این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 12 آبان 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۳۵۱-۳۶۶
عنوان فارسی
ایجاد شرایط بهینه برای تولید باکتریوسین از لاکتیپلانتیباسیلوس پلانتاروم جداشده از میوهها و سبزیهای تخمیری سنتی
چکیده فارسی مقاله
باکتریهای اسید لاکتیک (LAB) تعداد زیادی متابولیت ضدمیکروبی به نام باکتریوسین، تولید میکنند که بهعنوان نگهدارندههای زیستی ایمن و بالقوه شناخته شدهاند. در این پژوهش، جدایههای LAB از محصولات تخمیری غیرلبنی، برای بررسی تولید باکتریوسین غربالگری شدند. از بین 253 سویه غالب جداشده از 48 نوع فراوردۀ تخمیری بر پایۀ میوه و سبزی، 5 سویه (10A، V3، S6، Sa و Ab) بر مبنای تولید بیشترین مقدار باکتریوسین، با توالییابی 16S rRNA بهعنوان لاکتیپلانتیباسیلوس پلانتاروم شناسایی شدند. باکتریوسینهای حاصل، بیشترین تأثیر بازدارندگی را در برابر رشد لیستریا مونوسایتوژنز 1165 PTCC، اشریشیاکلی 25923 ATCC، سالمونلا تایفی موریوم 1609 PTCC و استافیلوکوکوس اورئوس 25922 ATCC نشان دادند. بهینهسازی شرایط کشت بر مبنای منابع مختلف کربن، نیتروژن، زمان و دماهای مختلف گرمخانهگذاری (30، 32، 35 و 37 درجۀ سانتیگراد) با روش سطح پاسخ و با رسم منحنیهای رشد جدایهها و منحنی تولید باکتریوسین در طی 58 ساعت انجام شد. این تغییرات منجربهافزایش کارایی تولید باکتریوسین به مقدار 70 درصد اولیه گردید. حداکثر مقدار تولید و فعالیت باکتریوسین در 35 درجۀ سانتیگراد و مدت زمان 48 ساعت در کشت حاوی پپتون، عصارۀ مخمر، توئین 80 و گلوکز مشاهده شد. اثر مهاری باکتریوسینها در هنگام تیمار با آنزیمهای پروتئولیتیک بهطور قابلتوجهی کاهش یافت. باکتریوسین حاصل از جدایه 10A با فعالیت 64000 واحد بینالمللی در میلیلیتر اثر مهاری بیشتری در مقایسه با نایسین از خود نشان داد، این مطالعه با موفقیت باکتریوسین 10A را بهعنوان یک نگهدارندۀ بیولوژیک برای کنترل رشد باکتریهای مولد فساد و بیماریزای مواد غذایی توصیه میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فراوردههای تخمیری، فعالیت ضدباکتریایی، لاکتیپلانتیباسیلوس پلانتاروم، نگهدارندۀ بیولوژیک،
عنوان انگلیسی
Creating Optimal Conditions for Bacteriocin Production from Lactiplantibacillus plantarum Isolated from Traditionally Fermented Fruits and Vegetables
چکیده انگلیسی مقاله
Lactic acid bacteria produce a large number of antimicrobial metabolites which are effective against pathogenic microorganisms. Amongst LAB’s antimicrobial agents, bacteriocins have been found as potentially safe biopreservatives. In this research, LAB isolates from less studied non-dairy fermented products were screened for simultaneous production of bacteriocins. Among 253 dominant isolates from 48 types of fruit and vegetable fermented products, strains which found to be potent bacteriocin producers were selected. Further, DNA of the strains was evaluated by the 16S rRNA sequencing. Five isolates identified as Lactiplantibacillus plantarum (10A, V3, S6, Sa, and Ab), showed the highest inhibitory effect against the growth of pathogenic indicators Listeria monocytogenes PTCC 1165, Escherichia coli ATCC 25923, Salmonella enterica serovar typhimurium PTCC 1609 and Staphylococcus aureus ATCC 25922. Response surface methodology was used to optimize the culture conditions based on various carbon/nitrogen sources in different temperatures (30, 32, 35, and 37 ºC) and incubation periods. This led to an increase in efficiency of bacteriocin production by 70%. The bacteriocin production curve was plotted within 58 hours showing that the maximum production and activity happened at 35 °C/48 h in culture containing peptone, yeast extract, tween 80 and glucose. Inhibitory effect of bacteriocins was significantly reduced when treated with proteolytic enzymes. Among the 5 isolated strains, 10A with an activity of 64000 Au/mL exhibited the highest inhibitory effect, even more than nisin. This study successfully recommends the selective potential of bacteriocin 10A as a candidate food biopreservative to control the growth of food pathogenic and spoiling bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فراوردههای تخمیری, فعالیت ضدباکتریایی, لاکتیپلانتیباسیلوس پلانتاروم, نگهدارندۀ بیولوژیک
نویسندگان مقاله
مهسا نکته سنج اول |
گروه زیستفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
مرضیه حسینینژاد |
گروه زیستفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
ابوالفضل پهلوانلو |
گروه زیستفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
حمید بهادر قدوسی |
واحد تحقیقات میکروبیولوژی (MRU)، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه متروپولیتن لندن، لندن، انگلستان
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_152852_f2439f865381dc75b2c12996c77387fe.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات