این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر جایگزینی جزئی روغن پیه گاو و روغن کانولا به جای روغن ماهی جیره بر فراسنجه-های خونی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر جایگزینی روغن پیه گاو و روغن کانولا به جای روغن ماهی جیره بر فراسنجه­های خونی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) می­باشد. برای این منظور 250 عدد ماهی با وزن متوسط 20 گرم انتخاب و به صورت تصادفی با 3 تکرار به صورت: تیمار 1 یا شاهد (جیره حاوی 100% روغن ماهی)، تیمار 2 (جیره حاوی 50% روغن ماهی و 50% پیه گاو)­، تیمار3 (جیره حاوی 50% روغن ماهی و 50% روغن کانولا) و تیمار 4 (جیره حاوی 50% روغن ماهی و 25% پیه گاو و 25% روغن کانولا) در حوضچه فایبرگلاس 500 لیتری تیماربندی شد. ماهیان طبق جداول غذادهی در 2 نوبت به مدت 90 روز غذادهی شدند. در پایان دوره از سیاهرنگ ساقه دمی ماهیان خون­گیری انجام و شاخص­های خونی اندازه­گیری شد. نتایج بدست آمده از فراسنجه­های رشد ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان در انتهای دوره نشان داد که بیشترین میانگین وزن نهایی، میزان افزایش وزن و درصد زنده مانی، متعلق به تیمار 1 و  4 و کمترین مقدار این فراسنجه­ها متعلق به تیمار 2 بود (05/0≥P). بیشترین تعداد گلبول قرمز و درصد هماتوکریت متعلق به تیمار شاهد و کمترین تعداد مربوط به تیمار 3 بود (05/0≥P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد، درصد لنفوسیت تیمار شاهد به طور معنی­دار نسبت به تیمارهای دیگر بیشتر بود (05/0≥P). اختلاف معنی­داری در سایر فراسنجه­های خونی اندازه­گیری شده مشاهده نشد (05/0<P).  با توجه به پاسخ­های رشد و فراسنجه­های خونی جایگزینی 25% روغن پیه گاو و 25% روغن کانولا به جای روغن ماهی در جیره ماهی قزل­آلای رنگین­کمان امکان­پذیر می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قزل‌آلای رنگین‌کمان، خون‌شناسی، روغن ماهی، پیه گاو، روغن کانولا

عنوان انگلیسی The effect of partial replacing of dietary fish oil with beef tallow and canola oil on hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the effect of replacing beef tallow and canola oil with dietary fish oil on hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). For this purpose, 250 fish with an average weight of about 20 grams were selected and randomly with 3 replications as: treatment 1 or control (diet containing 100% fish oil), treatment 2 (diet containing 50% fish oil and 50% beef tallow, treatment 3 (diet containing 50% fish oil and 50% canola oil) and treatment 4 (diet containing 50% fish oil, 25% beef tallow and 25% canola oil) were treated in a 500 liter fiberglass basin. The fish were fed twice for 90 days according to the feeding tables. At the end of the period, blood samples were taken from the caudal vein and blood indices were measured. The results obtained from the growth parameters of rainbow trout at the end of the period showed that the highest mean final weight, weight gain and survival rate belonged to treatment 1 and 4 and the lowest amount of these parameters belonged to treatment 2 (P0.05). The highest count of red blood cells and hematocrit percentage belonged to the control treatment and the lowest amunt of these was observed in treatment 3 (P0.05). The results of the present study showed that the percentage of lymphocytes in the control treatment was significantly higher than other treatments (P0.05). No significant difference was observed in other measured ematological parameters (P>0.05). According to growth performances and hematological parameters, it is possible to replace 25% beef tallow and 25% canola oil instead of fish oil in the diet of rainbow trout.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Rainbow trout, Hematology, Fish oil, Beef tallow, Canola oil

نویسندگان مقاله سپیده عاللمی | Sepideh Alami
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

سارا جرجانی | Sarah Jorjani
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

افشین قلیچی | Afshin Ghelichi
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

رضوان اله کاظمی | Rezvanollah Kazemi
Agricultural research, Education and extension organization
تحقیقات شیلات ایران

زهرا غیاثوند | Zahra Ghiasvand
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-570-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات