این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۱، شماره ۱۵۲، صفحات ۱۴۶-۱۶۴

عنوان فارسی استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره به عنوان جاذب برای استخراج فلاونوئیدها از پوست گریپ فروت
چکیده فارسی مقاله این مطالعه نانولوله های کربنی چند جداره کربوکسیله (MWCNTs-COOH) را به عنوان جاذب برای استخراج فلاونوئیدها از پوست گریپ فروت مورد استفاده قرار داد. تاثیر pH محلول و شرایط دفع بر راندمان استخراج مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، طیف‌سنجی فروسرخ تبدیل فوریه، گرما سنجی حرارتی، طیف‌سنجی مرئی UV، و میکروسکوپ الکترونی روبشی برای مشخص کردن نانولوله‌های کربنی استفاده شد. پس از پنج چرخه، درصد دفع فلاونوئیدها 82.7٪ بود. نتایج HPLC نشان داد که نارینگین فلاونوئید غالب در عصاره گریپ فروت و به دنبال آن روتین و کوئرستین بود. نتایجی در مورد مکانیسم جذب نارینگین به MWCNT-COOH با استفاده از معادله ایزوترم فروندلیخ برای مدل سازی نتایج به دست آمد. نانولوله‌های کربنی توسعه‌یافته در این مطالعه، یک روش مقرون‌به‌صرفه و ساده برای استخراج ترکیبات کاربردی با ارزش افزوده از ضایعات مواد غذایی ارائه می‌کنند و در نتیجه پایداری و دوام اقتصادی عرضه مواد غذایی را بهبود می‌بخشند.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گریپ فروت،نانولوله های کربنی چند جداره،فلاونوئیدها،جذب،دفع،ضایعات مواد غذایی

عنوان انگلیسی Application of multi-walled carbon nanotubes as sorbents for the extraction of flavonoids from Grapefruit peel
چکیده انگلیسی مقاله This study developed carboxylated multi-walled carbon nanotubes (MWCNTs-COOH) as sorbents to extract flavonoids from grapefruit peel. The impact of solution pH and desorption conditions on extraction efficiency was investigated. In addition, Fourier transforms infrared spectroscopy, thermogravimetry, UV-visible spectroscopy, and scanning electron microscopy were used to characterize the carbon nanotubes. After five cycles, the desorption percentage of flavonoids was 82.7%. HPLC analysis indicated that naringin was the dominant flavonoid in the grapefruit extracts, followed by rutin and quercetin. Insights into the adsorption mechanism of naringin to the MWCNT-COOH were obtained using the Freundlich isotherm equation to model the results. The carbon nanotubes developed in this study offer a cost-effective and straightforward method of extracting value-added functional ingredients from food waste, thereby improving the sustainability and economic viability of the food supply.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله grapefruit,multi-walled carbon nanotubes,flavonoids,adsorption,desorption,food waste

نویسندگان مقاله حسن قلی زاده | hassan gholizadeh
Department of Food Science and Technology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Mazandaran, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران

داوید جولیان مکلمنت | David Julian McClements
Department of Food Science, University of Massachusetts, Amherst, MA 01003
گروه علوم غذایی، دانشگاه ماساچوست، آمهرست، MA 01003

حسن طاهر منصوری | Hasan Tahermansouri
Department of Chemistry, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Mazandaran, Iran.
گروه شیمی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران.

ویجای جایاسنا | Vijay Jayasena
School of Public Health, Curtin Health Innovation Research Institute, Curtin University, GPO Box U1987, Perth 6845, Western Australia, Australia.
دانشکده بهداشت عمومی، موسسه تحقیقاتی نوآوری سلامت کرتین، دانشگاه کرتین، جعبه GPO U1987، پرت 6845، استرالیای غربی، استرالیا.

احمد شهیدی | Ahmad Shahidi
Department of Food Science and Technology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Mazandaran, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16138-4&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات