این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۳۹۷-۴۱۴

عنوان فارسی بررسی ویژگی‌های فیلم صمغ دانۀ ریحان غنی‌شده با عصارۀ خوشاریزه و اثر نگهدارندۀ آن بر کیفیت ماهی کپور نقره‌ای
چکیده فارسی مقاله این پژوهش با هدف بررسی پتانسیل افزایش ماندگاری فیله‌های کپور نقره‌ای با استفاده از فیلم صمغ دانۀ ریحان غنی‌شده با غلظت‌های مختلف (0، 0/5، 1، 1/5، و 2 درصد/مادۀ خشک) عصارۀ خوشاریزه (EPE) در یک دورۀ نگهداری 16 روزه انجام شد. هریک از ویژگی‌های فیلم‌های صمغ دانۀ ریحان غنی‌شده توسط EPE روند خاصی را دنبال می‌کند. نتایج نشان داد با افزایش EPE، ضخامت لایه، طول تا نقطۀ گسیختگی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی فیلم افزایش یافت. بااین‌حال، فیلم با بالاترین غلظت EPE کمترین حلالیت (19 درصد) و استحکام کششی (15 مگاپاسکال) را داشت. به‌طورکلی فیلم حاوی 2 درصد EPE ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی قابل‌قبولی را ارائه داد و برای بسته‌بندی استفاده شد (فیلم بهینه). فیله‌های پوشش‌داده‌شده توسط فیلم بهینه در روز 16 انبارش مقدار TVB-N کمتری (36 میلی‌گرم نیتروژن/100 گرم گوشت) در مقایسه با فیلم غنی‌نشده (60 میلی‌گرم نیتروژن/100 گرم گوشت) و همچنین نمونۀ شاهد (65 میلی‌گرم نیتروژن/100 گرم گوشت) داشتند. نمونۀ فیلۀ پوشش‌داده‌شده توسط فیلم صمغ دانۀ ریحان غنی‌شده با غلظت 2 درصد EPE در مقایسه با نمونۀ فیلم دانۀ ریحان بدون عصاره و نمونۀ شاهد دارای pH و شاخص اسید تیوباربیتوریک، شاخص پراکسید و بار میکروبی کمتری پس از 16 روز نگهداری بود. نتایج به‌دست‌آمده، تشویق به استفاده از فیلم مبتنی بر صمغ دانۀ ریحان حاوی EPE را در سیستم‌های بسته‌بندی فعال مواد غذایی نمود که می‌تواند ماندگاری فیله‌های کپور نقره‌ای را افزایش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله صمغ دانۀ ریحان، عصارۀ خوشاریزه، فیلم فعال، فیلۀ کپور نقره‌ای،

عنوان انگلیسی Investigating the Characteristics of Basil Seed Gum-based Film Enriched with Echinophora platyloba Extract and Its Preservative Effect on the Quality of Silver Carp
چکیده انگلیسی مقاله This research aimed to examine the potential of increasing the shelf life of Hypophthalmichthys molitrix (silver carp) fillets using basil seed gum-based film enriched by various concentrations (0, 0.5, 1, 1.5, and 2% /dry matter) of Echinophora platyloba extract (EPE) during a 16-day storage period. Each characteristic of basil seed gum-based films enriched by EPE followed a specific trend. The results showed that with increasing EPE, the film thickness, length to the rupture point, and antioxidant activity of film increased; however, the film with the highest concentration of EPE had the lowest solubility (19%) and tensile strength (15 MPa). The film loaded with 2% EPE overall presented acceptable physicchemical properties and was used for wrapping (optimum film). The fillets wrapped by the optimum film on the 16th day of storage indicated a lower total volatile basic nitrogen (TVB-N) value (36 mg N/100 g meat) compared to the nonenriched film (60 mg N/100 g meat) as well as the control sample (65 mg N/100 g meat). The fillet sample wrapped by basil seed gum-based film enriched with 2% EPE had lower pH and thiobarbituric acid index, peroxide index, and microbial load after 16 days of storage compared to the basil seed film sample without the extract and control sample. The obtained results encourage the use of basil seed gum-based film containing EPE in active food packaging systems to extend the shelf life of silver carp fillets.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله صمغ دانۀ ریحان, عصارۀ خوشاریزه, فیلم فعال, فیلۀ کپور نقره‌ای

نویسندگان مقاله فرزانه عبدالملکی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

شایسته شیر خورشیدی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

میلاد دانش نیا |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_163918_fe4d9956f9960b1b877d4e71b948e484.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات