این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 27 مهر 1404
مجله تغذیه و امنیت غذایی
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۷-۹
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Nutrition in Disasters
چکیده انگلیسی مقاله
Disaster is a tragic event which causes excessive mortality, suffering, and financial damage. One of the most important basic needs of people after a disaster is food. Providing and distributing healthy, adequate, and hygienic food is one of the biggest challenges which managers always face in a crisis because disasters have different effects on food situation and nutrition of the affected area
(Ireton-Jones
et al.
, 2019)
. Therefore, one of the major consequences of disasters is the reduction of energy and food supply sources. Evaluation of available food sources, proper rationing, prioritization of high-risk groups such as children and pregnant or lactating women, and food distribution should be considered according to the assessment of minimum energy and nutrient requirements
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
disasters, nutrition, foods, crisis
نویسندگان مقاله
| Ameneh Marzban
Department of Health in Disasters and Emergencies, School of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
| Fateme Sadeghi-Nodoushan
Department of Nutrition, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
نشانی اینترنتی
http://jnfs.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-123-22&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
public specific
نوع مقاله منتشر شده
editorial article
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات