این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 1 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۷، صفحات ۸۴-۹۹
عنوان فارسی
بررسی اثر پلاسمای سرد بر میکروبزدایی وکیفیت پنیر سفید ایرانی در طول دوره نگهداری
چکیده فارسی مقاله
پنیر از پرمصرفترین فرآوردههای شیر است. در حال حاضر یکی از پرمصرفترین پنیرهای سفید نمکـی در ایـران پنیـر تولیـدی بـه روش اولترا فیلتراسیون
(Ultrafiltration)
است. پلاسمای غیر حرارتی (سرد) یک روش نوین جهت حذف میکروارگانیسمهای مواد غذایی میباشد. در این پژوهش اثر پلاسمای سرد بر کاهش بار میکروبی و ویژگیهای کیفی و رئولوژیکی نمونههای پنیر تولیده شده از طریق آزمونهای تجربی بررسی گردید. نمونهها در شرکت پگاه همدان تحت دو تیمار میکروبی (کپک مخمر و کلیفرم) و مدت اعمال پلاسما در دو سطح (7 و 13 دقیقه) و نمونه شاهد (فاقدآلودگی، فاقد پلاسما) تهیه و تولید شدند و طی دوره نگهداری 30 روزه هر ده روز یکبار با 2 تکرار توسط آزمونهای رنگسنجی،
pH
، آزمون بافت (
TPA
) و تست وارنر مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری دادههای بدست آمده، تفاوت معنی داری را در صفات مورد ارزیابی بین نمونه شاهد و تیمارهایی که تحت فرآیند با پلاسمای سرد قرار گرفتند نشان داد.
مقدار پارامتر
L
*
در نمونههای تیمار شده با پلاسمای سرد نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت، همچنین
شاخص
b
*
(شاخص زردی) برای همهی نمونه های پنیر در پایان دوره نگهداری افزایش معنیدار نداشت. مقدار فنریت
بین نمونههای تیمار شده با پلاسما و نمونه شاهد اختلاف معنیدار مشاهده نشد، همچنین مقدار صمغیت در طول دوره نگهداری (به جز روز دهم) افزایش معنیدار نداشت.
مقدار مدول برشی، تنش برشی و نیروی برشی بین روز اول با روزهای دهم، بیستم و سیام افزایش معنیدار وجود داشت، همچنین میتوان نتیجه گرفت که تیمارهای دارای آلودگی کلیفرم سفتی و استحکام کمتری نسبت به سایر تیمارها دارند و نوع آلودگی اضافه شده به نمونهها عامل ایجاد این تفاوت معنیدار است
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پنیر سفید ایرانی،اولترافیلتراسیون،پلاسما سرد،رنگسنجی،تست وارنر.
عنوان انگلیسی
Investigating the effect of cold plasma on the disinfection and quality of Iranian white cheese during the storage period
چکیده انگلیسی مقاله
Cheese is one of the most consumed milk products. At present, one of the most widely used salty white cheeses in Iran is the cheese produced by the ultrafiltration method. Non-thermal (cold) plasma is a new method to remove food microorganisms. In this research, the effect of cold plasma on the reduction of microbial load and qualitative and rheological characteristics of cheese samples produced through different tests was investigated. The samples were prepared and produced in Pegah Hamadan Company under two microbial treatments (yeast mold and coliform) and the duration of plasma application at two levels (7 and 13 minutes) and the control sample (lack of contamination, no plasma) and during the storage period of 30 days. They were tested once every ten days with 2 repetitions by colorimetric tests, pH, and tissue test (TPA) and Warner test. The results of the statistical analysis of the obtained data showed a significant difference in the evaluated traits between the control sample and the treatments that underwent the cold plasma process. The value of parameter L* in the samples treated with cold plasma decreased compared to the control sample, also the index b* (yellowness index) did not increase significantly for all cheese samples at the end of the storage period. There was no significant difference in the amount of Springiness between the samples treated with plasma and the control sample, and the amount of gumminess did not increase significantly during the storage period. There was a significant increase in shear modulus, shear stress and shear force between the first day and the 10th, 20th, and 30th days. It can also be concluded that the treatments with coliform contamination have less stiffness and strength than other treatments and the type pollution added to the samples is the cause of this significant difference
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Iranian white cheese,Ultrafiltration,Cold plasma,color Measurement,Varner test.
نویسندگان مقاله
فاطمه سلطانی | Fatemeh Soltani
MSc Student, Department of Biosystems Engineering, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran,
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
ابراهیم احمدی | ebrahim ahmadi
Professor of Biosystem Engineering, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University.
استاد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
احمد نورمحمدی | Ahmad Nourmohammadi
Ph.D Student, Department of Biosystems Engineering, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran,
دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی بیوسیستم،
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-21688-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات