اسپیرولینا به همراه داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آرتمیا، آرد محصولات کشاورزی، جیره غذایی خشک، اسپیرولینا

عنوان انگلیسی The Use of Flour from some Agricultural Products as Dry Diets in Artemia franciscana Feeding
چکیده انگلیسی مقاله Among the live foods used in feeding aquatic animals, Artemia nauplii are widely used as the starter food. In order to conduct research to achieve better and more economical feed, in this study, four dry feed sources were used as the first nutritional treatment, including 100% chickpea flour, 100% soybean flour, and the third nutritional treatment consisting of 40% chickpea flour, 40% soybean meal, and 20% sesame flour in comparison with the control group (spirulina powder). The experimens were carried out in three repetitions and the duration of the experiment continued from the time of egg hatching to the last maturity of the treatment group, i.e. 23 days. The experimental treatments were performed in three replicates, and the experiment duration continued from hatching to the final maturation of the last treatment group(23 days). The results showed that there was a significant difference in growth between the groups fed with different treatments. The average total length of Artemia in the second treatment was the highest (0.98 ± 0.01 cm), and the control group (Spirulina) had the lowest amount (0.60 ± 0.01 cm). The maturation of Artemia group (i.e at least ten mature individuals in each of the three replicates) occurred in the first nutritional treatment on day 18. After that, maturation was observed in the second nutritional treatment with a duration of 20 days and in the third nutritional treatment with a duration of 23 days. By the end of the maturation day of the treatment groups, the Spirulina-fed control group did not reach maturation.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Artemia franciscana, dry diet, spirulina algae, total length, maturity.

نویسندگان مقاله شکوفه راشدی | Shokoufe Rashedi
University of Shahre Kord
دانشگاه شهرکرد

مهرداد فتح اللهی | Mehrdad Fattollahi
University of Shahre Kor
دانشگاه شهرکرد

فردین شالویی | Fardin Shaloui
University of Shahre Kor
دانشگاه شهرکرد


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-509-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات