تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۸، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۱۸

عنوان فارسی ردیابی و شناسایی آلودگی‫ باکتری‫های خانواده انتروباکتریاسه در سوسک‫های سیاه شب‫رو (Darkling beetles, Tenebrionidae) به عنوان یکی از مخازن ماندگاری‬‬‬‬ باکتری‫ها در مرغداری‫ها
چکیده فارسی مقاله زمینۀ مطالعه: صنعت مرغداری یکی از بزرگ‌ترین بخش‫های تولیدی و اقتصادی در حوزه کشاورزی به شمار می‫آید که وجود آلودگی‫های باکتریایی و فعالیت سوسک‫های شب‫رو (Darkling beetles) به عنوان مخزن احتمالی سالمونلا در مرغداری‫های گوشتی، سبب بروز آسیب‫های مستقیم و غیرمستقیم می‫گردد.هدف: مطالعه حاضر با هدف شناسایی سوسک‫های سیاه شب‫رو و آلودگی‫های باکتریایی خانواده انتروباکتریاسه همراه آن‌ها در مرغداری‫های شهرستان اصفهان انجام شد.روش‎کار: سوسک‫های سیاه شب‫رو بر اساس شکل ظاهری از قسمت‫های مختلف 16 مرغداری (چهار مرغداری از هر منطقه جغرافیایی) شهرستان اصفهان جمع‫آوری و شناسایی شدند. سپس 80 نمونه از سوسک‫های سیاه شب‫رو به روش هموژنیزه و غنی‫سازی روی محیط‫های کشت انتخابی-افتراقی باکتری‫های خانواده انتروباکتریاسه کشت شدند و باکتری‫های جدا شده بر اساس ویژگی‫های فیزیولوژیکی و مولکولی شناسایی شدند. همچنین برای تعیین گروه‫های سرولوژیکی باکتری‫های مورد نظر از آنتی‫سرم‫های اختصاصی استفاده شد.نتایج: تمام نمونه‫های جمع‫آوری شده از سوسک‫های سیاه شب‫رو متعلق به گونه‫ Alphitobius diaperinus بودند و از نمونه‫های کشت میکروبی انجام شده از بدن سوسک‫ها، باکتری‫های جداسازی شده متعلق به جنس‫های .Escherichia sp (تعداد 20 نمونه، 25 درصد)، .Klebsiella sp (تعداد 8 نمونه، 10 درصد)، .Proteus sp (تعداد 22 نمونه، 5/27 درصد) و .Salmonella sp (تعداد 30 نمونه، 5/37 درصد) بودند که از این میان، باکتری Salmonella sp. بیشترین درصد آلودگی سوسک‫ها را به خود اختصاص داد. در آزمون تعیین گروه‌های سرولوژیکی، سالمونلاهای جدا شده در دو گروه سرمی A (23 نمونه، 67/76 درصد) و C (C2 و C3) (7 نمونه، 33/23 درصد) قرار گرفتند که گروه سرمی A بیشترین فراوانی را داشت.نتیجه­گیری نهایی: در مطالعه حاضر سوسک A. diaperinus برای نخستین بار از مرغداری‫های شهرستان اصفهان جداسازی و شناسایی شد. همچنین این حشره با درصد بالای آلودگی به باکتری سالمونلا، به عنوان یکی از منابع پایداری آلودگی‫های باکتریایی در مزارع پرورش مرغ گوشتی معرفی می‫شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انتروباکتریاسه،سالمونلا،کلبسیلا،مرغداری‬،Alphitobius diaperinus،

عنوان انگلیسی Tracking and Identifying Enterobacteriaceae Contamination in Darkling Beetles (Tenebrionidae) as One of the Reservoirs of Bacteria Persistence Poultry Farms
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Poultry farming is one of the most productive and economic agricultural sectors. However, the bacterial contamination and the activity of darkling beetles (Tenebrionidae) as a potential reservoir of Salmonella in meat poultry farms can inflict direct and indirect damages.OBJECTIVES: The present study aimed to identify the darkling beetles and their accompanying Enterobacteriaceae contamination in Isfahan chicken farms.METHODS: Darkling beetles were collected and identified based on their morphological aspects from different parts of 16 poultry farms (4 from each geographical area) in Isfahan Province, Iran. Then, 80 samples of darkling beetles were cultured on selective-differential media culture of the Enterobacteriaceae family using the homogenization and enrichment method. The isolated bacteria were identified based on physiological and molecular characteristics. Also, specific antisera were used to determine serological groups.RESULTS: The results revealed that all collected darkling beetles’ samples belonged to the species Alphitobius diaperinus (Col., Tenebrionidae), and from 80 microbial culture samples from the beetles, isolated bacteria belonged into 4 genera: Escherichia sp. (20 isolates, 25 %), Klebsiella sp. (8 isolates, 10 %), Proteus sp. (22 isolates, 27.5 %), and Salmonella sp. (30 isolates, 37.5 %). Among them, the Salmonella genus accounted for the highest percentage of darkling beetles’ contamination. In the serological assay, the isolated Salmonella were classified into two serogroups, A (23 isolates, 76.67 %) and C (C2 and C3) (7 isolates, 23.33 %), which the A serogroup was the most frequent.CONCLUSIONS: In this study, the A. diaperinus species was isolated and identified for the first time from poultry farms, and this pest, with a high percentage of Salmonella infection, is introduced as one of the reservoir sources of bacterial contamination in the broiler farms.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله انتروباکتریاسه,سالمونلا,کلبسیلا,مرغداری‬,Alphitobius diaperinus

نویسندگان مقاله پگاه مختاری |
دانش آموخته واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

علیرضا جلالی زند |
گروه گیاهپزشکی و حشره‌شناسی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

اسماعیل محمودی |
گروه گیاهپزشکی و حشره‌شناسی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

غلامرضا قلمکاری |
گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_93480_621750854c199b5faefe1155371610c5.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات