این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 21 آبان 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۲۰۳-۲۲۰
عنوان فارسی
اثر اسانس لعل کوهستان و کیتوزان بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی هویج رندهشده در بستههای پلیپروپیلنی با اتمسفر اصلاحشده در طول انبارداری
چکیده فارسی مقاله
تلاش برای کاهش ضایعات غذایی اولویت صنعت غذاست. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر اسانس لعل کوهستان و کیتوزان بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی هویج رندهشده در طول انبارداری بود. هویجهای رندهشده (شاهد و پوششدهیشده) پس از توزین تحت اتمسفر اصلاحشده در بستههای پلیپروپیلنی بستهبندی و به مدت 12 روز در دمای 4 درجۀ سانتیگراد نگهداری شد. بهاینمنظور، آزمونهای رنگ، اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول کل، اسیدیته، pH، دیاکسیدکربن، اُفت وزن و کاروتنوئید (3 تکرار) و شمارش کلی و کپک مخمر (2 تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل با 6 تیمار (نمونۀ شاهد، کیتوزان 1/5 درصد، اسانس لعل کوهستان 150 میکرولیتر، اسانس لعل کوهستان 250 میکرولیتر، کیتوزان 1/5 درصد و اسانس لعل 150 میکرولیتر، کیتوزان 1/5 درصد و اسانس لعل 250 میکرولیتر) و 5 سطح فاکتور زمان (روزهای 1، 3، 6، 9 و 12) انجام شد. نتایج نشان داد میزان اسیدیته، کاروتنوئید و اسید آسکوربیک، مقدار *L و ویژگیهای حسی (رنگ، مقبولیت، عطروطعم) باتوجهبه گذشت زمان کاهش و میزان pH، اُفت وزن، مقادیر*a* ،b، گاز دیاکسیدکربن و مواد جامد محلول کل افزایش یافت. شمارش کلی، باتوجهبه گذشت زمان افزایش یافت (0/05>p ). نتایج حاصل از شمارش کپک و مخمر نمونهها هیچگونه رشدی از کپک و مخمر تا روز 12 را نشان نداد. در مجموع اسانس لعل کوهستان و کیتوزان بر بهبود ویژگیهای هویج رندهشده تحت اتمسفر اصلاحشده در طول انبارداری مؤثر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اتمسفر اصلاحشده، اسانس لعل کوهستان، پلیپروپیلن، کیتوزان،
عنوان انگلیسی
The Effects of Oliveria decumbens Essential Oil and Chitosan on Physicochemical, Microbial and Sensory Characteristics of Grated Carrots in Polypropylene Packaging under Modified Atmosphere during Storage
چکیده انگلیسی مقاله
Reduction of food waste is the top priority for the food industry. The purpose of this study was to evaluate the effect of oliveria decumbens essential oils (EOs) and chitosan on physicochemical and microbial characteristics of grated carrots during storage. Grated carrots (control and coated) weighed and packed in polypropylene packages under the modified atmosphere and stored at 4 °C for 12 days. Color, acid ascorbic and TSS, acidity, pH, CO2 (in 3 replications) and the total counts, mold, yeast (in 2 replications) were determined in a factorial experiment using a completely randomized design. The treatments included: control, 1.5% chitosan, 150 µL oliveria decumbens (EOs), 250 µL oliveria decumbens, 1.5% chitosan and 150 µL oliveria decumbens (EOs), 1.5% chitosan and 250 µL oliveria decumbens (EOs). Experiments were performed on days 1, 3, 6, 9 and 12. The results showed the level of acidity, carotenoid and acid ascorbic, the amount of L* and sensory (color, quality, flavor, odor) scores reduced during the time. By contrast, the level of pH, weight loss, the amount of a*, b*, CO2 and TSS increased. The level of total counts increased (p < /em>< 0.05) but no evidence of yeast and mold growth was observed. Therefore, oliveria decumbens essential oil and chitosan had a significant effect on improving the properties of grated carrots under modified atmosphere during cold storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اتمسفر اصلاحشده, اسانس لعل کوهستان, پلیپروپیلن, کیتوزان
نویسندگان مقاله
آتوسا مقربی |
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
نفیسه زمین دار |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
الهام خسروی |
مربی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
زهرا قربانی |
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_110881_e02d793a7a0062b2f36ed470421d6a92.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات