این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۸، صفحات ۶۲-۷۸
عنوان فارسی
بررسی اثر فیلم ژلاتینی حاوی پروبیوتیکهای بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس رامنسوس بر بقاء باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه، بررسی اثر فیلم ژلاتینی حاوی باکتریهای
بیفیدوباکتریوم بیفیدوم
و
لاکتوباسیلوس رامنسوس
بر بقا باکتری
استافیلوکوکوس اورئوس
تلقیح شده به گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان
و همچنین خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن به مدت 12 روز در طی نگهداری در دمای یخچال بوده است.
استافیلوکوکوس اورئوس
با غلظت
log cfu/ml
10
6
به نمونه های ماهی تلقیح، سپس تیمارها(گروه کنترل، نمونههای ماهی قزل آلای رنگین کمان بستهبندی شده با فیلم ژلاتین، فیلم ژلاتین حاوی هر باکتری پروبیوتیک با غلظت
log cfu/ml
10
9
به طور جدا و فیلم ژلاتین حاوی هردو باکتری تهیه شدند.
نمونهها در کیسههای پلیاتیلنی بستهبندی ودر
دمای یخچال نگهداری
شدند. زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک و شمارش باکتری
استافیلوکوکوس اورئوس
،
pH
،
TVB-N
،
PV
و
TBARS
مورد ارزیابی قرار گرفت. بر طبق نتایج، زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در طول مطالعه روندی کاهشی را نشان داد و مشخص شد که زندهمانی باکتری
بیفیدوباکتریوم بیفیدوم
در تیمار فیلم ژلاتین و تیمار فیلم ژلاتین حاوی هر دو باکتری پروبیوتیک در روز آخر به ترتیب
log cfu/g
81/6 و
log cfu/g
37/5 و زندهمانی باکتری
لاکتوباسیلوس رامنسوس
نیز در تیمارهای ذکر شده به ترتیب
log cfu/g
43/7 و
log cfu/g
31/6 کاهش یافت. فیلمهای پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد رشد میکروبی فیلههای ماهی را به خوبی کنترل کردند در حالیکه تیمار فیلم ژلاتین حاوی
هر دو پروبیوتیک
کمترین میزان را دارا بود. آزمونهای شیمیایی نیز دارای روندی افزایشی بوده و تغییرات آنها در تمامی فیلههای ماهی تیمارشده به صورت معنیداری نسبت به گروه تیمار نشده کمتر بود (۰۵/۰>
P
). مشخص گردید فیلمهای ژلاتین حاوی پروبیوتیک به خصوص فیلمهای ژلاتین حاوی هر دو پروبیوتیک که موفقتر عمل کرده بودند، اثر ضدمیکروبی مؤثری علیه باکتری
استافیلوکوکوس اورئوس
داشته و این پوشش میتواند در افزایش عمر ماندگاری ماهی قزلآلای رنگین کمان و این دسته از محصولات، موثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم،ژلاتین،پروبیوتیک،قزل آلای رنگین کمان
عنوان انگلیسی
Investigate the effect of gelatin film containing probiotics of Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus rhamnosus on the survival of Staphylococcus aureus and physicochemical properties of rainbow trout fillet
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study is to investigate the effect of gelatin film containing
Bifidobacterium bifidum
and
Lactobacillus rhamnosus
bacteria on the survival of
Staphylococcus aureus
bacteria inoculated into rainbow trout meat as well as its physicochemical characteristics for 12 days during storage at refrigerator.
Staphylococcus aureus
was inoculated into fish samples with a concentration of 10
6
log cfu/ml. Then the treatments (control group, rainbow trout samples packed with gelatin film, gelatin film containing each probiotic bacteria
Bifidobacterium bifidum
and
Lactobacillus rhamnus
with a concentration of 10
9
log cfu/ml separately and gelatin film containing both probiotics) were prepared. Samples were packed in polythene bags and stored in refrigerator. Probiotic bacteria viability and
Staphylococcus aureus
bacteria count, pH, TVB-N, PV and TBARS were evaluated. According to the results, the survival of probiotic bacteria showed a decreasing trend during the study, and it was found that the survival of
Bifidobacterium bifidum
bacteria in gelatin film treatment and gelatin film treatment containing both probiotics on the last day respectively 6.81 log cfu/g and 5.37 log cfu/g and the viability of
Lactobacillus rhamnosus
bacteria was also reduced by 7.43 log cfu/g and 6.31 log cfu/g respectively in the mentioned treatments. Compared to the control group, probiotic films controlled the microbial growth of fish fillets well, while the gelatin film treatment containing both probiotics had the lowest rate. Chemical tests also had an increasing trend and their changes in all treated fish fillets were significantly lower than the untreated group (
P
<0.05). It was found that gelatin films containing probiotics, especially gelatin films containing
Lactobacillus rhamnosus
and
Bifidobacterium bifidum
, which had worked more successfully, had an effective antimicrobial effect against
Staphylococcus aureus
bacteria, and this coating can increase the shelf life of rainbow trout and this The category of products has a good effect.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Film,gelatin,Probiotics,rainbow trout
نویسندگان مقاله
آناهیتا سیفی پاشا | Anahita Seifipasha
MSc in Food Hygiene and Quality Control, Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Mazandaran, Iran.
کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، مازندران، ایران.
حمیدرضا کاظمینی | Hamidreza Kazemeini
Assistant Professor in Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Mazandaran, Iran.
استادیار گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، مازندران، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-71175-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات