این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 24 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۳، صفحات ۱۵۹-۱۶۸
عنوان فارسی
شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس رازیانه، قدرت آنتی اکسیدانی و اثر ضدقارچی آن بر کپکهای عامل فساد پس از برداشت میوه انگور
چکیده فارسی مقاله
انگور میوهای بسیار فسادپذیر است که دارای عمر نگهداری کوتاهی میباشد. به دلیل افزایش سطح آگاهی مصرفکنندگان تمایل به استفاده از ترکیبات نگهدارنده طبیعی به جای آفتکشها و نگهدارندههای شیمیایی افزایش یافته است. اسانسهای گیاهی به دلیل ترکیبات مؤثره بالقوه از مناسبترین ترکیبات طبیعی مورد استفاده به شمار میآیند. از این رو، هدف از این پژوهش، شناسایی ترکیبات شیمایی اسانس رازیانه، تعیین میزان فنول و فلاونوئید آن، بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی و فعالیت ضد قارچی این اسانس بر آن بر تعدادی از کپکهای عامل فساد پس از برداشت میوه انگور بود. ترکیبات شناسایی شده در اسانس رازیانه شامل limonene، fenchone، p-allylanisole و anethole بود که در مجموع 60/97 درصد کل اسانس را تشکیل دادند. میزان فنول کل اسانس رازیانه برابر با 29/26 میلیگرم گالیک اسید در گرم اسانس و میزان فلاونوئید کل آن برابر 23/19 میلیگرم کوئرستین در گرم اسانس به دست آمد. خاصیت آنتــی اکــسیدانی اسانس این گیاه در روش مهــار رادیکالهـای آزاد DPPH، ABTS و رنگبری بتاکاروتن- لینولئیک اسید بـه ترتیـب 56/38، 12/42 و 30/30 درصد به دست آمد. همچنین در بررسی اثر ضد قارچی بر کپکهای عامل فساد مشخص گردید که اسانس رازیانه قادر به مهار و کنترل کپکهای ریزوپوس استولونیفر، آسپرژیلوس نایجر و بوتریتیس سینهرا میباشد. با توجه به ترکیبات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی موجود در رازیانه، اسانس این گیاه میتواند به عنوان یک ترکیب با خاصیت عملگرایی در افزایش عمر نگهداری محصولات کشاورزی از جمله انگور مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،اسانس رازیانه،فنول و فلاونویئد کل،اثر ضد قارچی و آنتی اکسیدانی،انگور.
عنوان انگلیسی
Identification of chemical compounds of Foeniculum vulgare essential oil, antioxidant power, and its antifungal effect on postharvest grape spoilage molds
چکیده انگلیسی مقاله
Grape is a very perishable fruit that has a short shelf life. Due to the increase in consumer awareness, the tendency to use natural preservative compounds instead of pesticides and chemical preservatives has increased. Plant essential oils are considered to be the most appropriate natural compounds due to their potentially effective compounds. Therefore, the aim of this research was to identify the chemical compounds of Foeniculum vulgare essential oil, determine its phenolic and flavonoid content, and investigate the antioxidant and antifungal activity of this essential oil against a number of molds that cause spoilage after grape fruit harvesting. The compounds identified in F. vulgare essential oil included limonene, fenchone, p-allylanisole and anethole, which made up 97.60% of the total essential oil. The total phenol content of F. vulgare essential oil was equal to 26.29 mg GAE/g and the total flavonoid content was equal to 19.23 mg QE/g. The antioxidant properties of the essential oil of this plant were obtained by DPPH, ABTS and beta-carotene-linoleic acid decolorization methods, respectively, 38.56, 42.12, and 30.30%. Also, , it was found that Foeniculum vulgare essential oil is capable of inhibiting and controlling Rhizopus stolonifera, Aspergillus niger, and Botrytis cinerea. Due to the antimicrobial and antioxidant compounds present in F. vulgare, the essential oil of this plant can be used as a compound with practical properties to increase the shelf life of agricultural products, including grapes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Foeniculum vulgare essential oil,total phenol and flavonoid,anti-fungal and antioxidant effect,grape.
نویسندگان مقاله
مصطفی رحمتی جنیدآباد | Mostafa Rahmati
Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
فاطمه برنا | Fatemeh Borna
Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
مختار حیدری | Mokhtar Heidari
Associate Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-68778-4&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات