این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 13 آذر 1404
فیض
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر محافظتی دانه چیا (Salvia hispanica) در آسیب های اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن در موش
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: بنزوپیرن یک سرطانزای محیطی شناخته شده است که باعث استرس اکسیداتیو، التهاب و سایر عوارض متابولیک میشود. در مطالعه حاضر، اثرات درمانی دانه چیا در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن در موش بررسی گردید.
روشها: 55 سر موش سوری نر به 11 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه اول تا سوم به ترتیب به عنوان کنترل منفی (غذای عادی)، روغن زیتون (حلال بنزوپیرن) و کنترل مثبت (بنزوپیرن) استفاده شد. بنزوپیرن (75 میلی گرم بر کیلوگرم) به مدت 4 هفته از طریق گاواژ با روغن زیتون خورانده شد. گروه چهارم و پنجم، مربوط به مصرف ویتامین
E
(250 میلی گرم بر کیلوگرم از طریق گاواژ) به تنهایی و همراه با بنزوپیرن بود. سه گروه دیگر به ترتیب روزانه دانه چیا در دوزهای 10، 20 و 30 درصد وزنی/وزنی به صورت خوراکی دریافت کردند. به سه گروه مداخله، دانه چیا در دوزهای بالا به همراه بنزوپیرن به مدت 4 هفته داده شد.
یافتهها: تجویز بنزوپیرن باعث القای سمیت اکسیداتیو می شود که با کاهش معنی دار
TAC
و
SOD
مشهود است. این تغییرات به طور قابل توجهی در گروه تحت درمان با دوزهای بالای دانه چیا بهبود یافت. درحالیکه تیمار با ویتامین
E
قادر به اصلاح استرس اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن نشد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد که دانه چیا به دلیل غنی بودن از ترکیبات فنولی، دارای خواص آنتی اکسیدانی کارآمدی است که نقش مهمی در برابر سمیت اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن ایفا می کند که حتی می تواند در حیوانات آزمایشگاهی بهتر از ویتامین
E
عمل کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدان ها، استرس اکسیداتیو، بنزوپیرن، دانه چیا، موش، ویتامین E
عنوان انگلیسی
The protective effect of Chia (Salvia hispanica) seed against Benzopyrene induced oxidative injuries in mice
چکیده انگلیسی مقاله
Background:
Benzopyrene is a known environmental carcinogen that causes oxidative stress, inflammation and other metabolic complications. In the present study, the therapeutic effects of chia seeds (
Salvia hispanica
) against oxidative damage caused by benzopyrene in laboratory mice were investigated.
Material and Methods:
55 male mice were divided into 11 groups. The 1-3
th
groups were used as negative control (normal food), olive oil (benzopyrene solvent) and positive control (benzopyrene), respectively. Benzopyrene was administered at a dose of 75 mg/kg body weight for 4 weeks through gavage with olive oil. The 4 and 5 groups were related to the use of vitamin E alone and with benzopyrene. Vitamin E was administered at a dose of 250 mg/kg by gavage or IP. The other three groups received chia seeds orally at doses of 10, 20 and 30% w/w, respectively. The three intervention groups were given chia seeds in high doses along with benzopyrene for 4 weeks.
Results:
Administration of benzopyrene induces oxidative toxicity, which is evidenced by a significant decrease in TAC and SOD. These changes were significantly improved in the group treated with high doses of chia seeds. While the treatment with vitamin E was not able to correct the oxidative stress caused by benzopyrene.
Conclusion:
These results showed that chia seeds, due to being rich in antioxidant compounds, have effective antioxidant properties that play an important role against the oxidative toxicity caused by benzopyrene, which can even work better than vitamin E in laboratory animals.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidants, Benzo (a) pyrene, Chia seed, Mice, Oxidative Stress, Vitamin E
نویسندگان مقاله
پوریا ریاضی | Pourua Riazi
D.V.M. Graduate, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
دانشآموخته دکترای حرفهای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
مریم کریمی دهکردی | Maryam Karimi-Dehkordi
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
محسن جعفریان دهکردی | Mohsen Jafarian Dehkord
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4358-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات