این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۳۸۳-۳۹۶

عنوان فارسی تجزیه‌و‌تحلیل عملکرد و صرفه‌جویی در انرژی ظرف پخت بهبودیافته
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر توسعه و بهینه‌سازی سیستم‌های پخت و پز و گرمایش را بررسی می‌کند. یک پروتکل آزمایشی برای دستیابی به سیستم‌های پخت و پز کم‌مصرف با تجمیع اجاق گاز و متعلقات آن ایجاد شد. در روش پخت معمولی، یک قابلمه یا ماهیتابه را مستقیم روی شعله قرار می‌دهند و بازده حرارتی این سیستم‌ها بین 20 تا 25 درصد است. افزایش بهره‌وری تا 70 درصد یا بیشتر مطلوب است. تحقیق حاضر افزایش راندمان مصرف سوخت و کاهش زمان ظرف پخت را با لحاظ‌کردن انباشتگی (ضخامت) ظرف پخت موردمطالعه قرار می‌دهد. در این مطالعه از ظروف پخت و پز ساخته‌شده از استیل با هندسه‌های حلقوی مرکزی مختلف برای بهبود توزیع بخار استفاده شد. اقلامی مانند برنج و دال به‌طور مؤثر و یکنواخت ازطریق فرایند بخارپز و جوشاندن پخته شده‌اند. این دستگاه در مقایسه با روش‌های پخت معمولی تا 30 درصد در مصرف سوخت و تا 40 درصد در زمان صرفه‌جویی می‌کند. این روش می‌تواند در مناطق روستایی و همچنین شهری اجرا شود و انتظار می‌رود منافع اجتماعی و اقتصادی بیشتری به‌همراه داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انتقال حرارت، بخارپزکردن، ذخیرۀ انرژی، راندمان حرارتی، ظرف پخت چند کاناله،

عنوان انگلیسی Performance and Energy Saving Analysis of Improved Cooking Vessel
چکیده انگلیسی مقاله This work investigates the development and optimization of cooking and heating systems. An experimental protocol for achieving energy-efficient cooking systems with a combined cooker and stove assembly is being developed. In conventional cooking practice, a pot or pan is put directly on a flame, and the thermal efficiency of these systems ranges between 20 and 25%. It was desired to boost efficiency to 70% or greater. This work studies the increase in fuel utilization efficiency and time reduction of the cooking vessel with different stacking arrangements of the cooking vessel. This study captured cooking vessels made of stainless steel with different central annulus geometries to improve the steam distribution. Items such as rice and dal have been cooked efficiently and uniformly through the steaming and boiling process. This device has saved fuel up to 30% and time by up to 40% of energy compared to conventional cooking practices. These works can be implemented in rural as well as urban areas and an expected to result in more social and economic benefits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله انتقال حرارت, بخارپزکردن, ذخیرۀ انرژی, راندمان حرارتی, ظرف پخت چند کاناله

نویسندگان مقاله آمول توکارام وقمود |
گروه مهندسی شیمی، مؤسسه فناوری شیمیایی، بمبئی، هند

انیرانداها بهالچاندارا پندیت |
گروه مهندسی شیمی، مؤسسه فناوری شیمیایی، بمبئی، هند

دهانجی مهادعو کاله |
لوازم خانگی اکوسنس Pvt. Ltd.، والوج، اورنگ‌آباد، ماهاراشترا، هند


نشانی اینترنتی https://journals.rifst.ac.ir/article_162228_da63011823d957ca03d7ddcfffaa6094.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات