این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲۲، شماره ۸۶، صفحات ۱۴-۲۶

عنوان فارسی سنتز نانوذرات اکسید روی با کمک عصاره بذر گیاه رازیانه و تأثیرات ضد‌باکتریایی آن بر باکتری‌های منتقله از راه غذا
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بذرهای رازیانه حاوی ترکیبات پلی فنولی بوده که می‌تواند بعنوان گزینه مناسبی برای سنتز نانوذرات در نظر گرفته شود. هدف: در این مطالعه، نانوذرات اکسید روی (ZnO) با استفاده از عصاره آبی بذر رازیانه سنتز شد و فعالیت ضدباکتریایی آنها علیه باکتری‌های منتقله از راه غذا ارزیابی شد. روش بررسی: ویژگی‌های نانوذرات ZnO سنتزشده با استفاده از آنالیزهای مختلف مشخص شدند. کمترین غلظت بازدارنده از رشد و کمترین غلظت باکتری‌کشی این نانوذرات بر باکتری‌های استاندارد منتقله از راه غذا شامل استافیلوکوکوس اورئوس، یرسینیا انتروکولیتیکا، اشریشیا کلی (O157:H7) و باسیلوس سرئوس به روش میکرودایلوشن بررسی شد. نتایج: با توجه به نتایج حاصل از طیف سنجی مرئی- فرابنفش، نانوذرات ZnO در طول موج nm 231 دارای قله جذبی بودند که تأیید کننده تشکیل شدن این نانوذرات می‌باشد. به‌علاوه، الگوی پراش اشعه ایکس مطابق با کارت‌های JCPDS و به معنای تشکیل نانوذرات ZnO می‌باشد. براساس یافته‌های میکروسکوپ الکترونی، نانوذرات تولیدی در این پژوهش شکل هگزاگونال داشتند و به طور تقریبی میانگین اندازه نانوذرات هم nm 50 بود که با اندازه نتایج بدست آمده از آنالیز پراکندگی دینامیکی نور قرابت دارد. همچنین، کمترین غلظت بازدارنده از رشد باکتری‌ها توسط نانوذرات ZnO برای اشریشیا کلی (O157:H7)، یرسینیا انتروکولیتیکا، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 62/5، 62/5، 31/25 و 500 میکروگرم در میلی‌لیتر بدست آمد. نتیجه‌گیری: نانوذرات ZnO به کمک عصاره بذر رازیانه سنتز شد که اثر ضدباکتریایی مناسبی علیه باکتری‌های منتقله از راه غذا داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سنتز زیستی، نانوذرات، اکسید روی، گیاه رازیانه، عصاره بذر، ضد‌باکتریایی، منتقله از راه غذا

عنوان انگلیسی Green synthesis of ZnO nanoparticles from Foeniculum vulgare Mill. seed extract and its antibacterial effects on foodborne bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Background: Foeniculum vulgare Mill. seeds contain polyphenolic compounds which can be considered a suitable option for the green synthesis of nanoparticles. Objective: In this study, the antibacterial activity against foodborne bacteria of ZnO nanoparticles synthesized from the aqueous extract of Foeniculum vulgare Mill. seeds was evaluated. Methods: The synthesized ZnO nanoparticles were characterized using different analyses. The minimum inhibitory and bactericidal concentration of the nanoparticles were investigated against standard foodborne bacteria, S. aureus, Y. enterocolitica, E. coli O157:H7, and B. cereus, using the broth microdilution method. Results: UV-Vis spectroscopy analysis indicated an absorption peak at 231 nm which confirms the formation of ZnO nanoparticles. In addition, the X-ray diffraction pattern is consistent with the JCPDS cards, which also means the formation of ZnO nanoparticles. The results of the electron microscope revealed that the nanoparticles had a hexagonal shape with an average size of 50 nm, which is in agreement with the results obtained from the dynamic light scattering analysis. In addition, the minimum inhibitory concentration of ZnO nanoparticles against gram-negative and gram-positive bacteria, Y. enterocolitica, E. coli O157:H7, S. aureus, and B. cereus were 62.5, 62.5, 31.25 and 500 µg/ml, respectively. Conclusion: ZnO nanoparticles synthesized from Foeniculum vulgare Mill. seed extract had an appropriate antibacterial effect against foodborne bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biosynthesis, Nanoparticles, ZnO, Foeniculum vulgare, Seed extract, Antibacterial, Foodborne

نویسندگان مقاله پریسا سالاری | Parisa Salari
Department of Biology, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد ایران

منصور غفاری مقدم | Mansour Ghaffari Moghaddam
Department of Chemistry, Faculty of Science, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران

معصومه بحرینی | Masoumeh Bahreini
Department of Biology, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد ایران

محمدرضا شریفی‌مقدم | Mohammad Reza Sharifmoghadam
Assistant professor, Biology Department, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran



نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-6620-2&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات