این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 1 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۲، صفحات ۵۱-۶۳
عنوان فارسی
شناسایی ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده اسانس و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی آنغوزه ایرانی و افغانستانی
چکیده فارسی مقاله
در
این
مطالعه
ترکیبات
تشکیل
دهنده
اسانس، اثرات
آنتی
اکسیدانی
و
میزان
فنل
و
فلاونوئید
آنغوزه در دو جمعیت ایرانی و افغانستانی مورد بررسی قرار گرفته است.
شناسایی
ترکیب
های
تشکیل
دهنده
اسانس توسط
دستگاه
GC-MS
صورت گرفت. بررسی اثرات آنتی اکسیدانی با استفاده از روشهای 2و2 دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل و بتاکاروتن - لینولئیک اسید انجام شد. محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی نیز به ترتیب با استفاده از
استانداردهای
گالیک اسید و کوئرستین اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که پروپنیل سک بوتیل دیسولفید (72%/42)، استون دی متیل مرکاپتول(84%/14) و گاما ادیسمول (8.60%) فراوان ترین ترکیبات موجود در اسانس آنغوزه ایرانی است، پروپنیل سک بوتیل دی سولفید (61%/39)، استون و دی متیل مرکاپتول (25%/18)، و 8 اتیل
پنتادی دکان (97%/17) فراوان
ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس
آنغوزه
افغانستانی بودند
.
میزان فعالیت آنتی اکسیدانی انغوزه ایرانی در روش
DPPH
قدرت بیشتری را نشان داد در حالی که در روش بتاکاروتن- لینولئیک اسید میزان فعالیت آنتیاکسیدانی نمونه افغانستانی بیشتر بود. محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در جمعیت افغانستانی بیشتر از جمعیت ایرانی بود. در مجموع نتایج نشان داد که دو جمعیت مورد بررسی در این پژوهش از نظر نوع و درصد ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، قدرت آنتی اکسیدانی و محتوای فنل و فلاونوئید دارای تفاوت هایی با هم هستند. این تفاوتها احتمالاً ناشی از تفاوت در عوامل اکولوژیکی مانند زیستگاه های محل رویش این جمعیت ها و تاثیر این عوامل برفاکتورهای مطالعه شده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروپنیل سک بوتیل دیسولفید،استون دی متیل مرکاپتول،DPPH،بتاکاروتن- لینولئیک اسید
عنوان انگلیسی
Chemical composition of essential oil and antioxidant activity of Iranian and Afghanestanian population of Ferula assa-foetida L
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the essential oil composition,
antioxidant activities, phenolic and flavonoid contents
, and of metanolic extract of Iranian and Afghanestanian populations of
Ferula assa-foetid
a
were evaluated. Essential oils were analyzed by using GC and GC/MS, The antioxidant activity were measured by 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl
and
β-carotene/linoleic acid assay, also phenol and flavonoid content were measured by gallic acid and quercetin as standard compound. Result showed that
propenyl sec butyl disulfide
(42.72%),
acetone, dimethyl mercaptole
(14.84%) and
gamma- eudesmol
(8.6%) were the main compouned found in the Iranian population while; the Afghanestanian population were rich of
propenyl sec butyl disulfide
(39.61%),
acetone, dimethyl mercaptole
(18.25%) and
8-ethyl-pentathiadecane
(18.97%). In DPPH and β-carotene/linoleic acid tests, Iranian and Afghanestanian populations have stronger antioxidant activity respectively, also, the results demonstrated that the Afghanestanian population have more phenolic and flavonoid contents than the Iranian population
. Overall, the results showed that the two populations investigated in this research have differences in terms of the type and percentage of essential oil compounds, antioxidant activity and phenol and flavonoid content. These differences are probably caused by differences in ecological factors such as the habitats of these populations and the influence of these factors on the studied parameters.
Key words:
propenyl sec-butyl disulfide, dimethyl mercaptol acetone, DPPH,
β-
carotene
/
linoleic acid
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
propenyl sec-butyl disulfide,dimethyl mercaptol acetone,DPPH,β-carotene/linoleic acid
نویسندگان مقاله
حمزه امیری | Hamzeh Amiri
Department of Biology, Faculty of Science, Lorestan University, Khoram-Abad, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
پروانه همتی حسن گاویار | Parvaneh Hemmati Hassan Gavyar
Department of Biology, Faculty of Science, Lorestan University, Khoram-Abad, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
سید کاظم حسن زاده | Seyyed Kazem Hassanzadeh
Department of Biology, Faculty of Science, Lorestan University, Khoram-Abad, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16165-4&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات