این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 17 آبان 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱۵-۲۸
عنوان فارسی
درونپوشانی آلفا-توکوفرول به روش قالبگیری امولسیونی با استفاده از ذرات امولسیون هیدروژل پروتئین آبپنیر و یوتا کاراگینان
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر از ذرات امولسیون هیدروژل ساختهشده به روش قالبگیری امولسیونی برای درونپوشانی آلفا-توکوفرول استفاده شد. برای ساخت ذرات میکروژل بهعنوان قالب از امولسیون روغن در آب در روغن استفاده شد. هدف در این پژوهش بررسی اثر جایگزینی بخشی از پروتئین آبپنیر با یوتا کاراگینان (0، 0/2 و 0/4 درصد وزنی-وزنی) بر ویژگیهای امولسیون، ذرات هیدروژل و رهایش آلفا-توکوفرول بود. نتایج نشان داد که واردکردن یوتا کاراگینان در فرمولاسیون باعث افزایش گرانروی ظاهری امولسیونهای اولیه شد، اندازۀ قطرهها از 2/69 میکرومتر در امولسیون حاوی پروتئین آبپنیر بهتنهایی به 2/95 و 2/71 میکرومتر در امولسیونهای حاوی 0/2 و 0/4 درصد یوتا کاراگینان افزایش یافت. جایگزینکردن 0/2 و 0/4 درصد یوتا کاراگینان، پتانسیل زتا را از 43/93- میلیولت به 46/56- و 46/68- میلیولت کاهش داد؛ همچنین باعث کاهش اندازۀ ذرات و کاهش کارایی درونپوشانی آلفا-توکوفرول در ذرات امولسیون هیدروژل شد. واردکردن یوتا کاراگینان به فرمولاسیون ذرات هیدروژل، میزان رهایش آلفا-توکوفرول را در شیرۀ معده از 30/36 درصد در ذرات حاوی پروتئین آبپنیر بهتنهایی به 28/90 و 28/22 درصد در ذرات حاوی 0/2 و 0/4 درصد یوتا کاراگینان کاهش داد. نتایج این پژوهش اثبات کرد که جایگزینکردن بخشی از پروتئین آبپنیر با یوتا کاراگینان قابلیت رهایش کنترلشده و تحویل ترکیب زیستفعال چربیدوست به روده را در ذرات امولسیون هیدروژل افزایش میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریزپوشانی، مخلوط پروتئین-پلیساکارید، میکروژل، ویتامین E، یوتا کاراگینان،
عنوان انگلیسی
Encapsulation of α-Tocopherol by Emulsion Hydrogel Particles, Made of Whey Protein Isolate & Iota-carrageenan Applying Emulsion Templating Method
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, hydrogel emulsion particles made by emulsion templating method were used in order to encapsulate a-tocopherol. An oil-in-water-in-oil emulsion was used as mold to make microgel particles. The aim of this study was to investigate the effect of partial replacement of whey protein with iota-carrageenan (0, 0.2 and 0.4 wt%) on emulsion properties, hydrogel particles and release of a-tocopherol. The results showed that the introduction of iota-carrageenan in the formulation increased the apparent viscosity of the simple emulsions, droplet size increased from 2.69 μm in emulsions containing whey protein alone to 2.95 and 2.71 μm in emulsions containing 0.2 and 0.4 of iota-carrageenan. Replacing 0.2 and 0.4% of iota-carrageenan reduced the zeta potential from -43.93 mV to -46.56 and -46.68 mV, respectively. The introduction of iota-carrageenan in the formulation also reduced the particle size and reduced the encapsulation efficiency of a-tocopherol in hydrogel emulsion particles. Addition of iota-carrageenan to the formulation of hydrogel particles reduces the release rate of a-tocopherol in simulated gastric fluid from 30.36% in particles containing whey protein alone to 28.90 and 28.22% in particles containing 0.2 and 0.4% of iota-carrageenan, respectively. The results of this study showed that replacing part of the whey protein with iota-carrageenan improved the release and delivery of the lipophilic bioactive compound to the intestine in hydrogel emulsion particles.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ریزپوشانی, مخلوط پروتئین-پلیساکارید, میکروژل, ویتامین E, یوتا کاراگینان
نویسندگان مقاله
آزاده صیادی |
گروه نانوفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
آرام بستان |
گروه نانوفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
رسول کدخدایی |
گروه نانوفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_147964_4c0ee4e8ac84fec8289fc144798d5d5c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات