این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۸، صفحات ۱۲۷-۱۴۰
عنوان فارسی
تهیه فیلم آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریایی برپایه موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با ریشه شیرین بیان و نانو ذرات سولفات مس
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش تولید فیلم بر پایه موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با ریشه شیرین بیان و نانوذرات سولفات مس بود. طرح آماری D-optimal برای مطالعه خواص آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی، پراش اشعه ایکس (XRD)، فوریه مادون قرمز (FTIR)، میکروسکوپ الکترونی رویشی (SEM) و تجزیه حرارتی (DSC) فیلمها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش شیرین بیان و نانوذرات سولفات مس فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم به طور معنی دار (05/0>p) افزایش می یابد. نتایج فعالیت ضد-میکروبی فیلم های تهیه شده نشان داد که افزودن شیرین بیان و نانوذرات سولفات مس باعث فعالیت ضد میکروبی فیلم بر علیه اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس گردید. تجزیه و تحلیل پراش اشعه ایکس نشان می دهد که نانوذرات سولفات مس با پلیمر موسیلاژ گل پنیرک به طور فیزیکی ترکیب می شود و باعث کاهش ساختار کریستالی می شود. نتایج تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) حضور فیزیکی نانوذرات سولفات مس در ماتریس پلیمری را تایید می کند با شبکه پلیمری هم برهمکنش الکترواستاتیکی داشته. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان می دهد که سطح فیلم های حاوی نانوذره سولفات مس ریشه شیرین بیان نسبت به موسیلاژ گل پنیرک ناهمگن تر هستند. شیرین بیان و نانوذرات سولفات مس توانستند تجزیه حرارتی موسیلاژ گل پنیرک را به تاخیر بیاندازند و باعث افزایش پایداری حرارتی فیلم موسیلاژ گردند. نتیجه گیری: افزودن نانوذرات سولفات مس و ریشه شیرین بیان به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ گل پنیرک سبب بهبود ضدمیکروبی، آنتی¬اکسیدانی، DSCو SEM گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم خوراکی،موسیلاژ،شیرینبیان و نانوذرات سولفات مس
عنوان انگلیسی
Preparation of antioxidant and antibacterial film based on mucilage of Panerak flower modified with licorice root and copper sulfate nanoparticles.
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this research was to produce a film based on mucilage of the flower of Paneerak modified with licorice root and copper sulfate nanoparticles. The D-optimal statistical scheme was used to study the antioxidant, antimicrobial, X-ray diffraction (XRD), Fourier transform infrared (FTIR), scanning electron microscopy (SEM), and thermal decomposition (DSC) properties of the films. The results showed that with the increase of licorice and copper sulfate nanoparticles, the antioxidant activity of the film increases significantly (p<0.05). The results of the antimicrobial activity of the prepared films showed that the addition of licorice and copper sulfate nanoparticles caused the antimicrobial activity of the film against Escherichia coli and Staphylococcus aureus. X-ray diffraction analysis shows that copper sulfate nanoparticles are physically combined with the mucilage polymer of Paneerak flower and it reduces the crystal structure. The results of Fourier transform infrared (FTIR) confirm the physical presence of copper sulfate nanoparticles in the polymer matrix and have electrostatic interaction with the polymer network. The results of the scanning electron microscope (SEM) show that the surface of films containing licorice root copper sulfate nanoparticles are more heterogeneous than the mucilage of Paneerak flower. Licorice and copper sulfate nanoparticles were able to delay the thermal decomposition of the mucilage of Paneerak flower and increase the thermal stability of the mucilage film. Conclusion: Addition of nanoparticles of copper sulfate and licorice root to edible films based on mucilage of Paneerak flower improved antimicrobial, antioxidant, DSC and SEM.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Edible film,mucilage,sweets and copper sulfate nanoparticles
نویسندگان مقاله
اکرم خاکپور | akram khakpour
university
دانشگاه
محمود رضازاد باری | mahmud rezazadehbari
university
دانشگاه
سجاد پیرسا | sajad pirsa
university
دانشگاه
فاطمه خاکپور | fatemeh khakpour
university
دانشگاه
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-77318-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات