|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۰، شماره ۲، صفحات ۱۲۵-۱۳۰
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه و تعیین دز مطلوب غیرفعال سازی ویبریو پاراهمولیتیکوس در شرایط کشت تازه و لیوفیلیزه با استفاده از پرتو گاما |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: ویبریو پاراهمولیتیکوس یکی از عوامل مولد بروز بیماری ویبریوزیس در مزارع تکثیر و پرورش ماهیان و میگوها میباشدکه در صورت بروز شرایط مساعد موجب تلفات قابل توجه مینماید. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی تأثیر پرتو گاما بر غیرفعال سازی ویبریو پاراهمولیتیکوس در شرایط کشت تازه و لیوفیلیزه میباشد. روشکار: ویالهای حاوی mL 5/0 سوسپانسیون باکتری با رقت 1010*5/1 عدد سلول باکتری در میلی لیتر در حالت کشت تازه با دزهای KGY 1، 5/1، 2، 5/2، 3 و 4 و ویالهای باکتری لیوفیلیزه با دزهای KGY 2، 4، 7 و 8 پرتودهی گردیدند. سپس رفتار رشد باکتریهای پرتودیده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که حداقل دز مطلوب برای غیرفعال سازی این باکتری به صورت کشت تازه و در حالت لیوفیلیزه با پرتو گاما به ترتیب KGY 4 و 10 برآورد شد. نتیجهگیرینهایی:نتیجه این مطالعه نشان میدهد که غیر فعال سازی ویبریو پاراهمولیتیکوس در شرایط کشت تازه با میزان کمتر از نصف دز مورد نیاز برای غیر فعال سازی یان با پرتوگاما مورد نیاز میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پرتو گاما، میگو، ویبریو پاراهمولیتیکوس، ویبریوزیس، |
|
عنوان انگلیسی |
Optimum dose of gamma irradiation to inactivate Vibrio paraheamolyticus in fresh and freeze-dried |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Vibrio paraheamoloyticus is one the causative agents of vibriosis with high mortality in farmed fish and shrimp and under predisposing conditions. OBJECTIVES: This study was aimed to assess the effect of gamma irradiation on the inactivation of V. paraheamoloyticus under fresh and freeze-dried conditions. METHODS: Vials of 0.5 ml fresh culture of the bacterial suspensions at 1.5*1010 cfu/ml were subjected to 1, 1.5,2, 2.5, 3 and 4 KGy. Also, vials of 0.5 ml freeze-dried culture of the bacterial suspensions at 1.5 x 1010 cfu/ml were subjected to 2, 4, 7 and 8 KGy. The bacterial growth behavior was then evaluated on fresh medium. RESULTS: The obtained results showed that the minimum doses of 4 and 10 KGy were sufficient for the inactivation of fresh and freeze-dried bacteria, respectively. CONCLUSIONS: The result of this study shows that inactivation of V. paraheamolyicus in fresh culture condition requires below half- dosage of gamma ray required for the inactivation of the freeze- dried of bacterial cells. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Gamma ray, Shrimp, Vibrio paraheamolyticus, vibriosis |
|
نویسندگان مقاله |
مرضیه حیدریه | گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران- ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهدی سلطانی | گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران- ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
فرحناز معتمدی سده | motamedi sedeh گروه پژوهشی کشاورزی هستهای، پژوهشکده کشاورزی پزشکی و صنعتی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای- ایران
سعید رجبی فر | گروه پژوهشی کشاورزی هستهای، پژوهشکده کشاورزی پزشکی و صنعتی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای- ایران
محمدرضا احمدی | mohammad reza گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران- ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
غلامرضا شاه حسینی | گروه پژوهشی کشاورزی هستهای، پژوهشکده کشاورزی پزشکی و صنعتی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای- ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jvr.ut.ac.ir/article_53728_b316b2985066a27de62fd8940f4ee1e9.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280298.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|