این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۳۸، صفحات ۱۰۷-۱۱۸
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای ساختاری نانولیپوزومهای حاوی عصاره جلبک پادینا (Padina distromatic) تولید شده به روش حرارتی
چکیده فارسی مقاله
ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال در حاملهای لیپیدی از جمله لیپوزومها علاوه بر بهبود پایداری در زمان نگهداری با افزایش زیستدسترسپذیری و رهایش کنترل شده موجب ارتقاء کارایی این ترکیبات در شرایط درونتنی میگردد. جلبک پادینا دارای مقادیر قابل توجهی از پلیفنلها با خواص آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی و مهار آنزیم استیلکولیناستراز (AChE) است که قابلیت کاربرد به عنوان مکمل ضدسرطان و بهبوددهنده اختلالات نورولوژیک را دارد. از این رو هدف از انجام این پژوهش تولید و بررسی خصوصیات ساختاری نانولیپوزومهای حاوی عصاره جلبک پادینا با استفاده از روش حرارتی بود. بدین منظور آزمونهای توزیع و اندازه ذرات نانولیپوزومها، پتانسیل زتا، راندمان درونپوشانی عصاره و تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری انجام شد. نتایج نشان داد اندازه ذرات نانولیپوزومهای تولیدی در سطوح متفاوت فسفاتیدیل کولین (لسیتین) (5/2 و 5/4 درصد) و عصاره جلبک پادینا (7/0 و 2 درصد) در محدوده 318-60 نانومتر بودند. نتایج آزمون شاخص چند پراکندگی و پتانسیل زتا نیز حاکی از یکنواختی ذرات تولیدی همراه با دافعه الکترواستاتیکی بالای میان ذرات بود. همچنین یافتههای بدست آمده نشان داد قابلیت بارگذاری ذرات نانولیپوزوم (راندمان درونپوشانی عصاره) در کمترین سطح ماده دیوارهای (5/2 درصد) و بیشترین سطح عصاره جلبک پادینا (2 درصد) 8/52 درصد بود. ارزیابی خصوصیات مورفولوژیک ساختار نانولیپوزوم با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری نیز نشاندهنده شکلگیری ذراتی یکنواخت با هندسه کروی شکل بود. با توجه به نتایج حاصله از این پژوهش میتوان گفت که قابلیت تولید ساختار نانولیپوزومی حاوی عصاره جلبک پادینا با خصوصیات ساختاری مناسب مهیاست که این امر میتواند دورنمای کاربرد احتمالی این عصاره با رویکردی درمانی را بهبود ببخشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانولیپوزوم،عصاره جلبک پادینا،ضد سرطان،ضد آلزایمر.
عنوان انگلیسی
Investigating the structural properties of nanoliposomes containing Padina distromatic algae extract fabricated by heating method
چکیده انگلیسی مقاله
Microencapsulation of bioactive compounds in lipid carriers, such as liposomes, in addition to improving stability during storage by increasing bioavailability and controlled release, increases the efficiency of these compounds in vivo. The studies conducted on Padina algae show the existence of a high level of phenolic and antimicrobial compounds. Also, this alga has a significant amount of polyphenols with antioxidant and anti-AChE (acetylcholinesterase) properties, which can be used as a supplement to improve neurological disorders. Therefore, the purpose of this research was to produce and investigate the structural properties of nanoliposomes containing Padina algae extract using the heating method. The particle size of nanoliposomes produced at varying levels of lecithin and loaded extract was obtained in the range between 318 and 60 nm. The resulting values for the polydispersity index and zeta potential indicate the uniformity of the produced particles along with the high electrostatic repulsion between the particles. The ability to load liposome particles at the lowest level of wall substance and the highest concentration level of the extract reached 52.8±0.3% in this research. Evaluation of the morphological characteristics of the structure using a transmission electron microscope shows the formation of uniform particles with a spherical geometry. The results of this research show the ability to produce a liposome structure containing Padina algae extract with suitable structural properties. These results can improve the prospect of possible use of this extract with a therapeutic approach.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nanoliposome,Padina algae extract,Anti-cancer,Anti- alzheimer.
نویسندگان مقاله
خدیجه شیرانی بیدآبادی | Khadijeh Shirani bidabadi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Biological Science, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
شیلا صفائیان | shilla safaeian
Department of Food Science and Technology, Faculty of Biological Science, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
رضوان موسوی ندوشن | Rezvan Mousavi nadushan
Department of Food Science and Technology, Faculty of Biological Science, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
ناهید رحیمی فرد | Nahid Rahimifard
Food and Drug Control Laboratories, Ministry of Health and Medical Education, Tehran, Iran.
استاد تمام گروه میکروبیولوژی- اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-66704-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات