این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 9 آبان 1404
مجله دیابت و متابولیسم ایران
، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۲۵۶-۲۶۹
عنوان فارسی
تغییرات بیان ژن بتا آمیلوئید(Aβ) در بافت هیپوکامپ و مقاومت به انسولین در رَتهای مبتلا به دیابت نوع دو متعاقب تمرین تناوبی شدید (HIIT) و مصرف همزمان عسلِ آویشن
چکیده فارسی مقاله
مقدمه:
استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین در دیابت نوع دو یکی از عوامل پیشرفت و تسریع اختلالات شناختی و آلزایمر بوده و سنجش تغییرات بیان ژن بتا آمیلوئید و مقاومت به انسولین به عنوان یکی از اختلالات بارز در دیابت نوع دو، متعاقب تمرین تناوبی شدید و مصرف همزمان عسلِ آویشن هدف پژوهش میباشد.
روشها:
مطالعهی حاضر با 36 سَر موشِ نرِ جوان از نژاد ویستار که در 4 گروه کنترل (
C
)، تمرین تناوبی (
T
)، عسلِ آویشن (
H
) و تمرین تناوبی-عسلِ آویشن(
TH
) تقسیم شدند، انجام گرفت. موشها در گروه
T
و
TH
با افزایش تدریجی تعداد تناوب و شدت، دو ماه تحت تمرین قرار گرفته و در گروه
H
و
TH
،
g/kg
3 عسلِ آویشن دریافت کردند. سنجش وزن، گلوکز ناشتا و انسولین ناشتا از طریق کیت و شاخص مقاومت به انسولین از طریق فرمول انجام و تغییرات بیان ژن توسط
RT-PCR
ارزیابی گردید. یافتهها تحت آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و دو عاملی و آزمون تعقیبی بونفرونی قرار گرفتند.
یافتهها:
افزایش غیرمعنادار وزن، افزایش معنادار انسولین و کاهش معنادار بیان ژن در تمامی گروههای مداخله نسبت به
C
، کاهش معنادار گلوکز ناشتا در گروه
T
و
TH
نسبت به
C
، کاهش معنادار مقاومت به انسولین در گروه
T
نسبت به سایر گروهها، افزایش غیرمعنادار در گروه
H
و
TH
نسبت به
C
مشاهده گردید.
نتیجهگیری:
تمرین
های
HIIT
و عسلِ آویشن اثر فزایندهای جهت کاهش گلوکز و بیان ژن بتا آمیلوئید بهعنوان یک راهکار پیشگیری کننده از بروز ویژگیهای پاتولوژیک مرتبط با آلزایمر و اختلال حافظه در افراد دیابتی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تمرین تناوبی شدید، عسل، آنتیاکسیدان، دیابت، مقاومت به انسولین، آلزایمر، هیپوکامپ
عنوان انگلیسی
Changes in Beta Amyloid (Aβ) Gene Expression in Hippocampus Tissue and Insulin Resistance in Type 2 Diabetic Rats Following High Intensity Interval Training (HIIT) Concurrent of Thyme’s Honey Consumption
چکیده انگلیسی مقاله
Background:
Oxidative stress and insulin resistance in type 2 diabetes are one of the factors in the development of cognitive disorders and Alzheimer's. So measuring the changes in beta amyloid gene expression and insulin resistance as one of the prominent disorders in type 2 diabetes, following HIIT and thyme’s honey consumption is the aim of the research.
Methods:
The present study was conducted with 36 young male Wistar rats, which were divided into 4 groups: control (C), interval training (T), thyme’s honey (H) and interval training-thyme’s honey (TH) was performed. The rats in the T and TH groups were trained for two months with intervals and intensity gradually increasing, and in the H and TH groups, they received 3 g/kg of thyme’s honey. Weight, fasting glucose and insulin were measured through the kit and insulin resistance index was done through the formula and gene expression were evaluated by RT-PCR. The findings were subjected to one-way and two-way ANOVA and Bonferroni's test.
Results:
Non-significant (NS) increase in weight, significant increase in insulin and significant decrease in gene expression in all intervention groups compared to C, significant decrease in fasting glucose in T and TH groups compared to C, significant decrease in insulin resistance in T group compared to other groups, NS increase was observed in group H and TH compared to C.
Conclusion:
HIIT and thyme’s honey had synergistic effect to reduce glucose and beta-amyloid gene expression as a preventive strategy for the occurrence of pathological features related to Alzheimer's and memory impairment in diabetics.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
High-Intensity Interval Training, Honey, Antioxidant, Diabetes, Insulin Resistance, Alzheimer’s Disease, Hippocampus
نویسندگان مقاله
شادی جلالیان | Shadi Jalalian
Department of Professional Physical Education and Sport Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حسین عابد نطنزی | Hossein Abednatanzi
Department of Professional Physical Education and Sport Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
ماندانا غلامی | Mandana Gholami
Department of Professional Physical Education and Sport Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
فرشاد غزالیان | Farshad Ghazalian
Department of Professional Physical Education and Sport Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1999-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات