این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 24 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۵، صفحات ۷۴-۸۶
عنوان فارسی
تاثیر افزودن کربوکسیمتیلسلولز و مونتموریلونیت بر خواص فیزیکی-شیمیایی و حرارتی فیلم زیستتخریبپذیر موسیلاژ دانه ریحان
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه بهینه سازی و بهبود خواص بیوپلیمر بر پایه موسیلاژ دانه ریحان و کربوکسیمتیل سلولز (100، 5/162 و 225 درصد وزنی موسیلاژ) با استفاده از نانو رس (صفر و 8 درصد وزنی موسیلاژ) و با بهرهگیری از روش تولید قالبگیری بود.
پس از تهیه ضخامت، رطوبت، دانسیته، خواص مکانیکی، طیفسنجی
مادون قرمز تبدیل فوریه (
FTIR
) و وزن سنجی حرارتی
(TGA)
در فیلمها اندازهگیری شد.
نتایج نشان داد که ضخامت
و
دانسیته فیلم خالص
BSM
بصورت معنی داری تحت تاثیر اضافه شدن
CMC
و
MMT
قرار نگرفتند (05/0<
p
) ولی مقدار رطوبت با افزایش غلظت
CMC
روند کاهشی به خود گرفت (05/0>
p
) در حالیکه حضور
MMT
روی این پارامتر بی تاثیر بود.
استفاده از
CMC
و
MMT
باعث افزایش مقاومت به کشش نهایی و همچنین ازدیاد طول تا نقطه پارگی نانوکامپوزیتها شد بگونهای که بیشترین مقاومت کششی و ازدیاد طول در نقطه پارگی به ترتیب به میزان 9/27
MPa
و 41 %
برای نانوکامپوزیت حاوی 8%
MMT
و 225%
CMC
حاصل شد.
نتایج
FTIR
حاکی از این بود که فعل و انفعالات شیمیایی خاصی که منجر به تولید ترکیبات جدید شود اتفاق نیفتاده است و فقط شدت و ضعف پیکهای جذبی تا حدی تغییر کرده و در مواردی نیز طولموجهای پیکهای جذبی بصورت جزئی تغییرمکان دادهاند. نتایج
TGA
نشان داد
افزودن
CMC
و
MMT
سب بهبود مقاومت حرارتی فیلمها می شود
.
در مجموع، نتایج اندازهگیریها حاکی از تاثیر مثبت
CMC
و
MMT
روی فیلم
BSM
بود و تیمار حاوی
MMT
و بیشینه غلظت
CMC
را میتوان به عنوان فیلمی با ویژگیهای بهتر برای استفاده در بسته بندی توصیه نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوکامپوزیت،زیست تخریب پذیری،بسته بندی مواد غذایی
عنوان انگلیسی
Effect of carboxymethyl cellulose and montmorillonite addition on the physicochemical and thermal properties of basil seed mucilage-based biodegradable film
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was optimization and improvement of the
physic-chemical characteristics films
based on basil seed mucilage (BSM) and
c
arboxymethyl cellulose (CMC) (100, 162.5 and 225% w/w
the
mucilage) using
montmorillonite (MMT) (0 and 8% w/w
the
mucilage) by casting method. The produced films properties were evaluated for thickness, moisture content, density, mechanical properties, Fourier Transform Infrared Spectrometer (FTIR),
and
thermogravimetric
analysis (TGA).
Results indicated that thickness and density of the films were not significantly influenced by CMC and MMT addition (p>0.05), but the moisture content
of nanocomposites
decreased with increasing CMC content (
p<0.05
). Presence of CMC and MMT in the film matrix caused to enhancement of
ultimate tensile strength (UTS) and elongation at break (EB) in nanocomposites; the maximum of UTS and EB with the values of 27.9 MPa and 41%, respectively, were obtained for the nanocomposite
made
by 225% CMC and 8% MMT.
FTIR spectra revealed no new compounds resultant
from the
chemical interactions, and only some shifts were observed for some peaks, and also
slightly
weakening or intensifying in several peaks. TGA plots showed that incorporation of CMC and MMT led to improvement of thermal properties. In conclusion, simultaneous loading of nanoclay and CMC generated the improved nanocomposites, and the treatment
loaded with both
MMT and the maximum level of CMC
(T7)
is advised as the
best film
for employing in
the
food packaging.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nanocomposite,Biodegradability,Food Packaging
نویسندگان مقاله
مرضیه قمی مرزدشتی | Marzieh Qomi Marzdashti
Department of Food Science & Technology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil
دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
یونس زاهدی | Younes Zahedi
Associate professor, Department of Food Science & Technology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11870-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات