این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Iranian J. of Fisheries Science، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۲۷۶-۲۸۵

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Gamma Irradiation on Fatty Acid Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets
چکیده انگلیسی مقاله The present study was conducted to evaluate the effect of low-dose gamma irradiation (0, 1, 3 and 5 kGy) on fatty acid composition of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet. Among all of the fatty acids, oleic acid (C18:1) (with mean 33.50±3.02 g/100 g fatty acids) and myristoleic acid (C14:1) (with mean 0.41±0.26 g/100 g fatty acids) were the most predominant and the lowest fatty acids in all irradiated and non-irradiated samples, respectively. Statistical analysis showed that there were no significant differences (P>0.05) in level of all fatty acids, saturated fatty acids (SFA), unsaturated fatty acids (USFA), mono unsaturated fatty acids (MUFA) and poly unsaturated fatty acids (PUFA) between Rainbow trout fillet control and irradiated in 1, 3 and 5 kGy. Therefore irradiation process and different doses of irradiation in this study (1, 3 and 5 kGy) had no significant effect (P>0.05) on fatty acid composition.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله gamma irradiation,Oncorhynchus mykiss,Fatty acid composition

نویسندگان مقاله m اورعی |


علی اکبر مطلبی | a a


e حسینی |


s جوان |


امیرحسین حمصی | a h



نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات