این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۱۰۳-۱۱۱

عنوان فارسی تأثیر مکمل‌غذایی بتاکاروتن بر برخی بیومار‌‌کر‌های وضعیت‌اکسیداتیو در بافت‏های ماهی‌کپورمعمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله  ترکیبات آنتی‌اکسیدانی جیره‌ی غذایی نقش مهمی در حفاظت از آسیب اکسیداتیو ایفا می­کنند و همچنین به‌ سلامت ماهی و کیفیت گوشت آن کمک می­کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر بتاکاروتن جیره‌ی غذایی بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت­های مختلف ماهی کپور معمولی می­باشد. تعداد 70 ماهی کپور (10 ± 60گرم) تهیه و بعد از ضدعفونی به‌طور تصادفی به 2 گروه 35 تایی تقسیم شد. گروه 1 به‌عنوان شاهد جیره‌ی پایه را دریافت کرد. در غذای گروه 2، بتاکاروتن به میزان 100 میلی‌گرم در هر کیلوگرم جیره طی مدت 6 هفته افزوده شد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، بتاکاروتن به‌طور معنی‌داری (05/0>P) باعث کاهش مالون دی الدهید (MDA) در بافت­های عضله و کبد در مقایسه با گروه کنترل گردید ولی تأثیر معنی­داری بر میزان MDAدر بافت­های آبشش و کلیه نداشت. علاوه بر این بتاکاروتن باعث کاهش معنی­دار میزان گروه‌های کربونیل پروتئین­ها در بافت­های کبد، عضله و آبشش گردید. میزان قدرت آنتی اکسیدانت/قدرت احیای آهن (FRAP) در بافت­های مورد آزمایش افزایش غیرمعنی­دار داشت. مطالعه­ی حاضر نشان می‌دهد بتاکاروتن به عنوان یک آنتی‏اکسیدانت طبیعی تا حدودی در بهبود وضعیت اکسیداتیو از طریق کاهش اکسیداسیون لیپیدها و پروتئین‌ها در برخی از بافت‌های ماهی کپور تاثیرگذار بوده است و کاربرد آن به‌عنوان مکمل غذایی در جیره‌ی ماهیان پرورشی می­تواند در جهت بهبود وضعیت سلامت و نیز از جهت حفظ کیفیت محصولات مد‌‌نظر قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigation of the effect of dietary β-carotene supplementation on some oxidative status biomarkers in common carp tissues
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the possible protective effect of β-carotene on lipid and protein oxidation in carp meat during different storage times. 75 fish (approximately 60g) were randomly divided into three groups of 25 each. Group 1 as control group was fed with basic diet. Group 2 and 3 received 50 and 100 mgkg-1 diet β-carotene, respectively. After the end of study (6 weeks), 10 fish from each group were randomly caught and after removing the viscera and washing were stored at 4°C for 4 days and were sampled at different times (0, 24, 48, 72 and 96 hours) after the harvest. Based on the present study results, muscle malondialdehyde concentrations were significantly lower following β-carotene consumption at 0,24,72 and 96 hours after harvest in the group 3 compared to the control group (p< 0/05). Muscle protein carbonyl contents showed a significant decrease following β-carotene consumption in the samples at 0, 48 and 96 hour after harvest in the group 3 compared to the control group. FRAP values were significantly increased following β-carotene consumption at 72 and 96 hours after harvest in the group 3 compared to the control group. The results of the present study indicated that β-carotene as a natural antioxidant is largely effective to improve the oxidative status of carp meat by reducing lipid and protein oxidation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Common carp , β-carotene, Tissue oxidative status

نویسندگان مقاله منصوره محبی مقدم | mohebbi moghaddam


حسن باغشنی |


داور شاهسونی |



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-193-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/730/article-730-316504.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات