این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
International journal of Advanced Biological and Biomedical Research، جلد ۱، شماره ۱۱، صفحات ۱۳۸۷-۱۳۹۱

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Cheated Minerals in Animal Nutrition
چکیده انگلیسی مقاله Chelating is the chemical process by which a mineral (iron, cobalt, copper, zinc, and manganese) is combined with a mixture of amino acids and peptides. The resulting substances are known as chelates. Another descriptive term, proteinates, refers to the amino acid bond. These chelated minerals are thought to be more digestible than nonchelated forms. In other words, chelation makes the minerals more bioavailable (able to be absorbed and used for bodily functions), chiefly by shielding them from the effects of other dietary elements in the animal’s digestive tract. Proteinates or chelates are described as organic minerals in contrast to inorganic minerals, those that are not bound to amino acids
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chelate,mineral,nutrition,Bioavailability

نویسندگان مقاله نعمت اله دیانی |
lecturer of payam noor university, faculty of agriculture, qom, iran

مرتضی بیکی بندر آبادی | beyki bandar abadi
academic member of agriculture amp;amp; natural resources research center, qom, iran

احمد امیر آبادی فرحانی | amir abadi farhani
lecturer of payam noor university, faculty of agriculture, qom, iran


نشانی اینترنتی http://www.ijabbr.com/article_7939_d872a1bd16826957818632ae6e578e4e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2255/article-2255-303539.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات