این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۲۱۴-۲۲۴

عنوان فارسی بررسی اثر عصارۀ قارچ کامبوجا و سیر بر روی پارامترهای بیوشیمیایی خون موش‌های صحرایی سالم و دیابتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بیماری دیابت با تغییرات هورمونی و بیوشیمیایی همراه بوده و با تولید رادیکال‌های آزاد، نقش مهمی در پیدایش بسیاری از آسیب‌های متابولیسمی ایفا می‌نماید. گیاه سیر و قارچ کامبوجا به‌دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی نقش عمده‌ای در پیشگری و درمان عوارض ناشی از استرس‌های اکسیداتیو اعمال می‌نمایند. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی اثر عصارۀ قارچ کامبوجا و سیر بر روی پارامترهای بیوشیمیایی خون موش‌های صحرایی سالم و دیابتی انجام شد.
روش‌ها: 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به ۵ گروه ۸ تایی شامل: گروه کنترل، گروه کنترل منفی( شاهد) (دیابتی، با mg/kg 55 استرپتوزوتوسین به‌صورت درون صفاقی)، گروه تجربی 1 (دیابتی + mg/kg ۵0 عصارۀ سیر) تجربی ۲ (دیابتی + ۵0 mg/kg قارچ کامبوجا) و گروه تجربی۳ (دیابتی + mg/kg ۵0 قارچ کامبوجا و mg/kg ۵0 عصارۀ سیر) تقسیم شدند. بعد گذشت دو ماه از دیابتی شدن موش‌ها عصارهها به‌صورت زیر جلدی به‌مدت 2 هفته تزریق شد. بعد از آن موش‌ها با کتامین و زایلیزین بیهوش شده و خونگیری مستقیم از قلب انجام شد.
یافته‌ها: گروه کنترل منفی(شاهد) نسبت به گروه کنترل دارای گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول و LDL بالاتر و انسولین و HDL پایین‌تر بود. گروه‌های درمانی موجب کاهش معنی‌داری در سطح گلوکز، کلسترل، تری گلیسیرید و LDL و افزایش معنی‌دار HDL و انسولین نسبت به گروه کنترل منفی(شاهد) شد (05/0> P). بیشترین اثر درمانی را گروه سیر + کامبوجا نشان داد.
نتیجه‌گیری: عصارۀ ترکیبی کامبوجا و سیر اثرات مطلوبی بر کنترل قند و کاهش کلسترول و تری گلیسیرید دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کامبوجا، سیر، دیابت، گلوکز، کلسترول، تری‌گلیسیرید

عنوان انگلیسی The Effect of Kombucha Mushroom and Garlic Extracts on Blood Biochemical Parameters of Healthy and Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: Diabetes is associated with hormonal and biochemical changes, and with the production of free radicals and oxidative stress, it plays an important role in the occurrence of many metabolic injuries. Garlic plant and kombucha mushroom play a major role in the prevention and treatment of complications caused by oxidative stress due to their antioxidant and anti-apoptotic properties.
Methods: 40 male Wistar rats, divided into five groups of eight, including: control (diabetic and receiving citrate buffer), Negative control group (diabetic, with 55 mg/kg of streptozotocin intraperitoneally), experimental group 1 (diabetic and receiving 50 mg/kg garlic extract), experimental group 2 (diabetic and receiving 50 mg/kg kombucha mushroom) and experimental group 3 (diabetic and receiving 50 mg/kg kombucha mushroom and 50 mg/kg of garlic extract) were divided. After two months passed after the mice became diabetic, the extracts were injected subcutaneously for two weeks. After that, the rats were anesthetized with ketamine and xylisine, and blood was taken directly from the heart.
Results: The Negative control group had higher glucose, triglyceride, cholesterol and LDL and lower insulin and HDL than the control group. The treatment groups of garlic, kombucha and garlic + kombucha caused a significant decrease in glucose, cholesterol, triglyceride and LDL levels and a significant increase in HDL and insulin compared to the Negative control group (p < 0.05). The highest therapeutic effect was shown by the garlic + kombuja group.
Conclusion: The combined extract of kombucha and garlic has favorable effects on sugar control and reducing cholesterol and Triglyceride.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Kombucha, Garlic, Diabetes, Glucose, Cholestrol, Triglyceride

نویسندگان مقاله سلیمان سلیمان قمری داز | Soleiman Ghamaridaz
Department of Biology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
گروه زیست‌شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

ویدا حجتی | Vida Hojati
Department of Biology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
گروه زیست‌شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

سحر ملزمی | Sahar Molzemi
Tissue Engineering and Stem Cells Research Center, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran
مرکز تحقیقات مهندسی بافت و سلولهای بنیادی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران

بستان رودی | Bostan Roudi
Department of Biology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran
گروه زیست‌شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران


نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-133-8&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات