این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۱، شماره ۱۴۸، صفحات ۱۶۴-۱۷۵

عنوان فارسی استخراج ترکیبات زیست‌فعال گلنار فارسی (punica pranatum) با استفاده از روش‌های اهمیک، فراصوت و پرکولاسیون
چکیده فارسی مقاله ترکیبات زیست‌فعال گیاهی، دارای اثرات سلامت‌بخش برای انسان‌ها و دارای اثرات نگهدارندگی در محصولات غذایی می‌باشند. شرایط استخراج عصاره‌ها تأثیر قابل توجهی بر میزان ترکیبات زیست‌فعال آن‌ها دارد از روش‌های متداول و هم روش‌های جدیدتر برای استخراج ترکیبات زیست‌فعال از گیاهان استفاده می‌شود. هدف از این تحقیق، مقایسه روش‌های استخراج ترکیبات زیست‌فعال گلنار فارسی بود. در این تحقیق از سه روش اهمیک (دماهای 45 و 60 درجه سانتی‌گراد و زمان‌های 40 و 60 دقیقه)، اولتراسونیک (دماهای 40، 50 و 60 درجه سانتی‌گراد و زمان‌های 20 و 40 دقیقه) و پرکولاسیون (زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت) برای استخراج عصاره گلنار فارسی استفاده شد و بر اساس بازده استخراج، محتوای فنول کل، آنتوسیانین کل و فعالیت آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH) بهترین شرایط استخراج انتخاب گردید. نتایج نشان داد که بین بازده استخراج هر سه روش اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (05/0<p). روش‌ اهمیک دارای محتوای فنول مشابهی با روش اولتراسونیک بود، ولی محتوای آنتوسیانین کل و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نشان داد. تیمار بهینه شامل روش اهمیک، دمای 60 درجه سانتی‌گراد و زمان استخراج 40 دقیقه بود و عصاره حاصله تحت این شرایط حاوی mg GAE/g 74/109 فنول کل، mg/g 26/373 آنتوسیانین کل و 11/81 درصد فعالیت آنتی اکسیدانی بود. از عصاره گلنار فارسی در صنایع غذایی و دارویی می‌توان استفاده کرد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گلنار فارسی،روش‌های استخراج،ترکیبات فنولی،فعالیت آنتی اکسیدانی

عنوان انگلیسی Extraction of bioactive compounds of Persian Golnar (punica pranatum) using ohmic, ultrasound and perculation methods
چکیده انگلیسی مقاله Herbal bioactive compounds are secondary metabolites of plants that are produced in response to environmental stress and to protect the plant against harsh conditions. These compounds have both health effects on humans and also have preservative effects in food products. The conditions for extracting active compounds have a significant effect on their functional activities, and conventional and new methods have been used to extract bioactive compounds from plants. The aim of this study was to compare the extraction methods of bioactive compounds of Persian Golnar extract (PGE). In this research three methods of ohmic (temperatures of 45 °C and 60 °C for 40 and 60 min), ultrasonic (temperatures of 40 °C, 50 °C and 60 °C for 20 and 40 min) and perculation (for 24, 48 and 72 h) were used to prepare PGE, and the best extract was selected based on the extraction yield, total phenol content (TPC), total anthocyanin content (TAC) and antioxidant activity (DPPH radical scavenging). The results showed that there was no significant difference between the extraction yields of all three methods (p>0.05). The ohmic method had the same TPC as the ultrasonic method, but showed a higher TAC and antioxidant activity and was chosen as the best method. The optimal treatment in this stage included ohmic method, 60 °C and 40 min, and the extract obtained under these conditions contained 109.74 mg GAE/g of TPC, 373.26 mg/g of TAC and 81.11% antioxidant activity.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Punica pranatum,Extraction methods,Phenolic compounds,Antioxidant activity

نویسندگان مقاله نازنین امیراحمدی | Nazanin Amir ahmadi
Department of Food Science and Technology, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.
گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

اکرم شریفی | Akram Sharifi
Department of Food Science and Technology, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.
گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

محمد کوبا | Mohamed Koubaa
Unité Transformations Intégrées de la Matière Renouvelable TIMR and Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale ESCOM, Université de Technologie de Compiègne, Compiègne, France



نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-21264-7&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات