این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۵، صفحات ۲۳-۳۴
عنوان فارسی
روغن دانه خار مریم (marianum Silybum) به عنوان منبع روغنی جدید خوراکی
چکیده فارسی مقاله
روغنهای گیاهی نقش مهمی در تهیه غذا و همچنین فرمولاسیون مواد غذایی داشته و سهم بسزایی در رژیم غذایی و سلامت ایفا میکنند. شناسایی و کشت دانه
های روغنی جدید، گامی مهم در جهت تامین روغن مورد نیاز در کشور است. گیاه خار مریم یا ماریتیغال با نام علمی
marianum Silybum
یک گیاه علفی یک ساله و یا دو ساله می
باشد که از زمانهای قدیم کاربرد
های پزشکی، دارویی و صنعتی فراوانی دارد. این گیاه به دلیل ویژگیهای بیولوژیکی، نیاز به کود بسیار کم و بخصوص مقاوم به شرایط خشکی و خاکهای ضعیف است و با شرایط آب و هوایی اغلب مناطق ایران سازگاری دارد. دانه ماریتغال شامل درصد قابل توجهی روغن (20-30%) با ارزش تغذیهای بالا به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری مانند اسیدهای لینولئیک (40-60%)، اولئیک (20-32%) و ترکیبات آنتیاکسیدانی و زیست فعال همچون توکوفرول ها، کاروتنوئیدها و استرولها است. لذا روغن حاصل از دانه ماریتغال با توجه به مصرف طولانی مدت آن در جوامع مختلف و ترکیبات زیست فعال آن میتواند به عنوان روغن خوراکی جدیدی موردنظر قرار بگیرد. در این مقاله مروری، نگاهی اجمالی به گیاه ماریتیغال، درصد روغن و ترکیبات آن در مناطق مختلف پرداخته شده است. با توجه به گزارشهای علمی و مقالات، کشت و توسعه این دانهی روغنی جدید و ارزشمند با ارزش اقتصادی خوب بعنوان منبع روغنی جدید توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روغن ماریتیغال،خصوصیات فیزیکی – شیمیایی،اسید چرب،بازار روغن
عنوان انگلیسی
Milk thistle (Silybum marianum) seed oil as a new source of edible oil
چکیده انگلیسی مقاله
Vegetable oils play an important role in food preparation and food formulation and play a significant role in diet and health.
Identification and cultivation of new oilseeds is an important step in the direction of supplying the required oil in the country.
Milk thistle plant with the scientific name of
Silybum marianum
is a one-year or two-year herb that has many medical, medicinal and industrial uses since ancient times.
Due to its biological characteristics, this plant requires very little fertilizer and is particularly resistant to dry conditions and weak soils, and it is compatible with the climate conditions of most regions of Iran.
Milk thistle seed contains a significant percentage of oil (20-30%) with high nutritional value due to the presence of essential fatty acids such as linoleic acid (40-60%), oleic acid (20-32%) and antioxidant and bioactive compounds such as
tocopherols, carotenoids and sterols. Therefore, the oil obtained from milk thistle seed can be considered as a new edible oil due to its long-term consumption in different societies and its bioactive compounds.
In this review article, a brief look at milk thistle plant, oil percentage and its composition in different regions has been discussed.
According to scientific reports and articles, the cultivation and development of this new and valuable oil seed with good economic value is recommended as a new source of edible oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
milk thistle oil,physicochemical properties,fatty acid,edible oil market
نویسندگان مقاله
سارا فرامرزی | Sara Faramarzi
Ph.D. Student, Department of Food Science and Technology , Faculty of Agriculture, University Of Tabriz, Tabriz, Iran
دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
صدیف آزادمرد دمیرچی | Sodeif Azadmard-Damirchi
Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
ابراهیم افخمی سرای | Ebrahim Afkhami Sarai
Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabtriz, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
مهری داخته هارونی | Mehri Dakhteh Harouni
MSc in Food Science and Technology, Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
کارشناس ارشد، علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر قدس، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20003-9&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات