این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی پارامترهای بیوشیمیایی Artemia franciscana تغذیه شده با ریز جلبک های Isochrysis galbana و Tetraselmis suecica کشت داده شده با منابع مختلف کربوهیدرات
چکیده فارسی مقاله رشد و محتوای بیوشیمیایی آرتمیا می­تواند تحت تاثیر نوع غذا تغییر کند. ریز جلبک ها به عنوان یکی از منابع غذایی مهم برای کشت آرتمیا مطرح هستند. هدف از این مطالعه بررسی پارامترهای بیوشیمیایی franciscana Artemia تغذیه شده با میکروجلبک­های Isochrysis galbana  و Tetraselmis suecica کشت داده شده با منابع مختلف کربوهیدرات می­باشد. از قندهای گلوکز، ساکارز و فروکتوز به عنوان منابع مختلف کربنی استفاده  و به هر یک از محیط های کشت 33/2 میلی لیتر اضافه شد. کشت آرتمیاها در شرایط استاندارد، در 24 مخزن مدور پلی اتیلینی (8 تیمار و سه تکرار)، حجم 300 لیتر، قطر یک متر و تراکم 1000 ناپلی به ازای هر لیتر آب انجام  گردید. طول دوره پرورش نیز 30 روز بود. نتایج نشان داد که منابع کربوهیدراتی مختلف بر میزان فاکتورهای بیوشیمیایی هر دو گونه ریزجلبک مورد مطالعه دارای تاثیر معنی­داری بودند که در این راستا منبع ساکارز در جلبک تتراسلمیس موجب بیشترین مقادیر پروتئین، چربی و فیبر شده و اختلاف معنی داری با سایر تیمارهای گروه تتراسلمیس داشت (05/0 > P). در جلبک ایزوکرایسیس منابع ساکارز و فروکتوز به ترتیب باعث بیشترین مقدار خاکستر و فیبر شدند (05/0 > P). نتایج آنالیز مقادیر بیوشیمیایی در بدن آرتمیایی تغذیه شده با دو گروه جلبک نشان داد که، مقدار پارامترهای بیوشیمیایی آرتمیاهای تغذیه شده با دو ریزجلبک مختلف با هم متفاوت بوده و این تفاوت در مقادیر خاکستر و فیبر بود. همچنین بیشترین مقدار فیبر و کربوهیدرات در آرتمیای تغذیه شده با دو گروه ریز جلبک حاوی فروکتوز و گلوکز مشاهده شد که دارای تفاوت معنی داری با سایر تیمارها بود (05/0 > P). بنابراین پارامترهای بیوشیمیایی بدن آرتمیاهای تغذیه شده به نوع جلبک و منبع تغذیه­ای جلبک­ها مرتبط است. نتایج این مطالعه نشان داد، که تیمار تتراسلمیس حاوی قند ساکارز بالاترین ارزش غذایی را در مقایسه با سایر تیمارها به خود اختصاص داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله franciscana Artemia، Isochrysis galbana، Tetraselmis suecica، کربوهیدرات

عنوان انگلیسی Biochemical parameters of Artemia franciscana fed by microalgae Isochrysis galbana and Tetraselmis suecica cultured with different carbohydrate sources
چکیده انگلیسی مقاله The growth and biochemical content of Artemia can change depending on the type of food. Microalgae are an important food source for Artemia cultivation. This study aimed to investigate the biochemical parameters of Artemia franciscana fed by microalgae Isochrysis galbana and Tetraselmis suecica cultured with different carbohydrate sources. Glucose, sucrose, and fructose were used as different carbon sources and 2.33 ml was added to each medium. Artemia was cultured under standard conditions in 24 circular polyethylene tanks (8 treatments and three replications), volume 300 liters, diameter 1 meter, and density of 1000 nauplius per liter of water. The culturing period was 30 days. The results showed that different carbohydrate sources had a significant effect on the amount of biochemical factors of both studied microalgae. The source of sucrose in Tetraselmis algae caused the highest amounts of protein, fat, and fiber and was significantly different from other treatments (P <0.05). In Isochrysis algae, the sources of sucrose and fructose caused the highest amount of ash and fiber, respectively (P <0.05). The results of biochemical analysis of Artemia body fed with two groups of algae showed that the amount of biochemical parameters of Artemia fed with two different microalgae was different and this difference was in the amounts of ash and fiber. Also, the highest amount of fiber and carbohydrates was observed in Artemia fed with two groups of microalgae containing fructose and glucose, which had a significant difference with other treatments (P <0.05). Therefore, the biochemical parameters of fed Artemia are related to the type of algae. The results of present study showed that Tetraselmis containing sucrose has the highest nutritional value compared to other treatments.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Artemia franciscana, Isochrysis galbana, Tetraselmis suecica, carbohydrate

نویسندگان مقاله فاطمه نسا وجدانی | Fatemeh nesa vojdani


علیرضا سالارزاده | Alireza Salarzadeh


مازیار یحیوی | Maziar yahyavi


سجاد پورمظفر | Sajjad Pourmozaffar



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-571-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات