این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۵۵-۱۶۸

عنوان فارسی مدل‌سازی سینتیکی شار و مقاومت هیدرولیکی کل فرایند دیافیلتراسیون شیر شتر: بررسی اثر pH و غلظت نمک
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق، مدل‌سازی سینتیک شار و مقاومت هیدرولیکی کل دیافیلتراسیون شیرشتر در شرایط مختلف pH (6/3 ،5/8 و 6/8) و غلظت نمک (0، 75 و 150 میلی‌مولار) با استفاده از 6 مدل سینتیکی انجام شد و درنهایت مدل سینتیک هموگرافیک برای مدل‌سازی سینتیکی شار و مدل سینتیک نمایی برای مقاومت هیدرولیکی کل باتوجه‌به معیارهای ضریب تبیین (R2) و ریشۀ میانگین مربعات خطا (RMSE) انتخاب و پارامترهای آنها مورد بحث‌وبررسی قرار گرفتند. نتایج آنالیز واریانس پارامترهای مدل سینتیک هموگرافیک نشان داد که اثر خطی pH بر تمامی پارامترهای آن (شار اولیه (J0)، شار پایا (∞J)، زمان کاهش شار (b/1) و اندازۀ کاهش شار (a)) و اثر خطی غلظت نمک بر میزان b/1 ،J0 و a در سطح 95 درصد و اثر متقابل pH- غلظت نمک بر a در سطح 99 درصد معنی‌دار بودند. نتایج آنالیز واریانس پارامترهای مدل سینتیک نمایی نیز نشان داد که در میان اثرات خطی و متقابل اثر خطی pH بر مقاومت پایا (∞R) و اثر خطی غلظت نمک بر مقاومت اولیه (R0)، ∞R، درجۀ افزایش مقاومت (k) و اثر متقابل pH- غلظت نمک بر k نمونه‌ها در سطح 95 درصد معنی‌دار بودند. نتایج آنالیز تحلیل حساسیت مدل‌های به‌دست‌آمده نیز نشان داد که به ‌ازای افزایش هر 0/1، pH حدود 1 درصد از ∞R نمونه‌ها کاسته شد و به ‌ازای افزایش هر 10 میلی‌مولار غلظت نمک نیز حدود 2/75 درصد به R0 نمونه‌ها و 9 درصد به 1/b نمونه‌ها اضافه گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیافیلتراسیون، شار، شیر شتر، مدل‌سازی سینتیکی، مقاومت هیدرولیکی،

عنوان انگلیسی Kinetic Modeling of Permeates Flux and Total Hydraulic Resistance of Camel Milk Diafiltration: Effect of pH and NaCl Concentration
چکیده انگلیسی مقاله In this study, kinetic modeling of permeates flux and total hydraulic resistance of camel milk diafiltration in different conditions of pH (5.8, 6.3 and 6.8) and NaCl concentration (0, 75 and 150 mM) was performed by using 6 kinetic models. Finally, the homographic kinetic model has been selected for modeling permeates flux and exponential kinetic model has been selected for modeling total hydraulic resistance considering coefficient of determination (R2) and Root mean square deviation (RMSE). The results of ANOVA of homographic kinetic model illustrated that the linear effect of pH on all model parameters (initial flux (J0), steady-state flux (J∞), flux decline time constant (1/b) and flux decline extent (a)) and the linear effect of NaCl concentration at a 95% level on J0, 1/b and the interaction effects of pH-NaCl concentration at a 99% level on a were significant. The results of ANOVA of exponential kinetic model also showed that the linear effect of pH had a significant effect on steady-state hydraulic resistance (R∞) and the linear effect of NaCl concentration on initial hydraulic resistance (R0), R∞ and resistance increment rate (K) and the interaction effects of pH-NaCl concentration at a 95% level on k were significant. According to the results of sensitivity analysis for each 0.1 increase in pH about 1% R∞ decreased and for each 10 mM increase in NaCl concentration 2.75% R0 and 9% 1/b of the samples increased.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله دیافیلتراسیون, شار, شیر شتر, مدل‌سازی سینتیکی, مقاومت هیدرولیکی

نویسندگان مقاله مرتضی کاشانی نژاد |
دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

سید محمدعلی رضوی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_136124_f5c9ce9da24730939a9fa25bbb54a380.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات