این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 20 آبان 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۲۳۱-۲۴۴
عنوان فارسی
بررسی تولید بتا-گلوکان از میسلیوم قارچ صدفی به روش کشت غوطهوری و ارزیابی تکنیکهای استخراج آن
چکیده فارسی مقاله
بتا-گلوکانها از ترکیبات بسیار ارزشمند پلیساکاریدی در ساختار دیوارۀ سلولی برخی گیاهان عالی، قارچها و باکتریها هستند که از میان آنها قارچها با داشتن انواع ویژهای از بتا-گلوکانهای زیستفعال حائز اهمیت میباشند. در تحقیق حاضر، قارچ صدفی بهعنوان منبع تولید بتا-گلوکان درنظرگرفته شد که ضمن ارزیابی تأثیر روش همزدن طی رشد قارچ، اثر نوع ترکیبات محیطکشت شامل 4 قند زایلوز، گلوکز، مالتوز و لاکتوز (در سه سطح) و 4 منبع متفاوت نیتروژن شامل؛ عصارۀ مالت، عصارۀ مخمر، پپتون و عصارۀ سبوس برنج (در یک سطح) بر میزان تولید میسلیوم قارچی بررسی شد. راندمان فرایند با اندازهگیری میزان میسلیوم خشک تولیدی در واحد حجم محاسبه شد. نتایج نشان داد همزدن مداوم با سرعت 220 دور در دقیقه سبب افزایش تولید میسلیوم گردید و بیشترین مقادیر بیومس تولیدی در حضور مالتوز بهعنوان منبع کربوهیدرات و بهترتیب عصارۀ مالت و عصارۀ سبوس برنج بهعنوان منابع نیتروژنی حاصل شد جهت مقایسۀ نتایج از طرح پایۀ کاملاً تصادفی در قالب فاکتوریل استفاده شد. علاوهبرآن استخراج بتا-گلوکان از میسلیوم قارچی به دو روش اسیدی و اسید-قلیا موردارزیابی قرار گرفت، بهمنظور بررسی نتایج بهدستآمده از روش آنالیز واریانس یکطرفه استفاده گردید، بهطوریکه استخراج به روش اسید-قلیا با مقدار خلوص حدود 94 درصد به لحاظ آماری تفاوت معنیداری در مقایسه با روش اسیدی نشان داد (0/05>P). یافتههای تحقیق حاضر اهمیت هوادهی، نوع منابع قندی و نیتروژنی مورد استفاده و روش استخراج را در دستیابی به مقادیر اقتصادی از بتا-گلوکان نشان داد. استفاده از حلالها در دو pH اسیدی و بازی میتواند بتا-گلوکانی با خلوص بالا در جهت استفاده در فراوردههای دارویی را حاصل نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بتا-گلوکان، عصارۀ سبوس برنج، قارچ صدفی، مالتوز،
عنوان انگلیسی
Production of β-Glucans from Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus by Submerged Culture Method and Evaluation of Its Extraction Techniques
چکیده انگلیسی مقاله
The β-Glucans are exceptionally important polysaccharide compounds in the cell wall of a higher plants, fungi and bacteria. Due to having functional types of bioactive β-glucans, fungi are one of the foremost important sources of β-glucans. In the present study, Pleurotus ostreatus was considered as a source of β-glucan production, which can also evaluate the effect of the stirring method during mass production. Also the effect of the types of 4 carbon sources namely; xylose, glucose, maltose and lactose (at 3 levels) and 4 different sources of nitrogen including; Malt extract, yeast extract, peptone and rice bran extract (at 1 level) were investigated. The efficiency of the process was calculated by measuring the amount of produced dry mycelium per unit volume. According to the results continuous stirring at a speed of 220 rpm per minute increased the mycelium production and the highest amounts of produced biomass were obtained in the presence of maltose as a carbon source and malt extract and rice bran extract as nitrogen sources. β-glucan extraction was also evaluated by acid and acid-alkaline methods extracted by acid-alkali method showed a statistically significant difference of about 94% compared to β-glucan extraction by acid method (P< 0.05). At a glance the importance of aeration, the type of carbon and nitrogen sources used and the extraction method in achieving economic amounts of β-glucan were proved. Also, the use of right solvents in both acidic and basic pH can obtain β-glucans with high purity for use in pharmaceutical products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بتا-گلوکان, عصارۀ سبوس برنج, قارچ صدفی, مالتوز
نویسندگان مقاله
ابوالفضل پهلوانلو |
گروه زیستفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
محبوبه سرابی جماب |
گروه زیستفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
منا کاوه |
گروه فرآوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
سید مهدی زیارت نیا |
گروه زیستفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_169115_a5d899535550de6a2e6cbed36744487f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات