این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 24 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۳۷، صفحات ۱۰۰-۱۱۰
عنوان فارسی
تاثیر فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی عصاره میوه سماق و نانوذرات مس بر افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله
چکیده فارسی مقاله
افزایش ماندگاری گوشت قرمز بدلیل ماهیت فسادپذیر آن و تمایل مصرف کنندگان به استفاده از محصولات غذایی فاقد نگهدارنده از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی فیلم پلیلاکتیک اسید (PLA) حاوی غلظتهای مختلف عصاره اتانولی سماق (SE 1 و 3 %) و نانو ذرات اکسید مس (CuO-NPs 1 و 2%)، در افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله طی مدت نگهداری در شرایط سرد صورت پذیرفت. نمونه ها در دمای1± 4 درجه سانتیگراد به مدت 12 روز ذخیره شدند و در روزهای 0، 1، 3، 6، 9 و 12 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که جمعیت کلی باکتریهای هوازی، سرماگراها و انتروباکتریاسه در نمونههای بستهبندی شده با فیلمهای حاوی عصاره سماق و نانوذارت مس در مدت نگهداری، به صورت معنیداری (05/0>P) نسبت به گروه کنترل کمتر بود. مقادیر کل بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و pH در نمونههای کنترل بالاتر از نمونههای بستهبندی شده حاوی ترکیبات مورد مطالعه بود. تیمارهای ترکیبی حاوی عصاره سماق و نانوذرات اکسید مس بالاترین کارایی را در افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده در طول دوره نگهداری بصورت وابسته به دوز از خود نشان دادند. بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که استفاده از فیلم زیست تخریب پذیر پلیلاکتیک اسید حاوی مخلوط عصاره اتانولی سماق و نانو ذرات اکسید مس در افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله در طی 12 روز نگهداری در دمای یخچال موثر بوده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،پلی لاکتیک اسید،عصاره سماق،نانوذرات مس،بسته بندی،گوشت چرخ شده،ماندگاری
عنوان انگلیسی
Effects of Poly Lactic Acid Film Containing Sumac Fruit Extract and Copper Oxide Nanoparticles on Shelf Life Enhancement of Minced Beef
چکیده انگلیسی مقاله
Shelf life increasing of red meat has the great importance due to its perishable properties and consumers' demand to use food free synthetic preservatives. This study was aimed to investigate the antimicrobial and antioxidant effects of poly lactic acid film (PLA) containing different concentrations of ethanolic sumac extract (SE 1 and 3%) and copper oxide nanoparticles (CuO1 and 2%) on shelf life enhancement of the minced beef during cold storage. The samples were stored at 4 ± 1 °C for 12 days and analyzed at 0, 1, 3, 6, 9 and 12 days of the storage period. All of the treatments significantly (P≤0.05) decreased total viable count, psychrotrophic bacteria and Enterobacteriaceae spp. population as compared control group during the storage period. Total volatile basic nitrogen (TVB-N) and pH values of the non-packed samples (control) were significantly (P≤0.05) higher than the packed ones during the storage time. The combined treatments containing SE and CuO-NPs showed the highest efficiency in shelf life increasing of the cold stored minced beef in dose dependent manner. Based on the results, it can be concluded that the usage of biodegradable poly lactic acid film containing a complex of SE and CuO-NPs is effective packaging in the shelf life improvement of minced beef during 12 days of the refrigerated storage period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Poly Lactic Acid,Sumac Extract,Copper Nanoparticles,Packaging,Minced Meat,Shelf Life
نویسندگان مقاله
محمدرضا پژوهی الموتی | Mohammadreza pajohi alamoti
Department of Food Hygiene and Quality Control, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان
بهناز بازرگانی گیلانی | Behnaz Bazargani-Gilani
Department of Food Hygiene and Quality Control, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان
فرزانه ایزدی | Farzaneh Izadi
Department of Food Hygiene and Quality Control, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-74731-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات