این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۲۳۶-۲۴۴

عنوان فارسی تأثیر تمرین تناوبی با شدت بالا بر میزان پروتئین‌های اتوفاژی خانواده بکلین ۱/۲ (BECLIN۱/۲) در بطن چپ قلب رت‌های مبتلا به دیابت نوع یک
چکیده فارسی مقاله مقدمه: چندین پروتئین مسیر اتوفاژی را تنظیم می‌کنند و یکی از مهم‌ترین تنظیم‌کننده‌ها پروتئین‌های خانوادۀ BECLIN است. بنابراین، این تحقیق با هدف بررسی تأثیر تمرین تناوبی پرشدت (HIIT) بر میزان پروتئین‌های اتوفاژی خانوادۀ BECLIN۱/۲ در بطن چپ قلب موش‌های صحرایی مبتلا به دیابت نوع یک انجام شد.
روش‌ها: در این مطالعۀ‌ تجربی، ۱۸ سر رت نر سه ماهه از نژاد اسپراگ‌داولی با میانگین وزن ۲۰±۳۰۰ گرم انتخاب شدند. ۱۲ سر از رت از طریق تزریق درون‌صفاقی محلول‌ استرپتوزوتوسین مبتلا به دیابت نوع یک شدند. این رت‌ها به روش تصادفی به دو گروه، تمرین دیابتی و کنترل دیابتی تقسیم شدند؛ یک گروه کنترل سالم نیز درنظر گرفته شد؛ HIIT به‌مدت ۶ هفته و هر هفته ۴ جلسه شامل ۵ وهله ۴ دقیقه‌ای با شدت معادل ۸۵ تا ۹۵ درصد حداکثر سرعت و دوره‌های استراحت فعال ۳ دقیقه‌ای با شدت معادل ۵۰ تا ۶۰ درصد حداکثر سرعت انجام شد. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها از طریق آزمون‌های آنوای-یک‌طرفه و تعقیبی توکی در نرم‌افزار SPSS نسخۀ ۲۶ انجام شد. سطح معناداری ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: محتوای درون سلولی پروتئین BECLIN۱ و BECLIN۲ پس از شش هفته HIIT، بین گروه‌های‌ پژوهش در بطن چپ قلب کاهش معنا‌داری را نشان داد (۰۰۰۱/۰ =P).
نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد پروتئین‌های خانوادۀ BECLIN از طریق HIIT کاهش می‌یابند و این می‌تواند سازِکار اتوفاژی را در سلول‌های قلبی کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین‌های بکلین 1/2، تمرین تناوبی پرشدت، دیابت نوع یک، بطن چپ قلب

عنوان انگلیسی The Effect of High-Intensity Interval Training on the Amount of BECLIN1/2 Family Autophagy Proteins in the Left Ventricle of the Heart in Rats with Type 1 Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background: Several proteins regulate the autophagy pathway, and one of the most important regulators is the BECLIN family proteins. Therefore, this research aims to investigate the effect of high-intensity interval training on the amount of BECLIN1/2 family autophagy proteins in the left ventricle of the heart of rats with type 1 diabetes. 
Methods: In this experimental study, 18 three-month-old male Sprague Dawley rats with an average weight of 300±20 grams were selected. 12 rats were diagnosed with type 1 diabetes through intraperitoneal injection of streptozotocin solution. These rats were randomly divided into two groups, diabetic exercise, and diabetic control; A healthy control group was also considered; The HIIT was performed for 6 weeks and 4 sessions each week including 5 bursts of 4 minutes with an intensity equal to 85-95% of the maximum speed and 3-minute active rest periods with an intensity equal to 50-60% of the maximum speed. Data analysis was done through one-way ANOVA and Tukey's post hoc tests in SPSS version 26 software. A significance level of 0.05 was considered.
Results: The intracellular content of BECLIN1 and BECLIN2 protein showed a significant decrease between the research groups in the left ventricle of the heart after six weeks of HIIT (p=0.0001).
Conclusion: It seems that BECLIN family proteins are decreased by HIIT and this can decrease the autophagy mechanism in cardiac cells.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله BECLIN 1/2 Proteins, High-Intensity Interval Training, Type 1 Diabetes, Left Ventricle Heart

نویسندگان مقاله حامد علیزاده پهلوانی | Hamed Alizadeh Palavani
Department of Physical Education, Farhangian University, Tehran, Iran
گروه آموزش تربیت بدنی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

مهدی یغمائی | Mehdi Yaghmaei
Behbahan Khatam Alanbia University of Technology, Behbahan, Iran
دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران

صنم میرزایی مغامیر | Sanam Mirzaee Moghamir
Department of exercise physiology, Faculty of Sports Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

رضا صلبوخی | Reza Salboukhi
Abadan University of Medical Sciences, Abadan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران


نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1699-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات