این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۵، صفحات ۱۷۰-۱۸۷
عنوان فارسی
انکپسولاسیون اسانس روغن دانه کتان و اکالیپتوس با استفاده از الکتروریسی
چکیده فارسی مقاله
استفاده از گیاهان دارویی در مواد غذایی دارای سابقه طولانی است. روغن دانه کتان و اسانس اکالیپتوس به
¬
علت دارا بودن خواص زیستی بسیار مورد توجه قرار دارد. در این تحقیق، هدف بررسی خاصیت ضد میکروبی نانوالیاف زئین حاوی روغن دانه کتان و اسانس اکالیپتوس برای کنترل باکتری
های
استافیلوکوکوس اورئوس
و
اشرشیا کلی
در محیط آزمایشگاهی می
باشد. بدین منظور روغن دانه کتان و اسانس اکالیپتوس در محلول زئین مخلوط گردید. سپس به
وسیله
ی دستگاه الکتروریسی به نانوالیاف تبدیل شد. جهت بررسی ویژگی
ها و خاصیت ضد میکروبی نانوالیاف حاصل، آزمایشاتی شامل میکروسکوپ الکترونی روبشی (
SEM
)، تعیین قطر الیاف با نرم
افزار
Image J
، میکروسکوپ نیرو اتمی (
AFM
)، پراش اشعه ایکس (
XRD
)، آنالیز حرارتی گرماسنجی وزنی (
TGA
)، راندمان انکپسولاسیون به روش اسپکتروفتومتری و بررسی خاصیت ضد میکروبی نانوالیاف تولیدی به روش دیسک دیفیوژن انجام شد.
نتایج
SEM
نشان داد که مورفولوژی الیاف الکتروریسی شده، یکنواخت و فاقد گویچه بودند. تصاویر
AFM
بیانگر تصاویر سه بعدی و لوله
ای شکل الیاف حاصل از الکتروریسی زئین/روغن دانه کتان/اسانس اکالیپتوس می
باشد. الگوی پراش اشعه ایکس نشان دهنده
افزایش شدت بلورینگی تیمارها نسبت به نمونه شاهد است. بر اساس نتایج آنالیز حرارتی، روغن دانه کتان و اکالیپتوس و باعث افزایش پایداری حرارتی نانوالیاف زئین شده است. نتایج نشان داد که افزودن روغن دانه کتان به اسانس اکالیپتوس باعث تقویت خاصیت ضدمیکروبی نانوالیاف شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انکپسولاسیون،الکتروریسی،روغن دانه کتان،اسانس اکالیپتوس،ضد میکروب
عنوان انگلیسی
Encapsulation of flaxseed oil and eucalyptus essential oil using electrospinning
چکیده انگلیسی مقاله
The use of medicinal plants in food has a long history. Flaxseed oil and eucalyptus essential oil are highly regarded due to their biological properties. In this research, the aim is to investigate the antimicrobial properties of zein nanofibers containing flaxseed oil and eucalyptus essential oil to control
staphylococcus aureus
and
escherichia coli
bacteria in a laboratory environment. For this purpose, flaxseed oil mixed with eucalyptus essential oil in zein solution. Then, it was converted into nanofibers using an electrospinning machine.
In order to study the characteristics and antimicrobial properties of the nanofibers, tests including scanning electron microscopy (SEM), fiber diameter determination with Image J software, atomic force microscopy (AFM), X-ray diffraction (XRD), thermal gravimetric analysis (TGA) were performed. Investigation of antimicrobial properties of produced nanofibers by disk diffusion method were performed. The SEM results showed that the morphology of the electrospun fibers was uniform and free of beads. AFM images represented three-dimensional and tubular images of fibers obtained from electrospinning zein/flaxseed oil/eucalyptus essential oil. The X-ray diffraction pattern showed an increase in the crystallinity intensity of the treatments compared to the control sample. Based on thermal analysis results, eucalyptus and flaxseed oil increased the thermal stability of zein nanofibers. The results showed that the addition of flaxseed oil to eucalyptus essential oil strengthened the antimicrobial properties of nanofibers. According to the results of the present research, the zein/flaxseed oil/eucalyptus essential oil fibers can be used as natural antimicrobials.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Encapsulation,electrospinning,flaxseed oil,eucalyptus essential oil,antimicrobial
نویسندگان مقاله
سارا دانشمند | Sara Daneshmand
Department of pharmaceutics, School of pharmacy, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran
گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران.
محمد امین میری | mohammad amin Miri
Department of Food Science and Technology, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران
فاطمه نورا | Fatemeh Noora
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran.
علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-26172-8&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات