این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۹۱-۲۰۴

عنوان فارسی تأثیر پیش‌تیمار فراصوت بر زمان هیدرولیز پروتئین قارچ خوراکی دکمه‌‌ای توسط آنزیم پانکراتین جهت تولید پپتیدهای آنتی‌اکسیدانی
چکیده فارسی مقاله فراصوت به‌عنوان یک فناوری ارزان، می‌تواند پیش‌تیمار جهت کوتاه‌کردن زمان در هیدرولیز پروتئین‌ها مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این پژوهش بررسی اثر زمان هیدرولیز و پیش‌تیمار فراصوت بر هیدرولیز آنزیمی پروتئین قارچ دکمه‌ای به‌وسیلۀ آنزیم پانکراتین جهت تولید هیدرولیزهای با قابلیت آنتی‌اکسیدانی بالا بود. جهت انجام پژوهش ابتدا قارچ دکمه‌ای به پودر تبدیل و سپس عمل هیدرولیز در زمان‌های 30 تا 210 دقیقه با نسبت آنزیم به سوبسترای 1 درصد و در دمای 40 درجۀ سانتی‌گراد در سه وضعیت بدون پیش‌تیمار و با پیش‌تیمار فراصوت با توان 40 و 80 درصد صورت گرفت. افزایش توان تیمار فراصوت باعث افزایش قابلیت مهار رادیکال‌ آزاد 2و2-دی‌فنیل-1-پیکریل‌هیدرازیل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل در زمان‌های هیدرولیز کوتاه‌تر گردید. بالاترین میزان مهار رادیکال آزاد DPPH در نمونه‌های تیمارنشده و تیمارشده توسط فراصوت با توان 40 و 80 درصد به‌ترتیب 39/96، 42/91 و 47/76 درصد مشاهده شد. بالاترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل در نمونه‌های تیمارنشده و تیمارشده توسط فراصوت با توان 40 و 80 به‌ترتیب 1/64، 1/73 و 1/98 (جذب در 695 نانومتر) بود. همچنین بالاترین میزان قدرت احیاکنندگی یون آهن در نمونه‌های تیمارنشده و تیمارشده توسط فراصوت 40 و 80 درصد به‌ترتیب 2/61، 2/84 و 2/9 (جذب در 700 نانومتر) مشاهده شد. این نتایج نشان داد که نمونه‌های پیش‌تیمارشده با فراصوت با توان 80 درصد نسبت به نمونه‌های بدون پیش‌تیمار و پیش‌تیمارشده با فراصوت با توان 40 درصد بالاترین خاصیت آنتی‌اکسیدانی را دارا می‌باشند. بنابراین استفاده از پیش‌تیمار فراصوت با توان بالا موجب کوتاه‌نمودن زمان هیدرولیز جهت دستیابی به پپتیدهای با قابلیت آنتی‌اکسیدانی بالاتر و افزایش کارایی هیدرولیز می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پیش‌تیمار فراصوت، قارچ خوراکی دکمه‌ای، هیدرولیز آنزیمی، ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی،

عنوان انگلیسی The Effect of Ultrasound Pretreatment on Hydrolysis Time of Edible Mushroom (Agaricus bisporus) Proteins by Pancreatin to Produce of Antioxidant Peptides
چکیده انگلیسی مقاله Due to the length of the time required for protein hydrolysis, ultrasound, as a cheap technology, can be used as a pre-treatment in protein hydrolysis to shorten the time. The aim of this study was to investigate the effect of hydrolysis time and ultrasonic pretreatment on enzymatic hydrolysis of edible mushroom proteins by pancreatin enzyme to produce short chain peptides with high antioxidant capacity. In this research first edible mushrooms were turned into powder then hydrolysed during 30-210 min with enzyme to substrate ratio of 1% and at temperature of 40 °C without pretreatment, and with pretreatment by 80 and 40% ultrasound power. Increasing the power of ultrasonic treatment increased the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging activity and total antioxidant capacity at shorter hydrolysis time. The highest DPPH free radical scavenging activity in untreated and treated samples with 40 and 80% ultrasound power were 39.96, 42.91 and 47.76, respectively. The highest total antioxidant capacity for untreated and treated samples with 40 and 80% ultrasound power was 1.64, 1.73 and 1.98 (absorption at 695 nm), respectively. The results showed that the highest reducing power of Fe3+ in untreated and treated samples with 40 and 80% ultrasound power were 2.61, 2.84 and 2.90 (absorption at 700 nm), respectively. These results showed that pre-treated samples with 80% ultrasound compared to samples without pretreatment and pre-treated with 40% ultrasound had the highest antioxidant properties. Therefore, the use of high power ultrasonic pretreatment shortens the hydrolysis time to achieve peptides with higher antioxidant capacity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پیش‌تیمار فراصوت, قارچ خوراکی دکمه‌ای, هیدرولیز آنزیمی, ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی

نویسندگان مقاله آیسان ایزانلو |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

علیرضا صادقی ماهونک |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_169112_570ecc41a9a20bb3ce3ce138cb012cc0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات