این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات پروبیوتیک اختصاصی بر عملکرد رشد و شاخص‌های ایمنی ازون‌‌ برون پرورشی (Acipenser stellatus)
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی کاربرد پروبیوتیک¬های اختصاصی، جداسازی شده از ازون¬برون پرورشی شامل curvatus Lactobacillus، brevis Lactobacillus،sakei Lactobacillus با نسبت¬های برابر بر شاخص¬های رشد و ایمنی این گونه انجام پذیرفت. بدین منظور، 144 عدد ازون¬برون پرورشی (12 ماهی در هر مخزن) با میانگین وزنی 22/0±94/64 گرم، با مقادیر 0، 150، 300 و 450 میلی‌گرم پروبیوتیک اختصاصی به ازای هر کیلوگرم غذای مصرفی به مدت هشت هفته در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی با حجم آبگیری 300 لیتر (هر تیمار با سه تکرار) تغذیه شدند. شاخص¬های فیزیکی و شیمیایی آب نیز بصورت روزانه اندازه¬گیری و ثبت گردید. نتایج این پژوهش نشان داد با افزودن پروبیوتیک اختصاصی در غلظت¬های مختلف به جیره غذایی، اختلاف معنی¬داری در افزایش وزن نهایی، رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، ضریب چاقی مشاهده نگردید (05/0p>) اما تیمار 300 میلی¬گرم پروبیوتیک در کیلوگرم غذا عملکرد بهتری را نشان داد. بیشترین مقادیر ایمنوگلوبین M، لیزوزیم و ACH50 بصورت معنی¬داری در تیمار 300 میلی‌گرم پروبیوتیک در کیلوگرم غذا نسبت به سایر تیمارها مشاهده گردید (05/0p<). با توجه به این نتایج می¬توان اذعان نمود که بکارگیری پروبیوتیک اختصاصی ازون‌برون پرورشی در جیره غذایی مورد استفاده این ماهی، می¬تواند در بهبود شاخص¬های رشد و پیشگیری از بیماری¬های احتمالی از طریق افزایش شاخص‌های ایمنی مؤثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماهیان خاویاری، باکتری‌های اسید لاکتیک، شاخص‌های رشد، ایمنی

عنوان انگلیسی The effects of specific probiotic on growth and immunity indices of reared Acipenser stellatus farmed
چکیده انگلیسی مقاله This research was conducted with the aim of determining the effectiveness of using specific probiotics (separated from Acipenser stellatus, including Lactobacillus curvatus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus sakei with equal proportions) on the growth and safety indices of this species. For this purpose, 144 Acipenser stellatus (12 fish in each tanks) with an average weight of 64.94±0.22 g, with amounts of 0, 150, 300 and 450 mg of exclusive probiotics per kilogram of food consumed for eight weeks in 12 number of fiberglass tanks with a drainage volume of 300 liters (each treatment with three repetitions) were fed. Physico-chemical parameters of water were also measured and recorded daily. The results of this research showed that by adding specific probiotics at different concentrations to the diet, there was no significant difference in final weight gain, specific growth, food conversion ratio, obesity ratio (p>0.05), but the treatment of 300 mg of probiotic showed better performance in diet. The highest values of immunoglobulin M, lysozyme and ACH50 were significantly observed in the treatment of 300 mg of probiotic per kg of food compared to other treatments (p<0.05). According to these results, it can be acknowledged that the use of specific probiotics in the food used for this fish can be effective in improving growth indicators and preventing possible diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sturgeon, Lactic acid bacteria, Growth factors, Immune

نویسندگان مقاله سهیل بازاری مقدم | soheil Bazari Moghaddam
Areeo
سازمان تحقیقاتْ آموزش و ترویج کشاورزی

سید ماهان موسویان | seyed Mahan Mousavian


نعمت الله محمودی | Nemat Mahmoudi


جلیل جلیل پور | Jalil Jalilpour
Areeo
سازمان تحقیقاتْ آموزش و ترویج کشاورزی


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-597-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات