این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۳، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
پایش تغییرات فیزیکوشیمیایی تخممرغ با پوشش نانوچندسازه فعال حاوی عصاره سیر (Allium sativum L.) طی دوره انبارمانی
چکیده فارسی مقاله
تخممرغ یکی از منابع ارزان قیمت پروتئینی و در عین حال فسادپذیر است، لذا حفظ کیفیت داخلی آن طی دوره ذخیرهسازی اهمیت ویژهای دارد. تحقیق حاضر با هدف تأثیر پوشش نانو چندسازهای بر تغییرات فیزیکوشیمیایی تخممرغ طی دوره نگهداری بهمدت 4 هفته اجرا شد. تخممرغهای فاقد پوشش (شاهد) و تخممرغهای تیمار شده با پوشش دو سازهای پلی وینیل الکل/کیتوزان (
PC
)، فیلم سه سازهای پلی وینیلالکل/کیتوزان/مونتموریلونیت (
PCM
)، و فیلمهای
PCM
حاوی غلظتهای 2 و 4 درصد عصاره سیر در مجموع 5 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد اثر ضدمیکروبی وابسته به غلظت عصاره سیر در برابر
استافیلوکوکوس اورئوس
بیشتر از
اشرشیا کلی
بود. فیلمهای تهیه شده نانو سه سازهای
PCM
فعال دارای ضخامت، استحکام کششی و مدول الاستیسیته بیشتر و حلالیت، کرنش و نفوذپذیری کمتر بودند
(05/0
p
<
)
.
در پایان 4 هفته نگهداری، تخممرغهای دارای پوشش نانو سه سازهای
PCM
فعال، پوسته ضخیمتر (400/0 میلیمتر) و مستحکمتر (310/0 کیلوگرم) داشته، موجب افت وزنی کمتر (حدود 4 درصد)، واحد هاو (00/70) و اندیس زرده (43/0) بالاتر و کمترین شمار باکتری کل (
log cfu/ml
1/4) بودند. بنابراین میتوان از پوشش نانو سه سازهای
PCM
حاوی 4 درصد عصاره سیر بهعنوان بستهبندی زیست تخریبپذیر جهت حفظ کیفیت داخلی و پوسته تخممرغ و افزایش زمان نگهداری آن در دمای محیط استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،پلی وینیلالکل،پوشش نانو چند سازهای،عصاره سیر (Allium sativum L.)،کیتوزان،نانو رس
عنوان انگلیسی
Monitoring the physicochemical changes of eggs coated with active nanocomposite incorporating garlic extract (Allium sativum L.) during storage
چکیده انگلیسی مقاله
Eggs are one of the low-cost sources of protein and are also perishable, so maintaining their internal quality during storage is particularly important. The current research was carried out with the aim of the effect of nanocomposite coating on the physicochemical changes of eggs during storage for 4 weeks. Uncoated eggs (control) and eggs treated with a two-component coating of polyvinyl alcohol/chitosan (PC), a three-component film of polyvinyl alcohol/chitosan/montmorillonite (PCM) ), and PCM films incorporating concentrations of 2 and 4% garlic extract were evaluated in a total of 5 treatments and 3 replicates in a completely randomized design. The results showed that the concentration-dependent antimicrobial effect of garlic extract was higher against Staphylococcus aureus than Escherichia coli. The prepared films of active three-component PCM nanocomposite had greater thickness, higher tensile strength, and elasticity, lower solubility, less elongation at break, and lower water vapor permeability (p<0.05). At the end of 4 weeks of storage, the eggs coated with active three-component PCM nanocomposites had a thicker shell (0.400 mm) and a stronger shell (0.310 kg), causing less weight loss (About 4 %), Haugh unit (70.00) and yolk index (0.43) were higher and the lowest of total viable count bacteria (4.1 log cfu/ml). Therefore, using the three-component PCM nano-coating containing 4% garlic extract as a biodegradable packaging is possible to maintain the internal quality and eggshell and increase its storage time at ambient temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Polyvinyl alcohol,Composite coating,Garlic extract (Allium sativum L.),Chitosan,Nano
نویسندگان مقاله
اسماعیل یوسفی زیرابی | Esmaeil Yousefi Zirabi
Dep. of Agriculture, Savadkooh Branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
داریوش خادمی شورمستی | dariush khademi shurmasti
Dep. Agriculture, Savadkooh Branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20562-20&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات