این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۷، صفحات ۱-۱۳
عنوان فارسی
شناسایی جامع اولویت ها و تحلیل رفتار خریداران ماهی بسته بندی در شهر تهران با استفاده مدل سازی معادلات ساختاری
چکیده فارسی مقاله
تولید و فروش پایدار کارخانجات فرآوری و بستهبندی آبزیان، ارتباط تنگاتنگی با شناخت رفتار مصرفکنندگان و ارزیابی اولویتهای خرید آنها دارد. چرا که فقط در صورت ارزیابی و تسلط بر موارد مذکور است که مراکز تولیدی میتوانند محصولی مطابق میل بازار تولید و بدین ترتیب بهرهوری پایدار و افزایش سود خود را تضمین کنند. هدف تحقیق حاضر نیز ارزیابی رفتار خریداران ماهیان بستهبندی و شناسایی اولویتهای آنها جهت خرید محصول در شهر تهران بود.
به همین منظور پرشسنامهای مبتنی بر فرضیات تحقیق طراحی و توسط جامعه آماری تکمیل شد. جامعه آماری پژوهش کل شهر تهران است که به صورت تصادفی 12 منطقه شهری جهت مطالعه میدانی با حجم نمونه 600 نفر انتخاب شدند. به منظور آزمون فرضیات و بررسی شدت رابطه بین گویهها، مدل مفهومی متناسب
طراحی
و توسط نرمافزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که متغیرهای مشخصات بستهبندی، گونه
های
ماهی، مدلهای فرآوری، انواع عرضه و فاکتورهای کیفی به صورت معنیداری بر سازه نگرش موثر بودند که در این بین متغیر کیفیت با ضریب اثر 31/0، بیشترین اثر را بر سازه نگرش داشت. مکان خرید نیز بر سازه کنترل رفتار
درک
شده اثر معنیداری ارائه کرد و
فرض مرتبط به آن تائید شد. از بین سه سازه اصلی مدل (نگرش، هنجار و کنترل رفتار)، نگرش به مصرف با ضریب اثر 63/0، موثرترین سازه بر تصمیم به خرید و مصرف بود
. در ادامه مشخص شد دو متغیر قیمت و دسترسی اثر معنیداری بر سازه تصمیم به خرید ندارند و فرضیههای مرتبط با آنها نیز رد شد. رتبهبندی اولویتهای خرید شهروندان تهرانی در رابطه با گونههای ماهی، گونههای پرورشی، انواع عرضه، اوزان بسته، مدلهای فرآوری و اماکن خرید نشان داد که رتبه نخست به ترتیب مربوط ماهیان خلیج
فارس، قزلآلای رنگینکمان، ماهی کامل شکمخالی با سر، وزن 500 تا 700 گرم، شنیسل و فروشگاههای عرضه مواد پروتئینی بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،ماهی،بسته بندی،کیفیت،مدل فرآوری،نگرش
عنوان انگلیسی
Comprehensive identification of priorities and behavior analysis of packaged fish buyers in Tehran city using structural equation modeling
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this research was to evaluate the behavior of packaged fish buyers and to identify their priorities for purchasing the product in Tehran city. For this purpose, a questionnaire based on research assumptions was designed and completed by the statistical community. The statistical population of the research is the whole of Tehran city, that 12 urban areas were randomly selected for the field study with a sample size of 600 people. In order to test the hypotheses and examine the intensity of the relationship between the items, a proportional conceptual model was designed and analyzed by Lisrel software. Also, In order to evaluate and rank the priorities of the statistical population in relation to some of product characteristics, Friedman's test was used. The results showed that the variables of packaging characteristics, fish species, processing models, types of supply and quality factors were significantly effective on the attitude, while the quality variable with an effect coefficient of 0.31 had the greatest effect on the attitude. The purchase place also had a significant effect on the perceived behavior control and the hypothesis related to it was confirmed. Among the three main elements of the model, attitude towards consumption with an effect coefficient of 0.63 was the most effective element on the intention to buy. In the following, it was found that two variables, price and access, do not have a significant effect on the purchase decision, and the hypotheses related to them were also rejected. The ranking of purchase priorities of Tehrani citizens in relation to fish species, cultured species, types of supply, pack weights, processing models and shopping places showed that the first rank is related to Persian Gulf fish, rainbow trout, whole fish (empty stomach with head), weight of 500 to 700 grams, schnitzel and protein supply stores.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fish,Packaging,Quality,Processing model,Attitude
نویسندگان مقاله
سکینه یگانه | Sakineh Yeganeh
Professor, Department of Fisheries, Faculty of Animal Science and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
استاد، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سهیل ریحانی پول | Soheyl Reyhani Poul
PhD graduate, Department of Processing of Fishery Products, Faculty of Fisheries and Environment, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانش آموخته دکتری تخصصی، گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-47399-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات