این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر ترکیب اسیدچرب جیره بر رشد،‌ بقا و مقادیر آنزیم های هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه بررسی اثر ترکیب اسیدچرب جیره بر رشد،‌ بقا، و آنزیم های هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) بود. بدین منظور میگوها با 3 جیره غذایی و تحت 3  تیمار استرس (1: بدون چالش استرس‌های محیطی؛ 2: با استرس کاهش اکسیژن ( ppm1± 2)؛ 3: با استرس افزایش دما (2± 36 درجه سانتی‌گراد) مود آزمایش قرار گرفتند. پس از پایان دوره آزمایش، بیشترین میزان بقا در تیمارهای  1و 3 به ترتیب به میزان 11/91 و 67/86 درصد بود. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که مصرف جیره غذای1در مقایسه با جیره غذای 2 به میزان90 درصد بازماندگی از خود نشان می‌دهد. نرخ رشد ویژه در بین تیمارها اختلاف معنی داری داشت بطوریکه بیشترین نرخ آن در تیمار 1 و کمترین آن در تیمار 2 بدست آمد (05/0P<). نتایج نشان داد که استفاده از غذای کنسانتره حاوی02/7 درصد چربی شامل 5 درصد اسیدهای چرب اشباع و 13درصد اسیدهای چرب غیراشباع باعث افزایش رشد و بازماندگی میگوها شده است. بررسی نتایج سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب در روزهای مختلف نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداد ( < P05/0). نتایج حاصل از بررسی میزان آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در تیمارهای مختلف نشان داد که بین میزان این آنزیم (AST) در جیره‌های غذایی مختلف قبل از اعمال استرس و پس از اعمال استرس‌های محیطی اختلاف معنی‌داری وجود دارد ( > P05/0).  در میگوهای تغذیه شده با جیره غذای2، میزان آنزیم در زمان بروز استرس افزایش دما (7/17±83/285) بیشترین افزایشرا در میزان تیتر آنزیم نشان داد که میزان آن بیش از 3 برابر میزان آنزیم در شرایط قبل از استرس بود. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، میزان آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در میگوهای تغذیه شده با جیره های غذایی 2 و3 افزایش ‌یافت. همچنین نتایج اندازه‌گیری این آنزیم در تیمارهای مختلف با یکدیگر دارای اختلاف معنی‌دار بود ( > P05/0). در بررسی آنزیمی همولنف (تستALT/AST )، تأثیر استرس‌های محیطی اعمال‌شده محرز گردید و تیتر آنزیم ALT در میگوهای سر قرمز تقریباً 3 برابر نسبت به میگوهای سالم افزایش‌یافته بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدچرب، رشد،‌ بقا، عارضه سر قرمزی، استرس محیطی، میگوی پا سفید غربی

عنوان انگلیسی The effect of dietary fatty acid composition on growth, survival, and hepatopancreas enzymes under temperature stress and hypoxia in Litopenaeus vannamei
چکیده انگلیسی مقاله This study aimed to investigate the effect of dietary fatty acid composition on growth, survival, and hepatopancreas enzymes under temperature stress and hypoxia in western white leg shrimp (Litopenaeus vannamei). For this purpose, shrimps were tested with 3 diets and under 3 stress treatments (1: no challenge to environmental stresses; 2: with hypoxic stress (2 ± 1 ppm); 3: with increasing temperature stress (36 ± 2 ° C). After the end of the experimental period, the highest survival rates in treatments 1 and 3 were 91.11 and 86.67%, respectively. The obtained results showed that the consumption of diet 1 compared to diet 2 shows a 90% survival rate. There was a significant difference in specific growth rate between treatments so that the highest rate was obtained in treatment 1 and the lowest in treatment 2 (P <0.05). The results showed that the use of concentrate feed containing 7.02% fat including 5% saturated fatty acids and 13% unsaturated fatty acids increased the growth and survival of shrimp. The results of physical and chemical parameters of water on different days showed that there was no significant difference between different treatments (P<0.05). The results of aspartate aminotransferase (AST) in different treatments showed that there is a significant difference between the amount of this enzyme (AST) in different diets before and after environmental stress (P>0.05). In shrimp fed with diet 2, the amount of enzyme during temperature stress (285.83 ± 17.7) showed the highest increase in the amount of enzyme titer, which was more than 3 times the amount of enzyme in pre-stress conditions. Based on the results, the amount of alanine aminotransferase (ALT) in shrimp fed with diets 2 and 3 increased sharply. Also, the measurement results of this enzyme in different treatments were significantly different (P>0.05). In the study of hemolymph enzyme (ALT / AST test), the effect of environmental stresses was found and the titer of ALT enzyme in red-head shrimp was increased almost 3 times compared to healthy shrimp.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fatty Acid, Growth, Survival, Redhead Complication, Environmental Stress, Whiteleg Shrimp

نویسندگان مقاله سمیرا مبارکی | samira mobaraki
1Department of Fisheries, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
1- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

نرگس جوادزاده | narges javadzadeh
1Department of Fisheries, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
1- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

حدیده معبودی | hadide mabudi
1Department of Fisheries, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
1- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

محمود حافظیه | mahmoud hafezieh
2Iranian Fisheries Research Organization, P.O. Box: 14155-6116, Tehran, Iran
2- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران، ایران

مژگان خدادادی | mojghan khodadadi
1Department of Fisheries, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
1- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-115-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات