|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۱، شماره ۱، صفحات ۱۱۷-۱۲۵
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات جیرههای گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso) |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: در سالهای اخیر، یافتن جایگزین مناسب بجای پودر ماهی جهت تأمین نیازهای صنعت تولید خوراک آبزیان در تحقیقات مد نظر گرفته شده است. هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی بر تعداد و ترکیب جمعیت باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهی میباشد. روش کار: برای این منظور فیل ماهیان با میانگین وزنی g5±133 در 18 مخزن پرورشی (300l) با تراکم 30 قطعه در هر مخزن و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. منبع پروتئین و روغن در جیره گروه شاهد شامل پودر و روغن ماهی بود و جیرههای آزمایشی به ترتیب از صفر، 40، 60، 80 و 100٪ پروتئینهای گیاهی (گلوتن گندم، گلوتن ذرت و کنجاله سویا) و 20% روغنهای گیاهی (کلزا، آفتابگردان، بذرکتان و روغن گلرنگ) تشکیل گردیدند. نتایج: جایگزینی پودر ماهی تا 80% به همراه جایگزینی 80% روغن ماهی با منابع گیاهی اختلاف معنیداری در شاخص وزن نهایی ماهیان(g 17±235) پس از 60 روز تغذیه با جیرههای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد نداشت(05/0p). جایگزینی 80% روغن ماهی با روغنهای گیاهی سبب کاهش معنیدار بار باکتریایی محتویات روده ماهیان و افزایش معنیدار درصد باکتریهای جنس انتروباکتریاسه شد ولی در بار باکتریایی موکوس روده آنها در تیمارهای آزمایشی و شاهد تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. جایگزینی 60، 80 و 100% پودر ماهی به همراه 80% روغن ماهی با منابع گیاهی باعث کاهش معنیدار بار باکتریایی محتویات و موکوس روده ماهیان در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0>p) و نیز این جایگزینی سبب تغییر ترکیب باکتریایی روده گردید. نتیجه گیری نهایی: استفاده از منابع پروتئین گیاهی باعث کاهش بار باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهیان جوان و تغییر ترکیب فلور باکتریایی آن میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effects of plant-based diets on the bacterial counts and bacterial community composition of beluga sturgeon (Huso huso) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: In recent years, many studies have been conducted on finding a suitable replacement for fish meal to supply the needs of aquaculture feed industry. Objectives: The present study was performed to examine the effect of replacing fish meal and fish oil with plant sources on bacterial counts in intestinal contents and mucus and bacterial composition in Beluga sturgeon. Methods: Beluga sturgeons with a mean initial weight of 133±5 g were distributed into 18 (300 L) tanks (30fish/tank) and were fed experimental diets for 60 days. The control diet contained only fish meal and fish oil as the primary source of protein and lipid, while the experimental diets contained 0, 40, 60, 80 and 100 percent plant protein sources (wheat gluten, corn gluten and soybean meal) and 20% vegetable oil blend (canola, sunflower, cotton and safflower oils) respectively. Results: Results showed that replacement of 80% fish meal and fish oil with plant sources didn't have significant effect on final weight (235 ± 17 g) compared to control group (256.1 ± 10 g) in a 60 days trial. Replacement of fish meal with 100% plant proteins in combination with 80% vegetable oils resulted in significantly lower final weight (225.7 ± 11 g), compared to other treatments including control group (p< 0.05). Replacing 80% fish oil with vegetable oils resulted in a significant reduction of bacterial count in intestinal contents and a significant increase in percentage of Entrobacteriacea sp. However, no significant differences were detected in bacterial counts of mucus in experimental treatments compared to control (p>0.05). Replacement of 60, 80 and 100% fish meal and 80% fish oil with plant sources significantly decreased bacterial counts in intestinal contents and intestinal mucosa compared to control group (p< 0.05). Also this replacement cause significant change in bacterial composition of intestine. Conclusions: The results suggested that using plant sources in juvenile Beluga sturgeon diet decreases the bacterial count in the intestinal contents and mucus and changes the composition of intestinal micro flora. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مریم روحی | گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه- ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه (Islamic azad university of urmia)
ناصر آق | آق گروه آرتمیاو آبزیان، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محمود رضازاد باری | rezazad bari گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jvr.ut.ac.ir/article_57408_70b277f2f29a35169966a5b95a29cd8b.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280266.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|