|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۱، شماره ۴، صفحات ۴۳۱-۴۳۶
|
|
|
عنوان فارسی |
شناسایی گونه های کمپیلوباکتر از پوست مرغ با استفاده از روشهای مبتنی بر کشت باکتریایی و واکنشهای زنجیرهای پلیمراز |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: عفونتهای غذایی ناشی از کمپیلوباکتر یکی از عوامل گسترده التهابات معدی- رودهای در انسان میباشد که از نظر مسایل بهداشتی و زیانهای اقتصادی در جامعه حائز اهمیت میباشد. هدف: بررسی شیوع آلودگی کمپیلوباکتر در نمونههای پوست مرغهای ارومیه، با استفاده از روشهای کشت باکتریایی و واکنشهای زنجیرهای پلیمراز میباشد. روش کار: 80 نمونه پوست مرغ از کشتارگاه پروتئین گستر سینا واقع در ارومیه به تعداد مساوی در طول فصلهای زمستان و بهار جمع آوری شدند. قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر بعد از 24 ساعت نگهداری نمونهها در شرایط یخچالی بررسی شد. نمونههای مثبت جهت استخراج DNA و انجام PCR مورد استفاده قرار گرفتند. به منظور بررسی فیلوژنتیکی جدایهها، نمونههای مثبت PCR، توالی یابی شدند. نتایج: 75/58 ٪ از نمونههای پوست مرغ با استفاده از روشهای کشتهای باکتریایی، کمپیلوباکتر مثبت تشخیص داده شدند. نتایج مطالعه قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر در شرایط سرد بعد از 24 ساعت، نشان داد که کاهش قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر معنیدار نبوده و همچنین میزان آلودگی نمونهها در فصل بهار بطور معنیداری بالاتر از فصل زمستان بود که ممکن است به دلیل بالا بودن درجه حرارت محیط و ایجاد شرایط مناسب برای کمپیلوباکتر باشد. نتیجه گیری نهایی: پوست مرغ از مخازن مهم کمپیلوباکتر بوده و این موضوع از لحاظ کنترل رعایت بهداشت عمومی در کلیه مراحل تولید تا عرضه محصولات طیور و همچنین انتقال آن به سایر قسمتهای لاشه مرغ باید مورد توجه قرار گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Identification of Campylobacter spp. from poultry skin using methods based on bacterial culture and polymerase chain reactions |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Food infections caused by Campylobacter are one of the gastrointestinal inflammations in humans is health and economic losses in the community is important. OBJECTIVES: To determine the prevalence of Campylobacter contamination in chicken skin samples of Urmia, using bacterial culture and polymerase chain reactions. METHODS: 80 samples of chicken skin from the Protein Gostare Sina slaughter house located in the city of Urmia in equal numbers in the winter and spring seasons were collected. The survival of Campylobacter after 24 hours in refrigerated conditions was studied in samples. Positive samples were used for DNA extraction and PCR. To investigate the phylogenetic isolates, positive samples PCR were sequenced. RESULTS: 58/75% of chicken skin using bacterial cultures, Campylobacter were positive. The Results study the survival Campylobacter in cold conditions after 24 hours, showed that no significant decrease in the survival Campylobacter as well as contamination levels were significantly higher in spring than in winter, which may be due to the high temperature of environment that created the favorable conditions for Campylobacter. CONCLUSIONS: Chicken skin is the reservoir of Campylobacter. This issue of public health care and control at all stages of production and supply of poultry products, also the transfer of it to other parts of poultry carcasses should be considered. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
فاطمه ابراهیمی لقا | ebrahimi lagha دانش آموخته صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
فریبا زینالی | گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محمود رضازاد باری | rezazad bari گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jvr.ut.ac.ir/article_59999_e7cf162ca20f7354ce09f6a110ac4072.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-315020.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|