این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۲۹-۴۲

عنوان فارسی اثر تنش حرارتی بر مقاومت دو سویه از باسیل‌های اسپورزا در مدل شبیه‌سازی دستگاه گوارش و بررسی خواص پروبیوتیکی آنها
چکیده فارسی مقاله در سال‌های اخیر استفاده از باکتری‌های اسپورزا در محصولات غذایی و دارویی پروبیوتیک به‌دلیل پایداری در شرایط تنش‌زای تولید و محیط بدن میزبان، بیشتر موردتوجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر مقاومت دو سویۀ باسیلوس کواگولانس و باسیلوس سابتیلیس در واکنش به تنش حرارتی و شرایط شبیه‌سازی دستگاه گوارش، همچنین خاصیت تجمع و آب‌گریزی سطح سلول این سویه‌ها بررسی گردید. نتایج نشان داد که سویه‌های اسپورزای باسیلوس کواگولانس و باسیلوس سابتیلیس در مقابل تنش حرارتی و شرایط شبیه‌سازی دستگاه گوارش مقاومت داشته و بیش از 80 درصد از جمعیت هر دو سویه زنده‌مانی خود را حفظ کردند. ازطرفی، سویۀ باسیلوس کواگولانس در مقایسه با باسیلوس سابتیلیس از توانایی بیشتری در ویژگی خودتجمعی و هم‌تجمعی برخوردار بود، درحالی‌که هر دو سویه تمایل بالایی در چسبندگی به حلال‌های هیدروکربنی کلروفرم و اتیل استات از خود نشان دادند. این تحقیق در ادامۀ پژوهش‌های پیشین که با هدف فرمولاسیون و بهینه‌سازی پوشش خوراکی فراسودمند جهت تولید نبات پروبیوتیک با به‌کارگیری باسیلوس‌های اسپورزای پروبیوتیک انجام گردید، به‌منظور اطمینان از زنده‌مانی و اثربخشی سویه‌ها صورت پذیرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باسیلوس سابتیلیس، باسیلوس کواگولانس، پروبیوتیک، تنش حرارتی، شرایط شبیه‌سازی دستگاه گوارش،

عنوان انگلیسی Effect of Heat Stress on the Resistance of two Spore Forming Bacillus Species in the Gastrointestinal Tract Simulation Model and their Probiotic Properties
چکیده انگلیسی مقاله In recent years, the application of spore-forming bacteria in probiotic food supplements and medicine have become more interesting due to their stability in stressful condition of production line and gut environment. In the current study, the resistance of Bacillus coagulans and Bacillus subtilis in response to heat stress and simulated gastrointestinal tract was investigated. Moreover, the aggregation and hydrophobicity of cell surface of these strains were evaluated. The results showed a survival rate of more than 80% for both species after enduring heat stress and undergoing simulated gastrointestinal conditions. In addition, Bacillus coagulans showed a higher autoaggregation and coaggregation ability compared to Bacillus subtilis. In addition, both probiotic species presented a high tendency toward adhering to the hydrocarbon solvents like chloroform and ethyl acetate. This study was a continuation of previous studies conducted with the aim of developing and optimizing functional edible coating for the production of probiotic rock candy (Nabat) using spore-forming probiotic bacillus, to ensure the survival and effectiveness of the strains.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله باسیلوس سابتیلیس, باسیلوس کواگولانس, پروبیوتیک, تنش حرارتی, شرایط شبیه‌سازی دستگاه گوارش

نویسندگان مقاله نسیم ادیب پور |
گروه زیست‌فناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

مرضیه حسینی نژاد |
گروه زیست‌فناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

ابوالفضل پهلوانلو |
گروه زیست‌فناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_130644_cbc08e64047e672264f975b1fcd88a9e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات