|
علوم و فناوری بذر ایران، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۳۷-۵۶
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر باکتریهای Pseudomonas fluorescens متحمل به شوری بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه دو رقم کنجد تحت تنش شوری |
|
چکیده فارسی مقاله |
در این پژوهش خصوصیات موفولوژیکی و بیوشیمایی 10 جدایه Pseudomonas fluorescens، تحمل به شوری و تاثیر جدایهها بر جوانهزنی و شاخصهای رشد گیاهچههای کنجد تحت تنش شوری بررسی شد. براساس نتایج تمام جدایهها گرم منفی و دارای تحرک مثبت و خاصیت فلورسنتی بودند. قدرت حلکنندگی فسفات در محیط جامد برای جدایههای P2، P3 و P9 بیشتر از سایر جدایهها بود. توانایی تولید سیدروفور برخی جدایهها بیشتر بود و جدایههای منتخب P1، P2، P3، P8 و P10 متحمل به شوری بودند. تاثیر جدایهها بر جوانهزنی کنجد در آزمایشی بصورت فاکتوریل شامل دو رقم کنجد، چهار سطح شوری و سه جدایه در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بررسی شد. براساس نتایج تأثیر باکتری، شوری، رقم و برهمکنش آنها بر درصد و سرعت جوانهزنی، شاخصهای جوانهزنی، ضریب آلومتریک و شاخص بنیه طولی و وزنی گیاهچه معنیدار بود. با اعمال تنش شوری، جوانهزنی و رشد گیاهچهها به طور معنیداری کاهش یافت ولی پیشتیمار دانههای کنجد با جدایههای متحمل به شوری موجب افزایش صفات مرتبط با جوانه-زنی و شاخصهای رشدی ارقام کنجد شد. تاثیر تلقیح با جدایه P9 بر همه صفات ازجمله میزان جوانهزنی بیشتر از سایر جدایهها بود، اگرچه این جدایه در ارزیابی اولیه اعمال تنش شوری به باکتریها مقاومت کمتری نسبت به تنش شوری از خود نشان داده بود. از اینرو جدایه P9 از پتانسیل بالایی برای افزایش تحمل به شوری کنجد تحت تنش شوری برخوردار است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
تنش شوری،
جوانهزنی،
کنجد،
Pseudomonas fluorescens، |
|
عنوان انگلیسی |
The effect of salt-tolerant Pseudomonas fluorescens bacteria on the characteristics of germination and seedling growth indices of two sesame cultivars under salt stress |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In this research, morphological and biochemical traits of 10 isolates of Pseudomonas fluorescens bacteria, salt tolerance and the effect of bacteria on germination and seedling growth indicators of sesame cultivars under salt stress were conducted. All isolates were Gram-negative and had positive motility and fluorescent properties. Among the bacteria, P2, P3 and P9 isolates were more capable of solubilizing inorganic phosphorus. The ability to produce siderophore was higher in some isolates and the isolates P1, P2, P3, P8, and P10 showed the highest in vitro salt-tolerance. A factorial experiment including two sesame cultivars, 4 salinity levels and inoculation with 3 isolates was done in the form of a completely randomized design in three replications. Based on the results, the effect of bacteria, salinity, variety and their interaction on the percentage and rate of germination, germination indices, allometric coefficient and seedling length and weight index were significant. Under salt stress, the germination and growth of seedlings significantly decreased but, the pretreatment of sesame seeds with salt-tolerant isolates increased the characteristics related to germination and growth indices of sesame cultivars. The highest effect on all parameters including germination rate belonged to P9. Therefore, P9 isolate can be used to increase the tolerance of sesame to salinity stress. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
تنش شوری,
جوانهزنی,
کنجد,
Pseudomonas fluorescens |
|
نویسندگان مقاله |
سارا یاوری رامشه | گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
فاطمه دهقان نیری | گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijsst.areeo.ac.ir/article_130429_718d8c3f5c5c0cb15f6d41ba024f3ebd.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|