این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 30 آبان 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر شوکهای حرارتی بر میزان بقا و پاسخهای ایمنی میگوی آب شیرین رودخانهای Macrobrachium nipponense (De Haan, ۱۸۴۹)
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور تعیین شدت تغییرات هورمونی و سیستم ایمنی بدن میگوی آب شیرین رودخانهای (Macrobrachium nipponense) در مواجهه با تنشهای حرارتی (گرمایی و سرمایی) انجام گردید. به این منظور تعداد 80 قطعه میگوی با متوسط وزن 3/0±5/1 گرم از تالاب انزلی تهیه و در آزمایشگاه پس از طی دوره استراحت، تحت تنشهای حرارتی گرمایی (از°c15 تا °c22) و سرمایی (از°c15 تا °c8) طی مدت 35 دقیقه قرار گرفت. در فواصل هر شوک، آنزیم های کبدی (AST و ALT) و هورمون کورتیزول به همراه گلوکز همولنف اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که در اثر تنش حرارتی (گرمایی و سرمایی) میزان گلوکز، AST،ALT و هورمون کورتیزول به طور معنیداری افزایش مییابد (05/0P<). میگوها به جهت جبران تنشهای ایجادشده سطوح هورمونی و آنزیم های کبدی خود را به همراه گلوکز در همولنف افزایش میدهند (05/0P<). در جریان برگشت به شرایط طبیعی (ریکاوری)، سرعت برگشت آنزیم های کبدی وکورتیزول در تنش گرمایی سریعتر از تنش سرمایی بود (05/0P<). این تحقیق نشان داد که پاسخ سیستم ایمنی و سطوح هورمون کنترلکننده تنش (کورتیزول) در تنش گرمایی عملکرد مناسب تری دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش، آنزیم، کورتیزول، گلوکز، Macrobrachium nipponense
عنوان انگلیسی
Effect of thermal shocks on survival and safety responses of oriental river prawn, Macrobrachium nipponense (De Haan, 1849)
چکیده انگلیسی مقاله
This study was performed to determine the severity of hormonal changes and the immune system of oriental river prawn (Macrobrachium nipponense) in the face of thermal stresses (heat and cold). For this purpose, 80 pieces of prawn with an average weight of 1.5 ±0.3g were prepared from Anzali wetland and in the laboratory after a rest period, under thermal stresses (from 15 ° C to 22 ° C) and cold (from 8 ° C to 15 ° C) for 35 minutes. Liver enzymes (AST and ALT) and cortisol along with hemolymph glucose were measured at each shock intervals. The results showed that due to temperature stress (heat and cold) the levels of glucose, AST, ALT and cortisol increased significantly (P < 0.05). Prawns increase their levels of hormone and liver enzymes along with glucose in hemolymph to compensate for stress (P < 0.05). During the return to normal conditions (recovery), the rate of return of liver enzymes and cortisol in heat stress was faster than cold stress (P < 0.05). This study showed that the immune system response and stress-controlling hormone (cortisol) levels performed better in heat stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Stress, Enzyme, Cortisol, Glucose, Macrobrachium nipponense
نویسندگان مقاله
بابک تیزکار | Babak Tizkar
تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی
محمد رهاننده | mohammad Rahanandeh
تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی
افشار ذوقی شلمانی | Afshar zoughi shalmani
تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-58-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات