این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
مجله علوم اعصاب شفای خاتم
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
آیا سطح قند خون و سن در بروز اختلال عملکردی اعصاب جمجمه اول، هفتم و نهم در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ نقش دارند؟
چکیده فارسی مقاله
مقدمه
:
بیماری کرونا ویروس 2019 (کووید-19) میتواند برسیستم اعصاب محیطی و مرکزی نیز تاثیر بگذارد. سردرد، بیماری عروق مغزی، آنوسمی، اختلال چشایی و بینایی و درد نوروپاتیک در بیماران مبتلا به کووید-19 مشاهده شده است. در تحقیق حاضر، تاثیر عوامل مستعد کننده مانند میزان قند خون و سن بر بروز تغییرات عملکرد برخی از اعصاب کرانیال بررسی شده است.
مواد و روشها:
در این مطالعه 1138 نفر مرد و زن مبتلا به کووید 19 (89-18 سال) بستری در بیمارستان شهید مصطفی شهر ایلام، بدون سابقه ابتلا به دیابت مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان قند خون ناشتا، اختلال حس چشایی، اختلال حس بویایی،گلو درد و فاکتورهای مختلف خونی دراین افراد مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها:
میزان بروز اختلال عملکرد عصب زوج اول، بخش حسی عصب زوج هفتم و زوج نهم مغزی در افراد غیر دیابتی مبتلا به کووید با سطح قند خون رابطه معکوس نشان داده است. همچنین، میزان بروز اختلال بویایی و چشایی در مبتلایان به کووید-19 بدون سابقه دیابت با افزایش سن رابطه معکوس نشان داد.
نتیجهگیری:
ویروس کرونا میتواند باعث اختلال عملکرد جزئی یا کامل در فعالیت برخی از اعصاب مغزی شود. بروز اختلال در حس بویایی و چشایی در مبتلایان به کووید-19، با افزایش سطح قند خون ناشتا و نیز با افزایش سن کاهش مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کووید، بیماریهای سیستم عصبی، اختلالات چشایی، اختلالات بویای
عنوان انگلیسی
Are Blood Sugar Levels and Age Contribute to the Occurrence of Functional Disturbance of the 1st, 7th, and 9th Cranial Nerves in Patients with COVID-19?
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction:
Coronavirus disease 2019 (COVID-19) can affect the peripheral and central nervous system. Headache, cerebrovascular disease, anosmia, taste and vision disorders, and neuropathic pain have been observed in patients with COVID-19. In this study, the effect of predisposing factors, such as blood sugar level and age, on the occurrence of changes in the function of some cranial nerves has been investigated.
Materials and Methods:
In this study, 1138 men and women with COVID-19 (18-89 years old) hospitalized in Shahid Mostafa Hospital in Ilam City without a history of diabetes were studied. Fasting blood sugar levels, taste disorders, smell disorders, sore throat, and various blood factors were studied in these individuals.
Results:
The rate of dysfunction of the 1st, sensory part of the 7th, and the 9th cranial nerves in non-diabetic patients with COVID-19 showed an inverse correlation with blood sugar level. Furthermore, the incidence of smell and taste disorders in patients with COVID-19 without a history of diabetes showed an inverse correlation with increasing age.
Conclusion:
Coronavirus can cause partial or complete dysfunction in the activity of some cranial nerves. The incidence of impaired sense of smell and taste in patients with COVID-19 decreases with increasing fasting blood sugar levels as well as with increasing age.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
COVID-19, Nervous System Diseases, Taste Disorders, Olfaction Disorders
نویسندگان مقاله
سجاد سالاری | Sajjad Salari
Department of Physiology, faculty of Medicine, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
مریم باقری | Maryam Bagheri
Department of Physiology, faculty of Medicine, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
نشانی اینترنتی
http://shefayekhatam.ir/browse.php?a_code=A-10-1043-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوروفیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات