این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 16 آبان 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۹۵-۱۰۸
عنوان فارسی
اثر پوشش خوراکی کیتوزان حاوی عصارۀ گیاه اناریجه (Froriepia subpinnata) بر مدت زمان ماندگاری فیلۀ ماهی تیلاپیای نیل در دمای یخچال
چکیده فارسی مقاله
ترکیبات ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی طبیعی موجود در عصاره و اسانس گیاهان میتوانند در پوششهای خوراکی برای بستهبندی محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرند. این پژوهش با هدف بررسی اثر پوشش خوراکی کیتوزان حاوی عصارۀ گیاه اناریجه بر طول دورۀ نگهداری فیلۀ ماهی تیلاپیای نیل انجام گرفت. پس از تهیۀ ماهیان تازه، بهغیراز گروه شاهد (تیمار اول)، فیلههای ماهی با محلول 2 درصد کیتوزان (تیمار دوم)، محلول 2 درصد کیتوزان و 1 درصد عصارۀ اناریجه (تیمار سوم) و محلول 2 درصد کیتوزان و 2 درصد عصارۀ اناریجه (تیمار چهارم) پوششدهیشده و به مدت 21 روز در دمای یخچال نگهداری شدند. در ابتدای دورۀ آزمایش و روزهای 7، 14 و 21 شاخصهای شیمیایی (pH، بازهای ازتۀ فرار و تیوباربیتوریک اسید) و شاخصهای میکروبی (باکتریهای مزوفیل، انتروباکتریاسهها، باکتریهای سرماگرا، کپک و مخمر) و ارزیابی حسی فیلهها انجام شد. بهطورکلی، تیمارهای دارای پوشش کیفیت بهتری نسبت به گروه شاهد ازنظر شاخصهای میکروبی و شیمیایی نشان دادند. همچنین تیمار پوششدادهشده با کیتوزان و عصارۀ 2 درصد گیاه اناریجه درزمینۀ شاخصهای موردمطالعه تا روز 21 نسبت به گروه شاهد تفاوت معنیدار (0/05˂P) نشان داده و نسبت به دیگر تیمارها بهترین تیمار شناخته شد. پوششدارکردن فیلههای تیلاپیا با کیتوزان حاوی 2 درصد عصارۀ گیاه اناریجه موجب بهبود شاخصهای شیمیایی و میکروبی و افزایش مدت نگهداری تا دو برابر بیشتر از شاهد و تا حداقل 14 روز شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شاخصهای شیمیایی، شاخصهای میکروبی، عصارۀ اناریجه، فیلۀ ماهی، کیتوزان،
عنوان انگلیسی
Effect of Edible Chitosan Coating Containing Froriepia subpinnata Extract on Shelf life of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) Fillet at Refrigerated Temperature
چکیده انگلیسی مقاله
Natural antimicrobial and antioxidant compounds in extracts and essential oils of plant can be used in the edible coatings for packaging of food product. The aim of this study was to investigate the effect of edible chitosan containing Froriepia subpinnata extract on storage time of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) fille After preparation of fresh fish, except the control group (first treatment), fish fillets were coated with 2% chitosan solution (second treatment), 2% chitosan solution and 1% F. subpinnata extract (third treatment) and 2% chitosan solution and 2% F. subpinnata extract (fourth treatment) then kept at refrigerator temperature for 21 days. At the beginning of the experiment and at 7th, 14th and 21st days, chemical indexes (pH, total volatile nitrogen bases and thiobarbituric acid), microbial count (mesophilic bacteria, enterobacteriaceae, psychrophile bacteria and mold and yeast) and sensory evaluation of samples were analyzed. Generally, coated treatments showed better quality than the control group in terms of investigated microbial and chemical indexes. Also, the treatment coated with chitosan and 2% of F. subpinnata extract showed significant differences (P˂0.05) compared to the control group in terms of studied indexes until 21st day, and was known the best treatment beside the other treatments. Coating of tilapia fillets with chitosan containing 2% of F. subpinnata extract improves chemical and microbial indexes and increases their shelf life up to 14 days in comparison with control.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
شاخصهای شیمیایی, شاخصهای میکروبی, عصارۀ اناریجه, فیلۀ ماهی, کیتوزان
نویسندگان مقاله
نعیمه فرهادی |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سعید مشکینی |
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
تورج مهدی زاده |
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_148869_3b8170c8d2784bacec59b26be7f775b5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات