|
علوم و فناوری بذر ایران، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی پراکسیداسیون چربی و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت در بذر دو رقم سویا تحت تاثیر پیری تسریع شده |
|
چکیده فارسی مقاله |
به منظور بررسی تاثیر پیری تسریع شده بر فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت و پراکسیداسیون لپید دو رقم سویا، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی بصورت فاکتوریل با 5 زمان پیری (3، 6، 9 و 12 روز پیری و بذور پیر نشده) و دو رقم (سحر و کتول) در آزمایشگاه تجزیه بذر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان در سال 1391 انجام شد. در این آزمایش پیری تسریع شده با نگهداری بذور در دمای 40 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 100 درصد انجام گرفت. آزمون قوه نامیه، هدایت الکتریکی، پراکسیداسیون لپید و اندازه گیری فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز، پلی فنل اکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز در بذور پیر شده و نشده انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان پیری فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت بجز پراکسیداز کاهش یافت که نتیجه آن افزایش پراکسیداسیون لپید و افزایش هدایت الکتریکی مواد نشت یافته از بذربوده و مجموع این عوامل موجب کاهش شدید قوه نامیه بذور گردید. در بین صفات اندازه گیری شده هدایت الکتریکی بیشترین همبستگی را با قوه نامیه (0.861-) داشت و صفتی مناسب جهت ارزیابی سریع قوه نامیه بذور پیر شده است. نتایج همچنین نشان داد که رقم کتول بردباری بیشتری به پیری تسریع شده نسبت به رقم سحرداشت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آنزیمهای آنتی اکسیدانت, بنیه بذر, پیری تسریع شده, رقم, سویا |
|
عنوان انگلیسی |
Accelerated agingeffect on lipid peroxidation and antioxidant enzymes activity of two soybean cultivars |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In order to identify the accelerated aging effects on enzyme and lipid peroxidation in soybean an experiment was conducted based on completely randomized design by factorial arrangement with five levels of seed aging (3, 6, 9, 12, days to aging) and without aging, and two cultivars (Katol and Sahar) with three replications in seed testing Lab of Agricultural and Natural Research Center of Golestan. Accelerated aging was achieved by incubating the seed in a closed plastic box at 40 degree centigrade and close to 100% relative humidity for up to 12 days. Seed viability, electrical conductivity, lipid peroxidation, superoxidedismutase, catalase, peroxidase, polyphenol oxidase, Ascorbate peroxidase activity were measured in aged and non-aged seed. The result indicated that antioxidant enzyme activities except peroxidase were reduced and it causedhigher malondialdehyde (MDA) and electrolyte leakage (EC). All of this effect caused lower seed vigor during aging. There was significant correlation between EC with percentage of seed germination and showed EC could be considered as a rapid method for evaluation of aged seed. Results showed that Katol cultivar was more tolerant than Sahar cultivar to seed aging. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مهرناز مهرآور نویسنده مسیول | mehrnaz mehravar nevisandeh election مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، واحد ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
آرین ساطعی | arian satei دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی گرگان (Islamic azad university of gorgan)
آیدین حمیدی | aidin hamidi موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
محمدرضا احمدی | m r ahmadi مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، واحد ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
معصومه صالحی | masoumeh salehi مرکز ملی تحقیقات شوری سازمان اصلی تایید شده: مرکز ملی تحقیقات شوری
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.ijsst.ir/en/ManuscriptDetail?mid=175 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله تحقیقی (پژوهشی) |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|