|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۸، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۱۸
|
|
|
عنوان فارسی |
ردیابی و شناسایی آلودگی باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه در سوسکهای سیاه شبرو (Darkling beetles, Tenebrionidae) به عنوان یکی از مخازن ماندگاری باکتریها در مرغداریها |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینۀ مطالعه: صنعت مرغداری یکی از بزرگترین بخشهای تولیدی و اقتصادی در حوزه کشاورزی به شمار میآید که وجود آلودگیهای باکتریایی و فعالیت سوسکهای شبرو (Darkling beetles) به عنوان مخزن احتمالی سالمونلا در مرغداریهای گوشتی، سبب بروز آسیبهای مستقیم و غیرمستقیم میگردد.هدف: مطالعه حاضر با هدف شناسایی سوسکهای سیاه شبرو و آلودگیهای باکتریایی خانواده انتروباکتریاسه همراه آنها در مرغداریهای شهرستان اصفهان انجام شد.روشکار: سوسکهای سیاه شبرو بر اساس شکل ظاهری از قسمتهای مختلف 16 مرغداری (چهار مرغداری از هر منطقه جغرافیایی) شهرستان اصفهان جمعآوری و شناسایی شدند. سپس 80 نمونه از سوسکهای سیاه شبرو به روش هموژنیزه و غنیسازی روی محیطهای کشت انتخابی-افتراقی باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه کشت شدند و باکتریهای جدا شده بر اساس ویژگیهای فیزیولوژیکی و مولکولی شناسایی شدند. همچنین برای تعیین گروههای سرولوژیکی باکتریهای مورد نظر از آنتیسرمهای اختصاصی استفاده شد.نتایج: تمام نمونههای جمعآوری شده از سوسکهای سیاه شبرو متعلق به گونه Alphitobius diaperinus بودند و از نمونههای کشت میکروبی انجام شده از بدن سوسکها، باکتریهای جداسازی شده متعلق به جنسهای .Escherichia sp (تعداد 20 نمونه، 25 درصد)، .Klebsiella sp (تعداد 8 نمونه، 10 درصد)، .Proteus sp (تعداد 22 نمونه، 5/27 درصد) و .Salmonella sp (تعداد 30 نمونه، 5/37 درصد) بودند که از این میان، باکتری Salmonella sp. بیشترین درصد آلودگی سوسکها را به خود اختصاص داد. در آزمون تعیین گروههای سرولوژیکی، سالمونلاهای جدا شده در دو گروه سرمی A (23 نمونه، 67/76 درصد) و C (C2 و C3) (7 نمونه، 33/23 درصد) قرار گرفتند که گروه سرمی A بیشترین فراوانی را داشت.نتیجهگیری نهایی: در مطالعه حاضر سوسک A. diaperinus برای نخستین بار از مرغداریهای شهرستان اصفهان جداسازی و شناسایی شد. همچنین این حشره با درصد بالای آلودگی به باکتری سالمونلا، به عنوان یکی از منابع پایداری آلودگیهای باکتریایی در مزارع پرورش مرغ گوشتی معرفی میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
انتروباکتریاسه،سالمونلا،کلبسیلا،مرغداری،Alphitobius diaperinus، |
|
عنوان انگلیسی |
Tracking and Identifying Enterobacteriaceae Contamination in Darkling Beetles (Tenebrionidae) as One of the Reservoirs of Bacteria Persistence Poultry Farms |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Poultry farming is one of the most productive and economic agricultural sectors. However, the bacterial contamination and the activity of darkling beetles (Tenebrionidae) as a potential reservoir of Salmonella in meat poultry farms can inflict direct and indirect damages.OBJECTIVES: The present study aimed to identify the darkling beetles and their accompanying Enterobacteriaceae contamination in Isfahan chicken farms.METHODS: Darkling beetles were collected and identified based on their morphological aspects from different parts of 16 poultry farms (4 from each geographical area) in Isfahan Province, Iran. Then, 80 samples of darkling beetles were cultured on selective-differential media culture of the Enterobacteriaceae family using the homogenization and enrichment method. The isolated bacteria were identified based on physiological and molecular characteristics. Also, specific antisera were used to determine serological groups.RESULTS: The results revealed that all collected darkling beetles’ samples belonged to the species Alphitobius diaperinus (Col., Tenebrionidae), and from 80 microbial culture samples from the beetles, isolated bacteria belonged into 4 genera: Escherichia sp. (20 isolates, 25 %), Klebsiella sp. (8 isolates, 10 %), Proteus sp. (22 isolates, 27.5 %), and Salmonella sp. (30 isolates, 37.5 %). Among them, the Salmonella genus accounted for the highest percentage of darkling beetles’ contamination. In the serological assay, the isolated Salmonella were classified into two serogroups, A (23 isolates, 76.67 %) and C (C2 and C3) (7 isolates, 23.33 %), which the A serogroup was the most frequent.CONCLUSIONS: In this study, the A. diaperinus species was isolated and identified for the first time from poultry farms, and this pest, with a high percentage of Salmonella infection, is introduced as one of the reservoir sources of bacterial contamination in the broiler farms. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
انتروباکتریاسه,سالمونلا,کلبسیلا,مرغداری,Alphitobius diaperinus |
|
نویسندگان مقاله |
پگاه مختاری | دانش آموخته واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
علیرضا جلالی زند | گروه گیاهپزشکی و حشرهشناسی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
اسماعیل محمودی | گروه گیاهپزشکی و حشرهشناسی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
غلامرضا قلمکاری | گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jvr.ut.ac.ir/article_93480_621750854c199b5faefe1155371610c5.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|