این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 11 آبان 1404
پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی
، جلد ۱۵، شماره ۴۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
غربالگری بیوشیمیایی و مولکولی ژنوتیپهای مختلف برنج برای صفت درجه حرارت ژلاتینه شدن نشاسته
چکیده فارسی مقاله
مقدمه:
درجه حرارت ژلاتینی شدن از مهم
ترین ویژگی تعیین زمان پخت و شاخص مهم کیفیت دانه برنج است. دمای ژلاتینی شدن بهعنوان دمایی تعریف می
شود که در آن گرانول
های نشاسته برنج شروع به ازدستدادن غیر قابل برگشت ماهیت و نظم کریستالی خود می
کنند. در این پژوهش بهمنظور
تفکیک
ارقام گزینشی برنج بر اساس تفاوت در درجه حرارت ژلاتینه شدن به غربالگری فنوتیپی و مولکولی
۵۰
ژنوتیپ مختلف واریته
های محلی و اصلاح
شده برنج پرداخته شد.
مواد و روش
ها:
بذور موردنیاز مورد مطالعه از کلکسیون مؤسسه تحقیقات برنج کشور تهیه شده و پس از کشت در مزرعه تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات برنج بذور تولید شده برداشت و اندازهگیری صفت درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه
های برنج بر پایه آزمون سنجش فنوتیپی با
روش هیدروکسید پتاسیم
۷/۱
دهم درصد و ارزیابی مولکولی با استفاده از نشانگر
(
Alk
)
(از ژن
های کنترلکننده دمای ژلاتینی شدن) انجام شده و جهت تحلیل همبستگی میان ژنها و فنوتیپ، از مدل رگرسیون لجستیک استفاده گردید.
یافته
ها:
بر اساس ارزیابی فنوتیپی بر پایه صفت بیوشیمیایی درجه حرارت ژلاتینی ایجاد شده برای نمونه
های مختلف برنج، مشخص گردید از
۵۰
ژنوتیپ،
۳۳
رقم با درجه حرارت ژلاتینی شدن
۳
تا
۵
و
۱۷
مورد با درجه حرارت ژلاتینی شدن
۷
-
۶
بود. در ارزیابی مولکولی نشانگر
(
Alk
)
33 رقم با درجه حرارت ژلاتینی شدن 3 تا 5 را از هم تفکیک کرد.
نتیجهگیری:
روش هیدروکسید پتاسیم
۷/۱
دهم درصد کارایی لازم جهت متمایز نمودن ژنوتیپ
های با درجه حرارت ژلاتینی شدن مختلف را دارد
.
نشانگر
(
Alk
)
نیز کارایی لازم در تفکیک ژنوتیپ
های با درجه حرارت ژلاتینی شدن متوسط را دارد
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
غربالگری مولکولی، غربالگری بیوشیمیایی، هیدروکسید پتاسیم، ژن Alk، ارزش پخش قلیایی، دمای ژلاتینه شدن نشاسته
عنوان انگلیسی
Biochemical and molecular screening of different rice genotypes for temperature characteristics of starch gelatinizationReceived
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction
:
Gelatinization temperature is one of the most important characteristics of determining cooking time and an important indicator of rice grain quality. Gelatinization temperature is defined as the temperature at which rice starch granules begin to irreversibly lose their crystalline nature and order. In this research, phenotypic and molecular screening of 50 different genotypes of local and improved varieties of rice was done in order to separate selective varieties of rice based on the difference in gelatinization temperature.
Materials and methods:
The required seeds for the study were obtained from the collection of the Rice Research Institute of Iran, and after cultivation in the research field of the Rice Research Institute, the produced seeds were harvested and the gelatinization temperature of the rice seeds was measured based on the phenotypic test. It was done with 1
/
7% potassium hydroxide method and molecular evaluation was done using the marker (Alk) (from the genes controlling the gelatinization temperature) and the logistic regression model was used to analyze the correlation between genes and phenotype.
Results:
Based on the phenotypic evaluation based on the biochemical trait of gelatinization temperature created for different rice samples, it was determined that out of 50 genotypes, 33 cultivars had a gelatinization temperature of 3-5 and 17 cultivars had a gelatinization temperature of 6-7 were
.
In the molecular evaluation, the marker (Alk) separated 33 cultivars with a gelatinization temperature of 3 to 5.
Conclusion:
Potassium hydroxide method has 1
/
7% efficiency to differentiate genotypes with different gelatinization temperature. The marker (Alk) also has the necessary efficiency in separating genotypes with medium gelatinization temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
molecular screening, Biochemical screening, potassium hydroxide, Alk gene, ASV (alkali spreading value), Starch gelatinization temperature
نویسندگان مقاله
زینب یوسفی | zeynab Yousefi
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran.
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایران.
خدیجه باقری | Khadijeh Bagheri
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran.
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایران.
مصطفی مدرسی | Mostafa Modarresi
Rice Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran.
هیأت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
نورالدین حسین پور آزاد | , Noraddin Hosseinpour Azad
Department of Plant Sciences and Medicinal Plants, Mashgin-Shahr, Faculty of Agriculture, Mohaghegh Ardabili University. Iran.
گروه علوم گیاهی و گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی مشگینشهر، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران.
نشانی اینترنتی
http://jcb.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1191-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوتکنولوژی گیاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات