این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۱۲۵-۱۳۲

عنوان فارسی تاثیرات ضد باکتریایی عصاره‌های سیر((Allium sativum و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر باکتری آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) جداسازی شده از تاسماهیان پرورشی
چکیده فارسی مقاله تاثیرات سوء بکارگیری آنتی­بیوتک­ها و مواد ضد عفونی­کننده شیمیایی خصوصاً ایجاد مقاومت­های دارویی در آبزیان پرورشی سبب گردیده تا بررسی امکان جایگزینی مواد مذکور با موادی با منشاء طبیعی مانند گیاهان دارویی از مهم‌ترین اولویت­های تحقیقاتی محققین بهداشت و بیماری­های آبزیان قرار گیرد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر عصاره­های سیر Allium sativum و آویشن شیرازی Zataria multiflora بر باکتری آئروموناس هیدروفیلا Aeromonas hydrophilaصورت پذیرفت. در این مطالعه پس از تهیه عصاره­های هیدروالکلی سیر و آویشن شیرازی به روش پرکولاسیون (percolation) اثرات ضد میکروبی آن‌ها روی باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روشin vitro مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری (MIC) بر اساس روش رقت لوله­ای در محیط کشت مولر هینتون براث (Mueller Hinton Broth) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) در پلیت­های محتوی محیط کشت مولر هینتون آگار (Mueller Hinton Agar) توسط عصاره­های هیدروالکلی سیر و آویشن شیرازی تعیین گردید. بر اساس نتایج حاصل حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا (MIC) عصاره­های هیدروالکلی آویشن شیرازی و سیر به ترتیب برابر 25/0 و 1 میکروگرم در میلی­لیتر و حداقل غلظت­کشندگی باکتری (MBC) عصاره­های هیدروالکلی آویشن شیرازی و سیر به ترتیب برابر 5/0 و 2 میکروگرم در میلی­لیتر تعیین گردید و مشخص شد عصاره هیدروالکلی آویشن شیرازی دارای اثرات ضد باکتریایی قوی­تری نسبت به عصاره هیدروالکلی سیر می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن شیرازی، سیر، آئروموناس هیدروفیلا،MIC ، MBC

عنوان انگلیسی Study of antibacterial effects of Garlic (Allium sativum) and Zataria multiflora extracts on Aeromonas hydrophila isolated of fish sturgeon
چکیده انگلیسی مقاله Considering bad effects of applying antibiotics and disinfectants which leads to drug resistances in body of aquatic organisms, it is necessary to be replaced with herbal medicine plants that have natural origin.The study aims to examine the effect of the hydro alcoholic extracts Zataria multiflora and garlic (Allium sativum) on Aeromonas hydrophila. In this study after extraction of Allium sativum and Zataria multiflora extracts by percolation method the antimicrobial effects of this extracts were studied on Aeromonas hydrophila by in vitro method . In this study, the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of bacteria by the dilution method on Mueller Hinton Broth (MHB) in culture tubes and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of bacteria Aeromonas hydrophila by garlic (Allium sativum) and Zataria multiflora hydro alchoholic extracts on Mueller Hinton Agar (MHA) plates were determined. Based on the results MIC of bacteria Aeromonas hydrophila of ethanol extracts of Zataria multiflora and garlic, respectively, 0.25 and 1 mg/ml and MBC of ethanol extracts of Zataria multiflora and garlic respectively 0.5 and 2 mg/ml was determined and found Zataria multiflora extract has strong antibacterial effects of garlic extract.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Zataria multiflora, garlic, Aeromonas hydrophila,MIC, MBC

نویسندگان مقاله مهدی معصوم زاده | mehdi masoumzadeh
international sturgeon research institute, agricultural research education and extension organization areeo , rasht, iran
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، رشت ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

مصطفی شریف روحانی | mostafa sharif rohani
iranian fisheries science research institut ,agricultural research education and extension organization areeo , tehran, iran
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، تهران ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

علیرضا شناور ماسوله | alireza shenavarmasouleh
international sturgeon research institute, agricultural research education and extension organization areeo , rasht, iran
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، رشت ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

مهدی علیزاده | mehdi alizadeh
international sturgeon research institute, agricultural research education and extension organization areeo , rasht, iran
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، رشت ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

جلیل جلیل پور | jalil jalilpoor
international sturgeon research institute, agricultural research education and extension organization areeo , rasht, iran
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، رشت ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

سهیل بازاری مقدم | soheil bazari moghaddam
international sturgeon research institute, agricultural research education and extension organization areeo , rasht, iran
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، رشت ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-124-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/730/article-730-316506.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات